Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Olaszliszkai emberölés: hárman kaptak életfogytiglant

Súlyosbította az olaszliszkai emberölés ügyében hozott elsőfokú ítéletet a Debreceni ítélőtábla.
Hárman életfogytiglant kaptak a Balla Lajos, a büntető tanács elnöke által pénteken Debrecenben hirdetett ítéletet szerint.

Az elsőrendű vádlott, ifjú Horváth Dezső esetében a korábban kiszabott 15 éves szabadságvesztést 17 évre súlyosbította a bíróság.

A hatodrendű Fercsák György és a hetedrendű Jónás Gusztáv korábbi 15-15 éves büntetését életfogytig tartó fegyházbüntetésre változtatta, azzal, hogy leghamarabb 30 év után bocsáthatók szabadlábra.

A többi vádlott esetében az ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét, amely szerint a másodrendű vádlott, idős Horváth Dezső életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, s leghamarabb 30 év múltán helyezhető szabadlábra.

A harmadrendű Szarka András és az ötödrendű idős Horváth Dezsőné 15-15 éves fegyházbüntetését a táblabíróság helybenhagyta. A negyedrendű Szarka Gergő Rolandnak és a nyolcadrendű Horváth Krisztiánnak 10-10 évet kell töltenie fiatalkorúak börtönében.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

"Nincs bocsánat, számomra nem hoz enyhülést az ítélet, hiszen egy gyerekem volt" - reagált az Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos édesapja a Debreceni ítélőtábla pénteken kihirdetett jogerős ítéletét követően a helyszínen a sajtónak.

A láthatóan megtört idős Szögi Lajos szerint nem került mindenki a bíróság elé, unokája ugyanis, aki a helyszínen szemtanúja volt a gyilkosságnak, azt mondta, hogy sokkal többen voltak.

Az elítélteknek annyit kívánt: 10 percig éljék át azt a szenvedést, amit a fiának okoztak.

Helmeczy László, a sértett jogi képviselője kimagasló szakmai színvonalúnak nevezte a táblabíróság ítéletét.

Ugyanakkor a sajtónak elmondta: ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz annak érdekében, hogy más elkövetők is bíróság elé kerüljenek, és polgári peres eljárással próbálja a sértett családjának kárigényét érvényesíteni.

Kifogásolta, hogy eddig egyetlen roma szervezet sem sietett Szögi Lajos özvegye és árván maradt három gyermeke megsegítésére.

Olvasóink írták

 • 13. igazságkatonája 2009. november 15. 19:14
  „Örülök! De sajnos kevés!!!”
 • 12. Sisapista 2009. november 13. 23:35
  „Örülök a súlyosbításnak, de ez kevés....nagyon kevés.
  Remélem egyéb "..." okokból kifolyólag egyikük sem fog soha az életben kiszabadulni !
  Amerikában akár 175 évet is összeszedhettek volna csakhogy tényleg soha ne szabaduljanak, sőt egyes államokban halálraítélték volna őket (azért az már megnyugtatóbb lenne). Az jó, hogy keményebb ítélet született, de ahogy az olaszliszkai polgármeseter is megmondta ez nem fogja visszatartani az ott maradt "balhés" elemeket !
  Hasonló és mégkeményebb büntetéseket kívánok a többi bolíviai bodzaszedőnek is !”
 • 11. Lehiggadt 2009. november 13. 17:36
  „Én nagyon féltam attól, hogy az ügyvédek azt hozzák ki a dologból, hogy a szerencsétlen áldozat saját magát verte agyon, mint a Marian Cozma ügy kapcsán is hasonlónak tűnik a helyzet!?!”
 • 10. Agáta 2009. november 13. 16:54
  „Ítélet született, de nem elég súlyos. Mindegyiknek tényleges életfogytig kell (USA-ban ilyenért sokkal több év jár, pl. a Szögi tanár úr gyerekeinek okozott lelki trauma miatt is kapnának fejenként minimum 20 évet, külön a halált okozó testi sértésért is évtizedeket, aztán a csoportosan elkövetettért még, szóval, ott könnyen össze jönne vagy 120 év. Azt aztán lehet harmadolni, akkor sem jönnek ki soha). Kőbányába velük. Miért lopják a napot az elítéltek kényelmes, fűtött börtönökben, TV, napi 3x ingyen étkezés stb. A szerencsétlen hajléktalanok nem kapnak ilyen bánásmódot, pedig ők nem gyilkoltak. A törvényeket meg kell változtatni, mert így nincs visszatartó erejük.”
 • 9. N.P. 2009. november 13. 16:14
  „valoperes_zugugyved 2009.11.13. 14:31

  "azert mert a likuid párt iranyit mindent. Ennyi." -- hol irányít az a "LIKUID" párt?”
 • 8. sujokbálint 2009. november 13. 14:43
  „Miért hívják életfogytiglaninak, ha nem az?”
 • 7. valoperes_zugugyved 2009. november 13. 14:31
  „azert mert a likuid párt iranyit mindent. Ennyi.”
 • 6. Belphegor88 2009. november 13. 14:22
  „Miért kell az igazságot kimoderálni kedves szerkesztők?”
 • 5. Belphegor88 2009. november 13. 14:19
  „Nagyon bízom benne ,hogy a Cozma gyilkosságban letartoztatott bodzaszedőkre is életfogytiglan jár!
  Én személy szerint az ilyen szörnyetegeket mind rögtön itélő bíróság elé állítattnám és kivégeztetném...
  Nem értem,hogy mi az oka annak,hogy még nincs bírósági itélet ez ügyben. Mire fel vannak több hónapja előzetesben? Már rég lógniuk kéne!”
 • 4. Belphegor88 2009. november 13. 14:14
  „Adjon az Isten!

  Üdvözlöm a hírt!

  <moderálva>

  Szebb Jövőt!”
 • 3. N.P. 2009. november 13. 14:10
  „" .. eddig egyetlen roma szervezet sem sietett Szögi Lajos özvegye és árván maradt három gyermeke megsegítésére... " --- hát ez az Horváth "Jogvédő" Aladár úr, Kolompár "OCÖ" Orbán, úr- most hogyan is van ez... mikor fognak a médiában nyilatkozni arról, hogy ez tűrhetetlen, megengedhetetlen és ettől a társadalom minden szegmensének el kell határolódnia? És "Uraim" mennyit is ajánlottak föl az árvák megsegítésére a jövedelmükből?”
 • 2. Birodalmi 2009. november 13. 13:49
  „ezeket a mocskokat tartjuk el az adónkból...remélem változni fog a helyzet”
 • 1. klj_54 2009. november 13. 13:46
  „Azt hiszem most végre a társadalom és a bíróság ítélete találkozott!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött Huszein Tamer gyilkosának pere

A közismert szegedi vállalkozót tavaly novemberben gyilkolták meg. Tovább olvasom