Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Olvasósarok - Milyen egy női mell?

Bemutatták Kőrösi Zoltán Milyen egy női mell? című, legújabb regényét az A38-as Állóhajón: a méltatók szerint a kétszáz évet felölelő családregényben – a női mellek mellett – érdemes az izgalmas borzongást is keresni.
Tulajdonképpen szerencsés fickó vagy, Kőrösi, van családod, itt élsz Alsó-Pannóniában, sírni, írni tudsz – mondta bevezetőjében Bakáts Tibor Settenkedő kritikus. A rendhagyó könyvbemutatón a meghívott vendégek a női mellhez többé-kevésbé szorosan kapcsolódó szövegeket olvastak fel: dr. Máriás Béla az afrikai női mellekről beszélt, Szemző Tibor tokiói hangulatokat, életképeket elevenített meg, Balázs Attila lányával komikus jelenetet adott elő, Karátson Gábor Pedig Lao-ce egyik erotikus verse alapján közelítette meg a szexualitást.

Sári László, a Magyar Rádió szerkesztője, Tibet-kutató a kelet-ázsiai kultúra felől közelítette meg Kőrösi Zoltán regényét, amely a Galíciából Magyarországra vándorló Orlik és a Morva-vidékről betelepülő Flaschner família történetét öleli fel csaknem kétszáz éven keresztül. „Az ázsiai ember nem ront neki a titkoknak, hanem finom tűnődéssel kezeli azokat, csak megérinti a rejtélyeket, együtt él velük, akárcsak a regény hősei. A szerelem ugyanúgy van jelen az ázsiai kultúrában, mint egy jó könyvben: nem személyre szólóan hirdetjük ki azt, a szerelem akkor is van, ha nincs, és akkor sincs, ha van" – mondta Sári László.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukorbetegek összejövetele

A cukorbetegek egyesülete csütörtökön 17 órai kezdettel tartja meg következő összejövetelét a… Tovább olvasom