Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Olaszországban fej-fej mellett áll a jobb- és a baloldal

Olaszországban is április 9-én lesznek a választások. A két miniszterelnök-jelölt Romano Prodi és Silvio Berlusconi, programjuk fő témái a családtámogatás, a munkahelyek teremtése és az adóterhek csökkentése.
Az olasz balközép ellenzéket vezető Romano Prodi a római sportcsarnokból, a kormányfő Silvio Berlusconi az észak-olasz fővárosból, Milánóból indította el választási kampányát. A programok elkészültek. Berlusconié 10 pontból áll, Prodi 281 oldalas programot állított össze.

A Családtámogatás, munkahelyteremtés, adócsökkentés a prioritás jobb- és balközép számára is. Berlusconi olcsó tápszert ígér a csecsemőknek, bébikötvényt és munkahelyi bölcsődéket. Egy millió munkahelyet, az iparűzési adó csökkentését, a kórházi várólisták eltörlését, lakást a fiatal pároknak, kedvezményeket a 70 év felettieknek ingyenes mozijeggyel, a minimálnyugdíj 800 euróra való emelését, ingyenes iskolai tankönyveket, több rendőrt, a bírósági tárgyalások felgyorsítását.

Prodi minden gyerek után 2.500 euró támogatást ígér három éves korig, 3.000 bölcsőde megépítését, az olasz kontingens Irakból való hazahívását, fizetésemelést a pedagógusoknak, a bevándorlási helyzet rendezését, a vállalkozások és a pályakezdő fiatalok támogatását, küzdelmet az adócsalók ellen.

A választások időpontja április 9-e és 10-e. Kitűzték a televíziós párbaj dátumát is. Berlusconi és Prodi két fordulóban: március 13-án és április 3-án mérkőzik meg a közszolgálati televízióban. A televíziós konfrontáció szabályain még most folyik a vita. Az előrejelzések szerint jelenleg a jobb- és balközép fej-fej mellett áll, Prodi enyhe előnyével.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyibe kerül a férfierő?

A férfi számára a potencia és persze az impotencia is központi kérdés, hiszen a nemi képesség a férfiasság jelképe. Enélkül a férfi értéktelennek, sőt, természetellenesnek képzeli magát. Utánajártunk, mennyiben pénzkérdés a potencia, s mennyibe is kerül a férfiasság. Becslések szerint a 20 és 60 év közötti férfiak mintegy 35–55 százalékának vannak potenciazavarai. Tovább olvasom