Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Olaszliszka: életfogytiglanit kért az ügyész

Életfogytiglani fegyházbüntetést kért az ügyész az olaszliszkai lincselés szerdai tárgyalásán a az ügy másodrendű vádlottjára. Ő az elsodort kislány apja. A többi vádlott esetében pedig a maximálisan kiszabható büntetést kérte, a fiatalkorúaknál úgy, hogy ezt fiatalkorúak börtönében töltsék le.
Csaknem másfél évvel ezelőtt, tavaly januárban kezdődött az olaszliszkai lincselés tárgyalása. Nyolcan ülnek a vádlottak padján, mindannyiuk ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés a vád.

Az ügyészség szerint a bíróság elé állított nyolc ember verte halálra 2006. őszén azt a tiszavasvári tanárt, aki Olaszliszkán véletlenül elsodort egy, az autója előtt átszaladó kislányt. A gyerek sérülések nélkül megúszta a balesetet, felbőszült rokonai azonban brutálisan agyonverték a pedagógust, az autóban ülő gyermekei szeme láttára. A vádirat szerint volt, aki nekifutásból rugdosta a már földön fekvő tanárt, a kislány édesapja pedig baltával le akarta vágni az autós fejét. Az orvos szakértő véleménye szerint legalább 40 rúgás és ütés érte a brutálisan agyonvert tiszavasvári tanár fejét. A lincselők a nyílt utcán percekig rugdosták, ököllel és valamilyen tárggyal folyamatosan ütötték a már földön fekvő férfit.

A bíróság többször helyszíni tárgyalást is tartott, azaz a lincselés helyszínén rekonstruálták a történteket. Legutóbb idén márciusban, amikor is egy kivételével az összes vádlott elmondta és megmutatta a bíróságnak, mi történt 2006. őszén.

Olvasóink írták

 • 9. klj_54 2009. május 21. 11:25
  „6. hozzászólás DÓZER 2009.05.21. 07:09

  Nem kell általánosítani, mert az élet is ezt teszi.
  Én évekig laktam cigányok mellett, között. Tudom, hogy ők éppúgy félnek a magyaroktól, mint a magyarok a cigányoktól!
  Tehát nem gyűlölet, hanem félelem, melyet lehet jól és lehet igen rosszul kompenzálni.
  Tekintsünk el a szélsőségektől!

  A halálbüntetés NEM büntetés a rabok szerint!
  De egy valóban életfogytig tartó fegyház már komolyabb visszatartó erő. Gond csak az, hogy vannak akik nem mérlegelnek, csak bűnöznek.”
 • 8. sőndör 2009. május 21. 09:55
  „6. No, hát mégis csendőrséget ? Amikor ezt írtam lehurrogtatok.
  Halálbüntetés vagy nem, minden esetre szerintem bűnszövetkezetben elkövetett előre megfontolt, és az emberélet kioltására irányuló összeesküvés, mely esetben nincsennek enyhítő körülmények tekintettel a cselekedet brutalitására valamint a kimenetelére. Minden a tettlegességben részt vevő személy szolidárisan bűnös mivel nem tudni melyikük cselekedete volt fatális és melyiküké nem hiszen mindanyian egy ugyanazon céllal tették amit tettek: fizikailag megsemmisíteni az illetőt. A bíróság a bűnszövetkezetre mondjon ki 1500 évet, és ezt osszák el egymás között testvériesen!”
 • 7. KolomparBeyonce 2009. május 21. 09:13
  „Hat igen, aki a nyilt utcan lincselget az konnyen porul jar!”
 • 6. DÓZER 2009. május 21. 07:09
  „"Öljétek meg a rohadt magyart!!!"
  Ezt a mondatot már több újság is közölte a tanúvallomásokból...
  Te ostoba fexsnake! Komolyan gondolod, hogy ezekben az elkövetőkben nem tombol a gyűlölet? Ilyen naív, szeressük egymást gyerekek mentalitással ma már nem lehet túlélni (sajnos) ebben az országban. Ez a tipikus liberális, morálisan felsőbbrendű kinyilatkoztatás nálam kiveri a biztosítékot.
  Próbálj meg kimenni egy ilyen putrisorra, és beszélgess el a védenceiddel! Vagy költözz a közelükbe! Pl. Mohácsi Viktória jogvédő és megélhetési norvég sem a saját etnikuma között él, csak osztja az észt a partvonalról...
  Csendőrséget!!!!”
 • 5. flexsnake 2009. május 20. 22:44
  „1. nem etnikai alapú volt a támadás. HA néger ül a kocsiban őt is agyonverik.
  4. a kínzást tiltja a törvény de a halálbüntetésnek lenne visszatartó ereje. HA megmutatnák végre hogy ilyen bűnökért bizony akasztás jár. Méghozzá nyilvánosan, megszégyenülve a rokonok szeme láttára. Ez nem kegyetlenebb mint amit elkövettek.”
 • 4. apátfalvifaszagyerek 2009. május 20. 22:13
  „Aki azt merészeli mondani, hogy a halálbüntetést nem szabad visszahozni, az töketlen marha. Minden efféle cselekedetért halálig tartó kínzás jár. Ezzel példát mutathatnánk Európának.”
 • 3. klj_54 2009. május 20. 22:11
  „Minden elkövetőt, aki a helyszínen tartózkodott egységesen végleges életfogytiglanra itélném!
  Amíg a tesze tosza és gyáva bíráink nem mernek élni a jog által kezukbe adott lehetőséggel, addig ebben az országban nem lesz rend!
  Nem mellesleg, aZuslág féle bitangokkal szemben is ilyen szigort vár a nép, de én biztosan.”
 • 2. bo 2009. május 20. 18:05
  „Élet ellenes bűncselekmény elkövetése esetén statárium, helyben kivégzés! Lenne visszatartó ereje. Csak ebben a nagy büdös demokráciában és liberalizmusban sajnos álom marad!”
 • 1. dodó 2009. május 20. 17:33
  „Miért nem életfogytot az egészre, ha már nincs halálbüntetés?
  Miért nem emeltek vádat rasszista gyilkosság miatt ellenük, mikor egyértelmű a fajgyűlölő indíték? Csak nem azért, mert a cigány nevű államilag védett faj csoportjába tartoznak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felépülhet Overdose

Nincs elváltozás Overdose patájában, így jó esélye van a teljes felépülésre és valószínűleg továbbra… Tovább olvasom