Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Októberben dönt a kormány a nők nyugdíjszabályairól

Nem halasztják el 2014-ig, 2011 januárjától a kormány tervei szerint valóban nyugdíjba mehetnek a nők negyven év szolgálati viszony után - nyilatkozta Iván László, a Fidesz szakpolitikusa a Népszavának.
A politikus a lapnak azt is elmondta, hogy végleges döntést előreláthatóan az október 13-i kormányülésen hoznak, utána terjesztik be a vonatkozó javaslatot a parlamentnek. Hozzátette: átlagosan hatezer nőt érinthet ez az intézkedés évente, ők azok, akiknek jövőre már meglesz az elegendő szolgálati idejük. Tájékoztatása szerint a szakemberek már kiszámolták ennek költségét is, de az egyelőre nem publikus.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Cinea 2010. augusztus 17. 21:31
  „3. keiner!
  Kösz a korrekt választ. Sajnos igazad van. A kisfiú, majd a férfi nem sír... legfeljebb a családja szívja...”
 • 32. keiner 2010. augusztus 17. 15:03
  „31. Cinea, alkohol nagy probléma. Szerintem nagyobb mint a cigaretta, tudom, ezzen lehet vitazkodni, de alkohol tönkre tesz egész családokat.
  Nálunk elismertek, hogy ez betegség, söt a hajlamoságot örökölni lehet.
  A társadolom jobban elnészi, hogy ha valaki iszik mint dohányszik. Példa, valahóva mesz és kinálnak legtöbb hélyen, szóval. berögszitett szokás.
  Alkoholista legtöbbször depreszivos lesz, ez a következö lépes a léjtön, utána sájnos sokszor öngyilkosság.
  Azért, mert tudom ez nálatok is egy nagy probléma nagyon csováltam a féjemet ez az ötvenliteres törvényen.
  Peddig, ha tudnának az emberek, hogy az eppe az egyetlen szerv, ami újra egészséges teheti magat, akkor talán egy pár poharat elutasítanának és lehetne tovább élni.
  Gondoltam erre is, de föként arra, hogy sokszor érbetegség, csontritkulás stb van férfiaknak és nem mennek dokihoz, mert, ja miért?
  A férfiak az "erösnem", egy kisfiú nem sír.
  Bocs, kicsit hosszú lett. :-)”
 • 31. Cinea 2010. augusztus 17. 14:32
  „26. keiner.
  Igazad van. És szerintem azért halnak hamarabb és "hirtelen" a férfiak, mert gyávák, nem mernek szembenézni a problémával, betegséggel, szenvedéssel, nem vállallják a gyógykezeléssel járó procedurákat, titkolják a betegség jeleit, inkább meghalnak.
  A betegség nem nézi, h férfi vagy nő, az egyén dönti el, mit kezd vele.
  Aztán van nem kevés aki aki a könnyebb utat választja, alkoholba, drogba, öngyilkosságba menekül. Tudsz más okot? Hallgatlak....”
 • 30. Bartina 2010. augusztus 17. 13:03
  „Azt olvastam, hogy talán évente 6ezer nő lenne, aki 40 igazolt évvel rendelkezik. Ez sokat talán nem ront a nyugdíjak finanszirozásán. Ráadásul a számuk szerintem folyamatosan csökkenni fog, hiszen az utóbbi 2 évtizedben sokan dolgoznak vagy csak minimálbérre bejelentve, vagy még anélkül is. Talán még az is elképzelhető, hogy ennek ösztönző hatása lehetne a legális foglalkoztatásra. (?)”
 • 29. sved 2010. augusztus 17. 12:56
  „A sved modellben sem mehet el nyugdijba senki 60 eves kora elött (tehat nem "elegedhet meg 30 evesen"). Viszont tovabb dolgozhat 65 eves kora utan, es NEM kap nyugdijat, de aztan ha befejezi a munkat es nyugdijas lesz, akkor exponencialisan több penzt kap.Pontosan ettöl racionalis közgazdasagilag, es ezert kellene itthon is ez: a nyugdij ugyanis eredendöen arrol szol, hogy az ember a ledolgozott evek utan a hatralevö eveket anyagi biztonsagban tölthesse. A nyugdijrendszerek letrehozasakor ugy szamoltak, hogy kb. az elvarhato elettartam utolso 10%-at lehessen valaki nyugdijas. Ma azert fenntarthatatlan az egesz vilagon a rendszer, mert a varhato elettartam növekedese miatt 10%-nal sokkal hosszabb ideig "vesznek ki " a rendszerböl a nyugdijasok, de a nyugdijkorhatart a mindenhol tapasztalhato -es erthetö- lakossagi ellenallas miatt nem emeltek ennek megfelelöen.
  Az mar csak hab a tortan, hogy Magyarorszagon a rendszert torzitjak egyeb tenyezök is, hiszen a rendörök, katonak azert mehetnek fiatalon nyugdijba, mert igy kompenzaljak az alacsony fizetest.Igy persze a nyugdijrendszer fizet, de az min dig a "következö kormany" baja lesz.”
 • 28. Én2 2010. augusztus 17. 12:11
  „Ez kampányfogás nem más, szerintem mindkét nem megérdemelné, hogy elmenjen nyugdíjba aki ledolgozott 40 évet azt még ki is kellene tüntetni.”
 • 27. harcsabajusz 2010. augusztus 17. 12:09
  „Egyébként azt is el tudom képzelni, hogy nincs nyugdíjkorhatár, mindenki akkor meg nyugdíjba amikor akar, és a befizetett járulékjainak megfelelöen kap nyugdíjat. Ez azt hiszem a híres svéd modell. Ha valaki 30 évesen akar nyugdíjas lenni, és megelégszik havi 15 ezerrel, ám tegye. De ha valaki még 70 évesen is aktív és egészséges, és nem akarja otthon a lábát lógatni, az meg dolgozhasson. Esetleg fél-harmad munkaidöben.
  Persze ehhez némi elörelátás, öngondoskodás képessége is szükséges.”
 • 26. keiner 2010. augusztus 17. 12:09
  „23. Cinea. az lehet, hogy egy nátha miatt ágynak esnek a férfiak, de mikor komolyabb problémajuk van sájnos halgatnak. Ok van ennek, hogy miért halnak elöbb meg.”
 • 25. gróf 2010. augusztus 17. 12:01
  „23. hozzászólás Cinea 2010.08.17. 11:33
  Sok olyan férfi van aki kiveszi a részét a családi életből és régen is volt...”
 • 24. sved 2010. augusztus 17. 11:55
  „szintiszta demagogia, de valasztasi fogasnak kivalo. Ha egy kicsit megszoritjak a szinesek rokkantnyögdijazasat, akkor meg nullara is kijöhet az egyenleg.”
 • 23. Cinea 2010. augusztus 17. 11:33
  „18. Gróf! Minden elismerésem a tied! Kár h ez nem általános, fehérholló számba megy. Oktathatnád férfitársaid körében!
  Nem heyeslem én sem, h a nyugdijat is kapják a nők, meg fizetést is. Vagy legyen nyugdijas, vagy dolgozzon, ha bir, és akar!

  19. harcsabajusz! Nem lehet általánositani, de talán azért van, mert a nők életük során sokkal többet kibirnak, a férfi már egy kis torokfájástól ágynak esik, a nőnek azt is ki kell birni ha fát vágnak a hátán. Ugyan ki tudna itt olyat tenni, h mindenkinek jó legyen? Meg hiába jár, ha nem jut...”
 • 22. Csirén 2010. augusztus 17. 11:22
  „Lám, lám, mit tesz egy önkormányzati választás.....”
 • 21. harcsabajusz 2010. augusztus 17. 10:42
  „"gróf 2010.08.17. 10:18
  Nem lehetne ebből a pénzből 62-re visszaállítania a 65-t mindkettő nemnek?"
  Milyen pénzböl? Az elörehozott nyugdíjra nincs pénz, azt költségvetésböl kell majd kipótolni, ami ismét növeli az államháztartási hiányt.
  A Bajnai féle reformnak épp az lett volna az értelme, hogy a nyugdíjkorhatár fokozatos emelésével évtizedek után elöször egyensúlyba kerüljön a nyugdíjkassza. Ez meg is történne, ha az új kormány nem akarná az osztogatást ismét elkezdeni, ami megint deficitet generál.”
 • 20. gróf 2010. augusztus 17. 10:18
  „Nem lehetne ebből a pénzből 62-re visszaállítania a 65-t mindkettő nemnek?”
 • 19. harcsabajusz 2010. augusztus 17. 10:12
  „Naca 2010.08.17. 08:52
  Kedves Naca! A férfiak is becsületesen dolgoznak évtizedeken át, nevelik a gyereke, eltürik a házsártos feleséget, gondoskodnak idös szüleikröl... A külömbség az, hogy a demográfiai adatok alapján nekik nincs esélyük hogy megérdemelt nyugdíjukat élvezzék, mert átlagban nyolc évvel korábban kezdik el alulról szagolgatni az ibolyát mint a nök. A jelenlegi hazai statisztikák alapján a férfiak kb. 4 nyugdíjas évre számíthatnak, a nök 12 -re. Ha pártunk és kormányunk jóváhagyja a törvénymódosítást, akkor ez a különbség még nöni fog. A szabálymódosításnak nincs meg se az anyagi fedezete se az erkölcsi alapja. De demagógiának kiválló.”
 • 18. gróf 2010. augusztus 17. 10:06
  „13. hozzászólás Cinea 2010.08.17. 09:55
  Nem vagyok mintaférj, mert itt a minta ezek szerint döglik a tv előtt, cigizik, sörözik...stb.

  Játszok, beszélgetek a gyerekeimmel, mosogatok, főzök, vásárolok, gyeden voltam a fiaimmal, hozom-viszem az oviba Őket és nem iszok nem dohányzok...tetszenek nagyon a nők, de nem a picsogó, siránkozó fajta. Családban, közösségben élek, és élvezem, nem teher a számomra (takarítás nem megy :(), nem kérkedek vele ha ez egyáltalán dicsőség.
  Örülök ha a feleségem 40 év munkaviszony után elmehet nyugdíjba, de ne körítsük már legendává a nők munkavégzését csak azért mert otthon rabszolga némelyik. Önként vállalt sors.
  Ha a gazdaság elbírja akkor legyen, de ne maradhasson a munkájában...ne az legyen, hogy a nők a fizetés mellé korábban kapnak nyugdíjat.”
 • 17. keiner 2010. augusztus 17. 10:06
  „"Durchschnittliche Lebenserwartung
  72,92 Jahre
  Männer
  68,73 Jahre
  Frauen

  77,38 Jahre"
  http://www.ipicture.de/daten/demographie_ungarn.html”
 • 16. keiner 2010. augusztus 17. 10:04
  „Egy kis demografiá nektek, igaz németül van, de szerintem ki lehet olvasni ami fontos:
  http://www.ipicture.de/daten/demographie_ungarn.html

  Ezerint a nök nálatok is sokkal tovább élnek a férfiaknál.”
 • 15. alibaba 2010. augusztus 17. 10:00
  „Én nem sajnálom a nőktől, de a férfiak miért nem mehetnének 40 évi munka után?
  Nekik nem kellett szolgálniuk a családjukat?
  nem mindegy, hogy gyárban gépsor mellett vagy asztal mellett dolgozta a 40 évet.
  A rendőr, tűzoltó, börtönőr kedvezményes nyugdíjba mehetnek, azt hiszem, hogy a mentő munkája is olyan megterhelő fizikailag, szellemileg mint az előzőké.
  majd a 65 éves mentő dolgozó lecipeli a beteget az 5 emeletről, vagy lehozzák neki a beteget mert már nem bír lépcsőzni.
  nagyon könnyen hozhatnak ilyen törvényeket, mert nem gondolkoznak. vagy igen? 65 évesen nyugdíj kórhatár utána 1-2 évig folyósítanak nyugdíjat utána már nem kell, mert eddig a vadászmezőkre elköltözik.”
 • 14. Cinea 2010. augusztus 17. 09:56
  „Bocs, vagy nagy nőgyűlölő”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még lehet gázáremelés

A gáztársaságok októbertől mintegy tízszázalékos áremelést szorgalmaznának, ha a kormánnyal folytatott költségcsökkentési tárgyalásaik nem vezetnek eredményre. Tovább olvasom