Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Önálló weboldal az iparkamarai cégeknek

Magyarországon egyedülálló összefogás jött létre a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK), valamint a szegedi önkormányzat között. Az eredmény egy, a város által támogatott és a kamara által elkészített megvalósíthatósági tanulmány, s egy olyan új internetes portál, amelyen a vállalkozások bemutatkozhatnak, és kereskedhetnek a világgal.
Az egész világgal kereskedhetnek a jövőben a helyi vállalkozások a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által kifejlesztett új internetes portál segítségével. A tesztidőszakát élő, jelentkezőkre váró www.linktobusiness.csmkik.hu weboldal olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek kevés költséggel ismertté, egyben elérhetővé teszik a Csongrád megyei iparkamarai cégeket és egyéni vállalkozókat.

Fehér Éva, a kamara szolgáltatási alelnöke az előzményekkel kapcsolatban elmondta, 2005 első negyedévében a szegedi városvezetéssel közösen tanulmányt készítettek egy elektronikus piactér létrehozására, hogy a vállalkozások lehetőséget kaphassanak az internetes kereskedésre, kommunikációra, marketingre. A kamara saját, mintegy 2600 Csongrád megyei tagjának szeretett volna kedvezni az új lehetőséggel, az önkormányzat pedig az általa számon tartott, iparűzési adót fizető 5000 szegedi vállalkozást képviselte a munka során.
Az együttesen elkészített tanulmány az epiactér nevet kapta.

A Phare-CBC támogatással kialakított internetes portál, a www.linktobusiness.csmkik.hu négynyelvű. Az alelnök elmondta, ezt követően úgy döntöttek, hogy költségkímélőbb megoldás lenne, ha a kamara által felépített „Link to business" portált fejlesztenék tovább, a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatásokhoz pedig ugyancsak kedvezően hozzáférhetnének a szegedi adófizető vállalkozások is. (Csak zárójelben: a kamara által nyilvántartott 2600 és a város által jegyzett 5000 vállalkozás listáján egyező nevek is vannak.)

S hogy mit tud az új portál? A bejelentkező vállalkozások saját, kedvezményes weboldalhoz, címhez jutnak, amelyen bemutatkozhatnak. A portál közzétételi menüje export-import ajánlatokat tartalmaz, de van külön beszállítói és turisztikai „részleg" is. Elérhető a Kamarai Kedvezmény Rendszer (KKR) éppúgy, mint a Démásszal közösen kidolgozott minősítési rendszer, a KSZR, valamint elérhető egy, a kamara által összeállított projektgyűjtemény is.

A kamara és a város a már működő portált szeretné továbbfejleszteni, egy következő együttműködés révén pedig a Nemzeti fejlesztési terv II-es keretében pályáznak majd forrásokért, hogy az régiós projektté nőhesse ki magát, immár ebusiness szinten. A kamara szolgáltatási alelnöke szerint „minden cégnek el kell jutnia odáig, hogy tudjon az interneten kereskedni és üzletet kötni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vulkánkitörés egy Alaszka melletti lakatlan szigeten

Hópihe finomságú, szürke hamu tart Anchorage felé abból a sorozatos vulkánkitörésből, amely… Tovább olvasom