Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Olimpiai bajnok és a rendőrök csatája a Hungaroringen

Celebek és a Pest Megyei főkapitányság szakemberei vettek részt a balesetmentes közlekedésért folyó kampány rendezvényén a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a súlyos sérüléssel járó, illetve a halálos kimenetelű közlekedési balesetek megelőzésére történő figyelemfelhívás céljából versenyt hirdetett ismert emberek és a rendőrség szakemberei között. A nagy „összecsapásra" a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban került sor, ahol a résztvevők többek között KRESZ-tesztben, műveltségi vetélkedőben valamint különböző gyakorlati feladatok elvégzésében mérték össze a tudásukat. Az olimpiai bajnokot is felvonultató mezőnyből a végén Borsa Miklós, a Duna Televízió műsorvezetője és Perjámosi István r. alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője lett a győztes.

Már nem először, és nem is utoljára bizonyítja be a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum azt, hogy a szavakon kívül tettekkel is rengeteget tesz a biztonságos, balesetmentes közlekedésért. Ezúttal a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságával karöltve szerveztek egy olyan rendezvény, amelynek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a halálos kimenetelű balesetek megelőzésének fontosságára. A rendezők segítségére ezúttal is számos ismert személy sietett, és az első szóra elfogadta a meghívást Kőváry Anett rádiós hírszerkesztő és amatőr autóversenyző, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Novodomszky Éva, Borsa Miklós, Müller Attila televíziós műsorvezetők, Hajas László mesterfodrász, valamint a Megasztárban feltűnt énekes Giorgio.

Olimpiai bajnok és a rendőrök csatája a Hungaroringen. Fotó: Kommunikáció Tanpálya (galéria)

A nap során az ismert személyek egy-egy rendőrrel párt alkotva versenyeztek egymással. A rövid KRESZ-teszt és műveltségi vetélkedő után jó hangulatú activityvel folytatódott a program, majd megkezdődtek a gyakorlati feladatok. Sok esetben fejtörést okozott a versenyzőknek a gyermek biztonsági ülés bekötése, a csúszós pályán történő autóvezetés, a robogóval végrehajtandó vezetéstechnikai pályán történő vezetés, az ittasságot szimuláló szemüvegben történő közlekedés és a rendőri karjelzések felismerése. A verseny egyik állomásaként egy motoros szimulátor segítségével felmérhették a versenyzők azt is, hogyan reagálnának egy-egy közlekedési helyzetben két keréken közlekedve.

A tréfás, de annál komolyabb mondanivalójú versenyt Borsa Miklós, a Duna Televízió műsorvezetője és Perjámosi István r. alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője nyerte, ők a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. által felajánlott nyereményeket vehették át.

Olimpiai bajnok és a rendőrök csatája a Hungaroringen. Fotó: Kommunikáció Tanpálya (galéria)

„A Tanpálya már eddig is rengeteget tett a közutakon való balesetmentes közlekedés érdekében, és ez a törekvése természetesen 2012-ben sem változik. Ebben az évben is az a legfőbb célunk, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a biztonságos közlekedés fontosságára. Még mindig rengeteg a baleset az utakon, melyekben valamennyi korosztály veszélyeztetett, ezért úgy döntöttünk, hogy idén is mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelőzési programban betöltött szerepünket tovább erősíteni, így folytatjuk az úgynevezett „Életút program"-ot, amely a gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek szól" – fogalmazott Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint a Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője.

Ahogy az eseményen részt vevő cégvezető elmondta, nagyon jó és gyümölcsöző a kapcsolatuk a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szakembereivel, hisz az évek során rengeteg színvonalas rendezvényüknek biztosítottak helyszínt.

Olimpiai bajnok és a rendőrök csatája a Hungaroringen. Fotó: Kommunikáció Tanpálya (galéria)

„Hiszünk abban, hogy közösen, a rendőrséggel összefogva komoly eredményeket érhetünk a közúti közlekedés biztonságosabbá tételében. A tanpálya és munkatársai immár olyan technikai háttérrel és szaktudással rendelkeznek, amit feltétlenül ki kellene aknázni ennek érdekében. Azonban nemcsak azokra szeretnénk gondolni, akik kilátogatnak hozzánk a Hungaroringre, hanem minél szélesebb körben szeretnénk megnyerni az embereket a biztonságos közlekedésért kampányához. Éppen ezért minél több felsőfokú intézménnyel felvettük, és szeretnénk felvenni a kapcsolatot, hogy azok rendezvényeibe bekapcsolódva a lehető legtöbb fiatalhoz eljuttathassuk felvilágosító programjainkat" – jelentette ki Gazsi Júlia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetejére fordult BMW-t találtak Balatonkenesén

Összetört, elhagyott, tetején álló BMW-t találtak szombat hajnalban Balatonkenesén. Tovább olvasom