Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Olcsóbb fűtés Kapuváron a szezon kezdetétől

Az előzővel szemben olcsóbban fűt az új kapuvári szolgáltató. A cégvezető szerint az augusztusi gázáremelés hatásait csak a jövő évtől érvényesítik. Novemberig elfogadják a rendszer rekonstrukciójáról szóló ütemtervet.
– A helyi önkormányzat és cégünk ígéretéhez híven a szezon kezdetén, október 15-től megkezdjük a fűtést azokon a rendszereken, melyekre szerződést kötöttünk a kapuvári önkormányzattal – mondta Tóth Zoltán, a helyi fűtésszolgáltató, Greenergy kft. vezérigazgatója. Három központból, a lakótelepi, a Gesztenye sori és a Fő téri kazánokból biztosítják az ezekre felfűzött lakások melegvíz- és hőellátását. A cég a szerződésmintákat kiküldte a lakosságnak.
Ezzel kapcsolatban merült fel kétely a város új polgármesterében. Hámori György – aki az előző testületben is felkarolta a helyi távhő ügyét – elmondta, a szerződés szerint a lakosság a kazánházakban mért hőmennyiséget fizeti ki. Ez leginkább a lakótelepen okoz gondot, mert az Ifjúság úti kazánház és az úgynevezett kifliházak közti vezeték hiányos szigetelése mérhető hőveszteséget okoz. A kérdéssel kapcsolatban Tóth Zoltán elmondta: mivel az együttműködési szerződést csak szeptemberben tudták aláírni, a vezetékrendszer rekonstrukciójára csak a fűtési szezon vége után tudnak sort keríteni. Ennek részleteiről a november végéig elfogadott felújítási ütemterv rendelkezik. – Törekvésünk megegyezik a lakossági elvárásokkal, tehát terveinkben a lépcsőházakban történő hőmennyiségmérést tartjuk kívánatosnak, de ennek kiépítése csak az előbb említett szerződés keretei közt, később lehetséges – hangsúlyozta Tóth Zoltán.
Az új szolgáltató vezetője hozzátette, az árakban még nem érvényesítették a legutolsó, augusztusi, nagymértékű gázáremelést, hiszen a kalkuláció még előtte készült. Nem akarják a lakosságra egyszerre rázúdítani ennek hatását, ezért csak a jövő év elején végzik a gázáremelésnél kisebb mértékű árkorrekciót. – A következő szezontól kezdve más gyakorlatot követünk, a fűtés megkezdése előtt megállapított árat az egész szezonban tartjuk – mondta Tóth Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkedvesebb gyerekdalok gyűjteménye

Nagyszerű albumot adott ki a Fortuna Records: az óvodásdalok gyűjteményének második részét. Tovább olvasom