Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Olvasósarok - Gyerekeknek vasparipa

A közelmúltban jelent meg a közkedvelt humoristának, Nagy Bandó Andrásnak – aki lapunk pénteken megjelenő Délmadár mellékletének rendszeres szerzője is egyben – legújabb könyve: a Fából vasparipát. A Jelenkor Kiadó gondozásában napivilágot látott kötetbe gyermekverseit és rajzait gyűjtötte össze a szerző.
Új oldaláról ismerhetjük meg a népszerű humoristát, Nagy Bandó Andrást: a közelmúltban látott napvilágot verseskötete Fából vasparipár címmel. Bandó, aki már – bevallása szerint – felhagyott a humorizálással, a romlatlan gyermekvilág felé vette az irányt és hetven verssel és saját rajzaival örvendezteti meg a legkisebbeket és szüleiket. Ízelítőül álljon itt a Gyümölcskenyér című, karácsonyi vers.

„Pislákoló gyertyafényben,/ csillagdíszes, téli éjben,/ hóesésben, gyönge szélben,/ holdlámpással, égi fényben,/ kertek alján szán csilingel,/ télkirály jő, itt kilincsel./ Ajándékban botladozom,/ enyém bontom, tiéd hozom./ Talpon áll a karácsonyfa, gyümölcs kerül kalácsomba./ Kis családom, nagy családom/ osztozkodik a kalácson./ Kandallónál körben ülve,/ fenyőfánkat megkerülve,/ énekelnek kicsik, nagyok,/ bús szegények, víg gazdagok./ Lám az ember mily esendő,/ mindenkiért szól a csengő."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ergométer: bárki jelentkezhet

Evezés

Évekkel ezelőtt – 1999-ben és 2000-ben – a Győri Víz-
Tovább olvasom