Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Októberben ítélet lehetséges a tűzijáték-perben

Októberben ítélet lehetséges a tűzijáték-perben, amelynek tárgyalását hétfőn október 30-ra napolta a Fővárosi Bíróság. A 2006. augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört viharban öten vesztették életüket és sokan megsebesültek.
A károsultak, illetve hozzátartozóik közül most 33-an perelik a felelősnek tartott cégeket, illetőleg kormányszerveket. A felperesek összes követelése most több mint 40 millió forint, amit várhatóan a többszörösére emelnek majd.

A Fővárosi Bíróságon két éve tartó perbe hétfőn belépett egy újabb felperes, aki 5,1 millió forintot követel a tragikus következményekkel járó rendezvényt szervezőktől, lebonyolítóktól, a Nexus Rt.-től, a Miniszterelnöki Hivataltól, a Katasztrófavédelemtől és az Országos Meteorológiai Szolgálattól.

A hétfői tárgyaláson szóba kerültek a 2007-es tűzijátékkal kapcsolatos vállalkozói szerződések is, amelyek sokkal részletesebbek, és körültekintőbbek voltak, mint a 2006-ban kötöttek. A kártérítést követelő felperesek álláspontja szerint a szervezők, a megrendelők 2006-ban nem tartották be egy korábbi, az állami ünnepekről szóló kormányrendelet biztonsági előírásait sem. Ilyen, a perben is vitatott kérdések: a menekülési útvonal kijelölése, illetve az, hogy szükséges lett volna-e kinevezni a rendezvénnyel kapcsolatban egy úgynevezett operatív irányítót.

A Fővárosi Bíróságon október 30-án folytatódik a tárgyalás, akkor várhatóan úgynevezett közbenső ítéletet hoz a bíróság a jogalapról, vagyis arról, hogy jogosak, megalapozottak-e a kártérítési követelések. Ezt követően még módosíthatják a felperesek anyagi követelésüket, amely várhatóan a többszöröse lesz a jelenlegi 40 millió forintnak.

Olvasóink írták

  • 2. babocska 2009. június 09. 10:48
    „Szerintem is töredék az a 4o millió.Azok akik meghatlak,azok hozzátartozóiknak megfizethetetlen,nem egy két millióval kigyugják a szemüket,oszt jónapot.Az a szervezetlenség,nemtörödöttség ami ott folyt.Plusz most naponta várható itt ott hatalmas jég is ,de ha igy fogunk haladni még lehet hogy táblás jegek fognak hullani az égből.Az orvosi kártérités is semmi aki ott marad éáletre egy nyomorék gyerekkel,plussz újabb munkával,meg egy életen át nézheti azt a szerencsétlen gyereket.Hatalmas a felelőtlenség mindenütt.Meg mi az,hogy 3 éve csak húzzák halasztják,megvárják mig letellik az 5 év és elévült az egész.”
  • 1. KamuNeni 2009. június 09. 09:18
    „Nem ertem mi ez a par millios kovetelmenyek. Ezeknek egyuttesen legalabb 10 milliardra kellene perelni a feleoseket. 40 millio?? 120 ezer font. Mit gondoltok mennyi penz az?? Nem sok. Rohogve kifizetik es meg utanna buliznak is egyet hogy ilyen piti osszegbol megusztak. Egy fentebb levo cikkben is egy no 4 milliot kovetelt a korhaztol a nyomorek fia miatt. 4 millio??? !!! Mire eleg az a penz?? egy evre es utanna le van love mert nem lessz semmije es nem is fordulhat tobbert sehova. 400 millio annak is. Itt is ot csalad tonkre teve 40 millio per. Fel kell emelni 4 milliardra es akkor oda lesz figyelve. annak a tizede meg mindig jobb mint a tizede a 40 millionak. Mert csak anyit fognak kapni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes útzár a 6-os főúton Paks közelében

Teljes útzár van a 6-os főúton Paks közelében. Hétfőn délelőtt egy tehergépkocsi pótkocsijáról… Tovább olvasom