Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Olvasói válasz

a „buszos gondokra”

A „Zaklatás az 1-es buszon?” című cikkre (Kisalföld, 2005. augusztus 31., 7. oldal, győri kiadás) reagálva írjuk levelünket. Az első és legfontosabb kérésünk, hogy igenis állítsa vissza a Kisalföld Volán az 1-es buszt az Arrabonáig közlekedő útvonalra! Az SMS-ek, cikkek, kérések süket fülekre találnak, pedig nap mint nap történnek az atrocitások. Miért ne lehetne a lakótelepi embereknek külön, csak marcalvárosi autóbusza?

Ne kössék össze a két városrészt, és megoldódnának a gondok! Biztosan felháborodást keltene az utasok között, ha a 17-es járat járna az 1-es útvonalán tovább Újvárosig. Ugyanolyan lakótelep Adyváros is, mint a Marcalváros II. Az újvárosi járat legyen csak újvárosi, a lakótelepi pedig szintén legyen csak lakótelepi. A tanévkezdéssel nem fog megszűnni a probléma, ugyanis nem a kisebbségi gyerekekkel van a gond, hanem a felnőttekkel. Rendetlenek, köpködnek, lábukat feltéve káromkodnak, figyelik, mikor lehet belekötni valakibe, vagy „lenyúlni az utasok dolgait”! Ha egymással utaznak a buszon, talán el tudják viselni ezeket a látványos műsorszámokat. Dolgozó háziasszonyok lévén naponta a bevásárolt csomagokkal cipekedünk hazafelé, vagy kisgyermekeink kezét fogva utazunk, nagyon kínos, hogy hátra sem tudunk menni, mert olyan a társaság, hogy inkább fél lábon kapaszkodva, táskáinkra vigyázva jutunk haza. Az iskolakezdés csak tetézi a problémánkat, mert a diákokkal több lesz az utasok száma, és ők jobban ki vannak téve a sérelmezéseknek, mint mi, felnőttek. Mi sem merünk rájuk szólni, hát még a gyerekek!
Szerintünk van annyi utasa a Marcalváros II. lakótelepnek, hogy ugyanúgy, mint az 5-ös, 17-es, 22-es stb. busz, külön járata legyen. Hangsúlyozzuk: úgy, mint régen! Miért kell a változás óta ennyiszer kérnünk, könyörögnünk cikkek és SMS-ek útján? Kérjük a tisztelt Kisalföld Volán illetékeseinek mielőbbi intézkedését, nem elbeszélgetésekkel lehet ezt megoldani, mint Pádár úr tette, és nem is a Kisalföld Volán sofőrjeinek kell megvédeni az utasokat, hanem elkülönített járattal megszűnne a probléma! Maradjon az 1-es busz továbbra is 1-es busz, nekünk pedig állítsák vissza a 3-as buszt úgy, mint régen! Inkább legyen ritkább, de biztonságosabb!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsók az online áruházak

Az online áruházak 35 százaléka a termékek többségét olcsóbban kínálja, mint a kiskereskedelmi… Tovább olvasom