Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 28°C Még több cikk.

Október közepéig előzetesben marad Budaházy

A bíróság három hónappal meghosszabbította a radikális nézeteiről ismert Budaházy György előzetes letartóztatását. Az erről szóló végzést pénteken kapta meg a Központi Nyomozó Főügyészség. A férfi ellen az a gyanú, hogy létrehozott és vezetett egy csoportot, amely politikusok, országgyűlési képviselők elleni támadásokat hajtott végre.
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, a pénteken kézhez kapott bírósági határozat szerint Budaházy György előzetesét október 19-ig hosszabították meg.

A rendőrök áprilisban Pest megye több településén csaptak le egy terrorista-tevékenységgel összefüggésbe hozott csoport négy tagjára. Ötödik társukat májusban fogták el. Náluk találták azokat a robbanószerrel töltött focilabdákat - valójában időzített bombákat - amelyeket a gyanú szerint Budaházy György utasítására két országgyűlési képviselő házánál akartak felhasználni. Budaházy Györgyöt június közepén vették őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint ugyanis Budaházy György volt az, aki létrehozta és vezette a csoportot, amely országgyűlési képviselők elleni támadásokkal akarta befolyásolni a parlamenti döntéseket.

Július 14-én elfogták a csoport újabb három feltételezett tagját, köztük egy szerződéses katonát. A kedden elfogott három ember, mint a mozgalom "katonái" feltehetően azzal foglalkoztak, hogy felkészítsék a tagokat a támadásokra, és mindannyian vállalkoztak ezek elkövetésére is. Az egyik gyanúsított még 2007. decemberében társaival együtt több Molotov-koktélt dobott Kóka János országgyűlési képviselő épülő budapesti házára. A másik állítólag sofőrként vett részt az akciókban. A harmadiknak a Dér Zsuzsanna országgyűlési képviselő ellen elkövetett tavalyi támadás írható a számlájára: többekkel együtt a politikus dunaújvárosi lakásának ajtaját benzinnel locsolták le, majd meggyújtották.

Olvasóink írták

 • 8. smalltown 2009. július 18. 10:14
  „jo helyen van.”
 • 7. dean23 2009. július 17. 22:51
  „Nekem olyan érzésem van, mintha a Budaházy félék 2006. okt. 23.-ról emlélkeznének ezentúl meg és nem 1956-ról! Gyurika nagyon jó helyen van! Remélem kap minimum 20 évet a kis futbal terroristánk! :P”
 • 6. ZúzÓ 2009. július 17. 21:36
  „Ha október 23-án nem lesz kint akkor már megint lesz miért tüntetni,
  sok egyéb mellet.”
 • 5. Dénes23 2009. július 17. 19:47
  „okt 23. kint lesz,de lehet elöbb,mert ugye azért neki is kell dolgozni,és ha nem ő ki fogja akkor megcsinálni a jó öreg szilva bácsiék zavargásos terroristás robbantgatos terveit... Mindegyik szar beépitett provokatör!!! Budaházi torockai,meg a bombagyáros... nevetséges....”
 • 4. Johnson 2009. július 17. 19:24
  „"Kóka,az ki" ???? Már az 1%-os szadesz is kitagadta,nevetséges,nincs is már pártja... Szar mikor az ember haldoklik,de már senkinek nemkell...”
 • 3. Evelyn_26 2009. július 17. 19:24
  „Mingyááá eeszívok egy százas pézsét ezért a Szarhá...elnézést...Budaházy Gyurikáért...”
 • 2. flexsnake 2009. július 17. 19:19
  „október 23ra nem lesz kint ;)”
 • 1. mag 2009. július 17. 18:15
  „csak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillió a soroksári bankrablókért

Félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki Budapest rendőrfőkapitánya a július 8-i soroksári… Tovább olvasom