Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Ombudsmanokat választ hétfőn az Országgyűlés

Hétfői ülésén harmadjára is szavaz az Országgyűlés az adatvédelmi és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosairól és döntés várható a tavalyi köztisztasági csomag hat népszavazási kezdeményezéséről is.
Sólyom László államfő március közepén jelentette be, hogy Tóth Gábor Attila alkotmányjogászt jelöli az adatvédelmi biztosi posztra, a jövő nemzedékek ombudsmanjának pedig Bogdányiné dr. Mészáros Ágnes ügyvédet javasolja. Sólyom László harmadik alkalommal tett jelölést a két ombudsman személyére, az első két alkalommal azonban leszavazta jelöltjeit az Országgyűlés.

Az Országgyűlés ezen kívül várhatóan hétfőn szavaz hat népszavazási kezdeményezésről szóló határozati javaslatról. Ezek közül öt MSZP-s, egy pedig fideszes és KDNP-s képviselők által benyújtott kezdeményezés. Ezeket még tavaly októberben a miniszterelnök által bejelentett köztisztasági csomag keretein belül, illetve az ellenzék részéről arra reagálva nyújtották be a parlamenti képviselők.

A kérdések a képviselők költségtérítésére, az állami vezetők vagyongyarapodására, a pártok finanszírozására, illetve az országgyűlési képviselők és a polgármesterek összeférhetetlenségére vonatkoznak.

Kedden parlamenti vitanap lesz négyórás időkeretben, amelyet a kormány kezdeményzett a Munka, Tudás, Tulajdon programjáról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárdos bevétele volt tavaly az MSZP-nek

Évek óta először több bevétele volt az MSZP-nek 2007-ben, mint kiadása. A lap megszerezte a párt… Tovább olvasom