Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Ön dönt: parkol vagy telefonál?

November 29-én Győrben a Pálffy utcai rendelő előtti parkolóba álltam be. Kiszálltam a kocsiból, lezártam és elindultam a fizetőautomata felé. Az oszloptól néhány lépésre megszólalt a mobiltelefonom. Felvettem és néhány percig beszéltem a hívóval, közben megálltam az automata mellett. A beszélgetés végeztével a mágneskártyám segítségével megvettem a parkolójegyet és visszaballagtam a kocsihoz, hogy a műszerfalra tegyem. Ekkor ért a meglepetés, a szélvédőmön már ott díszelgett a piros csomag.

A büntetőcédula meghatározása szerint 13.26-kor ellenőriztek. A megváltott parkolójegyem szerint én azt 13.33-kor vettem le az automatáról. Egy telefon és 7 perc miatt kell 3000 forint büntetést fizetnem? Jogtalannak tartom. Elsősorban azért, mert a módszer lesben állásra enged következtetni, ugyanis az ellenőrökkel az oszlopig menet nem találkoztam, viszont a kocsihoz visszaérve már az Újkapu utca túlsó sarkán siettek el. Két ifjú hölgy volt fényvisszaverő csíkos kék kabátban. Annyira siettek, hogy mire beültem a kocsiba és kitolattam a parkolóból, addigra el is tűntek a szemem elől.
A parkolási felügyeletre mentem tehát, ahol azt az egyszerű választ kaptam sérelmemre, hogy önkormányzati rendelettel megszüntették a türelmi időt a fizetőparkolók esetében. Valóban így lenne? Én méltánytalannak tartom.
Csak azt tudnám, miért vásárolok kéthavonta 2000 forintért mágneskártyát a parkoláshoz, ha már azt sem várják meg, amíg megváltom a parkolójegyet. Egy biztos: ezentúl, ahol csak lehet, bliccelni fogok, hogy behozzam rajtuk a sérelmemet. Majd kiderül, ki bírja tovább.
***
Nagy Csaba, a Komszol szóvivője a levélre az alábbi választ adta: „Türelmi idő nem is volt, de nemcsak Győrben nincs, hanem az ország hasonló nagyságú városaiban sem. Kollégáink munkáját a 66/2003-as önkormányzati rendelet szabályozza, szó sincs lesben állásról vagy ehhez hasonlóról. Alternatív megoldásnak ilyen esetben a parkolóházat tudom javasolni: ott ezért bizonyosan nem büntetnék meg a panaszost.”
Szombaton Győrben ingyenes a parkolás december végéig, bár ezt a kommunális szolgáltató nem nagyon reklámozza. Pénzt vissza nem adnak, ha véletlenül veszel.
Szintén Nagy Csaba reagált az olvasói SMS-re: „Valamennyi fizetős automatánkon szerepel, hogy a parkolás decemberben héköznapokon délután négy óráig fizetős, azt követően ingyenes. Hétvégén pedig parkolójegy nélkül, tehát ingyen lehet megállni. Egyáltalán nem csináltunk ebből titkot, nem is akarunk, aki elolvassa a szöveget, az láthatja. Ha kell, akár most is felhívjuk a figyelmet erre az akcióra, de aki megváltja a jegyet feleslegesen, annak sajnos nem tudjuk visszatéríteni az árát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polónium

Két hete még szinte senki sem hallott a polóniumról, de Alekszandr Litvinyenko (képünkön) orosz… Tovább olvasom