Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Olcsóbb koszorúk, kevés vevő

Egy héttel a halottak napja előtt még kevés a koszorút vásárló. A kínálat általában szép, az árak pedig több helyen alacsonyabbak a tavalyinál, de sehol sem magasabbak.
A szokatlanul meleg időjárás lehet az oka, hogy még nagyon kevés a vevő, mondják a győri Petőfi híd alatti parkolóban a hét vége óta kirakodott koszorúárusok. Tartanak is tőle, hogy a fenyőtüskék idő előtt hullásnak indulnak. Lassan azon is elgondolkodnak többen a hagyományosan itt árusítók közül, érdemes-e ide kijönniük. Kétezer forint a négyzetméterenkénti helypénz (vagy ötven forint koszorúnként). Nagyobb baj, hogy sok vevő már be se jön a városba, megveszik helyben, a községekben az ünnepi sírdíszeket. Ráadásul már igen sok helyen lehet koszorút venni, akár benzinkutaknál, hipermarketekben is.
Az árak tavalyhoz képest nem emelkedtek, sőt, több helyen alacsonyabbak lettek. Amit tavaly 1700 forintért adtak, ugyanolyan méretűt most 1500-ért kínálnak. Itt a legnagyobb se kerül (most) két és fél ezernél többe. Urnakoszorúcskát már 2–300 forintért lehet venni.
A virágpiaci kínálat szépnek mondható, bár tavaly mintha többféle koszorú közül lehetett volna választani. A legkisebbek 350–450 forint között vannak, az átlagosak (méretükben és díszítésükben) 1000–1200 forintba kerülnek. Láttunk nagyon szépen díszítetteket, 2500 és 2800 forintért. A legdrágább koszorú a Virágpiacon tegnap 3500 forint volt. Szó szerint is nagyon színes a választék az apró fejű cserepes krizantémból, ezeket már 300 forinttól lehet kapni. Volt, igaz, még kevés drablé és óriás fejű krizantém, szálanként 130–150 forintért. A virágpiacon az árus is kevesebb, üres asztalok is vannak...
A megyeszékhely legnagyobb virágüzleti hálózata, a Margaréta hagyományosan bő kínálattal és mérsékelt árakkal várja a vevőket. Az árak tavalyhoz képest nem változtak, viszont – az igényekkel lépést tartva – sokkal több a görög koszorú. A forgalom is az ilyenkor megszokottnak mondható, a tapasztalatok szerint majd pár nappal a halottak napja előtt nő meg igazán. A koszorúkínálat 500 forinttól kezdődik, a legdrágábbak, a valóban extrán díszítettek 3500–

4000 forintba kerülnek. A koszorúk normann fenyővel készülnek, akár húsvétig is bírják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A heti eredmények

13 pontos: Papp Szandra (Nagyszentjános). Tovább olvasom