Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Olimpikoné a robbanószerekkel teli autó

A terrorcselekmény előkészülete és más bűncselekmények elkövetésének gyanújával őrizetbe vett T. Krisztián az október 23-i megemlékezések idején akarta felrobbantani a bombákat.
Bizonyos T. Krisztiánt gyanúsít a rendőrség robbanószerrel való visszaéléssel amiatt, hogy kocsijában repesz és gyújtóhatású bombákat, kisebb csőbombákat és pirotechnikai eszközöket találtak.

T. Krisztián a 2000-es sidney olimpia magyar cselgáncscsapatának tagja volt - adta hírül az Index a Blikkre hivatkozva szombaton.

A 33 éves férfi kapcsolatban áll különféle radikális szervezetekkel, szülei a Népszabadság szerint Lelkiismeret '88 nevű szervezet tagjai.

A Blikk arról is beszámolt, hogy a férfi egy angyalföldi autószerelő műhely vezető munkatársa volt. A műhelyben a rendőrök bombakészítésre alkalmas eszközöket találtak.

A Népszabadaság úgy tudja, hogy a terrorcselekmény előkészülete és más bűncselekmények elkövetésének gyanújával őrizetbe vett férfi az október 23-i megemlékezések idején akarta felrobbantani a bombákat. A B terv szerint a West End bevásárlóközpont előtt robbantak volna a pokolgépek.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szombaton délelőtt.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. ??..::: 2008. október 28. 21:46
  „"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel.
  Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek
  ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép
  azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol
  fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan
  megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben
  van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen."
  (Széchenyi)”
 • 50. magyarok 2008. október 27. 09:10
  „Ha valakinél bomba van október 23-án azt miért kell védeni áruljátok már el? Miért védi őt a jobboldali érzelmű ember?
  Talán nem azért mert ez az ember jobb oldali volt???
  Azért ha valaki bombával rohangál a városba kedves jobboldali érzelmű emberek, engedjétek már meg, hogy a rendőrség letartóztathassa és had ne ússza már meg mert szélsőséges idióta! Hazafi, bombával? Na ezek vagytok ti, hazafiak bombával! :)”
 • 49. áldozat 2008. október 26. 14:49
  „A rohadék gyilkológép! Ártatlanokat is felrobbantott volna! Remélem soha nem engedik ki a cellából!!!”
 • 48. egyszeru polgar 2008. október 26. 14:25
  „Egyetertek ´zweistein´ hozzaszolasaval. Jomagam nem is tamogattam velemenyemmel a robbantasi szakaembert. Ugyanakkor be kell latni, a problema eredete az elegedetlenseg es a tehetetlenseg kapcsolataban rejlik. Az emberek evek ota varjak az akar kisfoku javulast, biztak vezetoikben es folyamatosan csak a tovabbi hanyatlas erezheto.
  Ez a tehetetlenseg valt ki sok emberben agressziot, nem kepesek feldolgozni indulataikat. Nem egyforman eljuk at hetkoznapokat. Legtobben sokat vesztettek az elmult evek alatt, vannak akik mindent elvesztettek, meg remenyeiket is.”
 • 47. zweistein 2008. október 26. 13:50
  „Jó lenne, ha a Fidesz szinten jobboldaliak nem vennék magukra a szélsőjobbra vonatkozó szövegeket, mert ezzel olyan benyomást keltenek, mintha tényleg oda tartoznának. Legalább nekünk (mert én is odatartozónak vélem magam) legyen annyi eszünk, hogy érezzük a különbséget. Sajnos egyes önmagukat baloldalinak hívő hozzászólókból ez a képesség teljesen hiányzik, dehát őket arra kondícionálták, hogy mindenért a Fidesz és Orbán a felelős.
  A konkrét ügyhöz. Nem kell védeni a "bombás" fickót. Semmiféle olyan cselekmény nem elfogadható, amely ártatlan emberek életét veszélyezteti, sőt semmiféle olyan sem, amely BÁRKI életére tör, legyen az akár maga a miniszterelnök, vagy bárki más. Tehát kedves "normális" jobboldali barátaim, utasítsuk el a fizikai erőszakot, mert az nem normális Magyarországhoz vezet. Ugyanez vonatkozik a pszichikai- egzisztenciális és egyéb terror alkalmazására is. De legfontosabb a fizikai erőszak elutasítása, mert hamar ránk köszönhet az újbarbárság kora!”
 • 46. Basszátok meg jobbosok! 2008. október 26. 13:09
  „Mindenki panaszkodik,hogy nincs jogállam! Akkor mi a fene volt a legutóbbi népszavazás ,amikor egy teljesen új és sokak által rossznak ítélt rendszer lett eltörölve? Ha diktatúra lenne nem is lehetett volna népszavazás.Talán nem lehetett volna fontosabb kérdéseket feltenni, mint 300 huf vagy nem 300 huf? Nem tudom mit hőzöng mindenki, amikor minden szart megesznek a magyarok. Fontos kérdésekben népszavazást kiharcolni mint a képviselők összeférhetetlensége vagy költségtérítéseik kifehérítése és így tovább nem szaros lovasszobrok meg hasonló baromságok népszavazási indítványozásai! Meg 2006ban a Tv ostromkor a fradit vissza az nb1be ahhoz van eszetek ,még szegény Tádét is kilopta valami frusztrált majom,idióta csőcselék.Bombát robbantani a westendnél szépek vagytok.Minden nemzeti ünnep alkalmával gyujtogatni és rombolni ez lenne a hazafiság? Néhány hónapja az erzsébet hídra lett megszervezve a világ legvérszegényebb és legszánalmasabb falshmobja, kérdezem én nem látjátok,hogy Fletó malmára hajtjátok a vizet?”
 • 45. flexsnake 2008. október 26. 12:21
  „Jó nagy pöcs ez az ügyvéd.Az hogy azt állítja a szerkezetek 2 éve készültek pontosan a terrorcselekmény előkészületét erősítik meg :D
  A nyomozást azért hivják nyomozásnak mert egy folyamat, aminek vannak állomásai.Attól hogy tudom a szomszéd bombát fog csinálni maj még nmem csinált semmit.Nyilván meg kell várni mig a cselekménynek legalább az előkészületét megteszi.Nyilván nem akkor lépek közbe mikor már egy komolyabb cselekmény megvalósult hanem akkor amikor még nem de már egy olyan cselekmény befejezősött ami alapján az ügy tovább vihető.
  Hihetetlen hogy milyen hülye emberek vannak.
  Szerintem tényleg forduljanak a jobbosok az Eu-hoz, hátha lesz puhább gumibot meg illatosított könygáz....
  Mert a csőcseléknek jogaik azok vvannak, kötelezetségük meg semmi.Alkotmányt meg nem kell módosítani mivel az alkotmánnyal semmi baj nincs.Baj a fejekben van.”
 • 44. egyszeru polgar 2008. október 26. 11:03
  „Nem csodalom egyaltalan az illegalis tunteteseket. Ha egy nemzet fel van haborodva, amit nem csodalok, termeszetes az indulatok elszabadulasa. Nyilvanvaloan nem jo, de a kormany tegyen erte, hogy az emberek ne legyenek felhaborodva, normalisan elhessenek. Ez a megoldas . Az engedelyezett felvonulas olyan mint egy szinjatek!
  Megengedhetetlen amit a jelenlegi kormany tett es folyamatosan tesz a kozerdek es az orszag ellen.
  Modositani kell az alkotmany olyan pontjat, amely gatolja egy alkalmatlan vezetoseg levaltasanak lehetoseget!”
 • 43. joy 2008. október 26. 10:43
  „Kíváncsi lennék, miért parkolt robbanószeres kocsivak a Westend mellett?
  Pont 23-án?
  Épp akkor akarta leadni a Főkapitányságon, csak beugrott egy kóláért.


  Ne nézzétek már hóthülyének az egész országot! Épp elég, hogy az ügyvédek azt teszik.”
 • 42. balogh edit 2008. október 26. 10:29
  „A másfél órán át tartó meghallgatás után a bíróság elrendelte a volt olimpikon letartóztatását. Tölgyesi ügyvédje szerint a lefoglalt robbanószerkezetek nem a mostani ünnepre készültek és kétségbe vonja a működőképességüket. "Az eszközökről kiderült, hogy másfél-két éve, még a 2006-os őszi események után, vagy akörül készültek és valahol hevertek egy fészerben, az most teljesen mindegy, hogy kinek a jóvoltából és azóta ott rozsdásodtak" - mondta Novozánszky Ilona ügyvéd.


  Tölgyesi Krisztián nem most találkozott először robbanószerkezettel. Idén júliusban családja autószerelő műhelyének udvarán aknaásás közben egy második világháborús bomba került elő.

  Akkor a fél XIII. kerületet kitelepítették, amig a tűzszerészek hatástalanították a bombát. Csütörtök este ugyanitt tartottak házkutatást a rendőrök. Robbanószerkezetek készítésére alkalmas alkatrészeket, valamint bombagyártáshoz szükséges leírásokat foglaltak le.


  A Nemzeti Nyomozó Iroda azt is vizsgálja, hogy Tölgyesi Krisztián kapcsolatban állt-e radikális csoportokkal. A Lelkiismeret ´88 nevű szervezet honlapjának tanúsága szerint mindensetre édesanyja részt vett a tavaly februári országos útblokád szervezésében.

  A rendőrség taktikai okokból nem terrorcselekmény előkészületével, hanem az enyhébben minősülő visszaélés robbanóanyaggal és annak is az alapesetével gyanúsította meg Tölgyesi Krisztiánt. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy a bíróság letartóztassa a volt olimpikont.”
 • 41. Foreign 2008. október 26. 09:48
  „aboriginal: Egymast bantjatok minden forumon minden nap, es egyszeruen ez latszik kivulrol.
  Sosem lattam meg itt forumot ahol az emberek nem egymas torkanak akarnak ugrani minden nap. Intelligens emberek nem olik egymast, ez itt nem mondhato el tisztelet nehany kivetelnek.
  Van azert fogalmatok arrol mi megy a vilagban?”
 • 40. aboriginal 2008. október 26. 09:45
  „Foreign 2008.10.26. 09:00
  Írod: "(...)A vilagon mindenki tudja hogy a magyar emberek korlatolt agymostott nepseg akinek nem sok szorult a fejebe.
  Magyar emberek altalaban utalnak mindenkit, es rettentoen okosnak szeretnek latszani megha tokfejek is:)"

  Ez most vicc volt? Vagy "csak" kőkemény rasszizmus. Foreign! Nem alien vagy te inkább? Ha pedig mégis aboriginal, akkor vajon mit kompenzálsz? Vegyük inkább úgy, hogy vicc volt!”
 • 39. ha meg a talán meg a fikció 2008. október 26. 09:40
  „Az életben nincsen HA, mert vagy megtörténik valami, vagy nem.
  Honnan tudod joy, hogy T.K. matuska akciót akart, belelátsz a fejébe? Egyáltalán honnan tudod, hogy melyik pártnak a szimpatizánsa? Ismered személyesen, vagy a rokonod, hogy tudod, miről, mit gondol? Bármelyiké lehet!Te miden beírásodat csak Orbán és a jobboldal pocskondiázására használod, teljesen mindegy miről van szó.
  Tájékozódni, gondolkozni kéne előbb, nem izomból írni. Itt van egy kis részlet ismeretszerzés céljából az egyik hírből.


  Balogh Zoltán, biztonsági szakértőt az őrizetbe vett 33 éves férfi ügyvédje kérte fel szakértőnek. Szerinte a csőbombák megtalálása során több ellentmondásos részlet is felmerült.

  ,,Számomra az egész komolyságát kérdőjelezi meg a dolognak, ugyanis nem hiszem, hogy van ma egy olyan felelős rendőr Magyarországon, amelyik megengedné azt, hogy egy improvizált robbantótöltettel, egy pokolgéppel mászkáljon egy fél napon keresztül egy kocsi a városban, amennyiben tudomásuk van róla. Az pedig, hogy tudomásuk volt róla, az a nyilatkozataikból feketén-fehéren kiderült" - nyilatkozta Balogh Zoltán.

  A BRFK hivatalos közlése szerint a Nyugati téri felüljáró alatt parkoló járművet a Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján ellenőrizték, vagyis azt az információt kapták, hogy bomba lehet benne. A rendőrség ezután döntött úgy, hogy a járókelőktől zsúfolt Nyugati téren hajtsák végre az akciót.”
 • 38. Foreign 2008. október 26. 09:28
  „Joy: A vilaggazdasagi valsag nem veletlen ami a vilagban van.
  Ebbol kovetkezik majd a haboru, csak ez a haboru egy kicsit mas lesz a sok ongyilkos merenylovel ami szetszorodott a vilagban.
  Valoszinu a sajto is kicsit felfujta a dolgot es nem volt akkora langja mint fustje.
  Majd ha azok az emberek akik szetszorodtak a vilagban robbantani sajat magukat vagy masokat az mar veszelyesebb lesz.
  Remeljuk nem lesz igy de tobb haboru is kezdodott mar gazdasagi valsaggal.
  Nincs mibol penzt csinalniuk, es egy nagyobb tisztitas utan megint lehetne penzt csinalniuk.”
 • 37. herGott 2008. október 26. 09:24
  „Aki védelmébe veszi az ilyen gazembereket,annak azt kívánom legyen ő az áldozatok között! Gyútsák föl az ő autóját a "szabadságharcosok"!”
 • 36. joy 2008. október 26. 09:21
  „[34.] Foreign !
  Óriási különbség!
  Amíg valakik csaxájtépnek, nem okoznak kárt.
  Ám, ha T. Kridztián matuska-akciója sikerül vétlen-ártatlan emberek, gyerekek tucatjai váltak volna véres őrületének áldozatává!
  Még gondolatban is borzalmas!”
 • 35. joy 2008. október 26. 09:16
  „Csak 1 halk kérdés:
  Észrevette valaki, hogy amikor OVi nem akar balhét, akkor milyen csöndesen lezavarják az ünnepségeket?
  Néhány engedetlenkedőn kívül szinte eseménytelenöl zajlott Csütörtök.
  Ezt a T. Krisztiánt /cselgáncsozó, sidney-i helyezetlent/ sztem a körökből nyomták föl az NNI-nek fegyelmezetlensége miatt.”
 • 34. Foreign 2008. október 26. 09:00
  „Egy dolog erdekes, szidjatok ezt az embert holott ti sem vagytok kulonbek.
  Amiket itt leirtok az alapjan a ti fejetekben sincs rendben semmi, a kulonbseg hogy ti nektek a szatok jar ez a marha meg hulyesegeket akar csinalni.
  A vilagon mindenki tudja hogy a magyar emberek korlatolt agymostott nepseg akinek nem sok szorult a fejebe.
  Magyar emberek altalaban utalnak mindenkit, es rettentoen okosnak szeretnek latszani megha tokfejek is:)”
 • 33. bumm 2008. október 26. 08:15
  „Tölgyesi krisztián (1975), cselgáncsozó. Sidni olimpia 81 kg, elért erdménye: helyezetlen.
  Forrás: http://www.mno.hu/portal/11856
  Egy sikertelen ember, frusztrált családban fölnőve.
  Ráadásul még 2006 őszének nagy bulijáról is lekésett!
  Most törleszteni próbált.
  Fölnyomták, lebukott.
  Súlyos elmebetegségét zárt intézetben kell gyógyítani, bár normális ember sosem lesz belőle!”
 • 32. Mike3 2008. október 26. 06:45
  „A kocsim egy guruló bomba. Tele van a tank. Retteghetek akkor én is? A zsidók gondolom üres tankkal járnak :)
  Nevetséges az egész”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Gárda avatás lesz szombaton délután a Hősök terén

A Kiss Róbertnek, a Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitányának nevéhez kapcsolható Magyar Gárda… Tovább olvasom