Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Öngyilkosságot kísérelt meg Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő

Öngyilkosságot kísérelt meg Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő, a politikust rövid kórházi kezelés után már hazaengedték.
A képviselő a stop.hu értesülését az MTI-nek nyilatkozva is megerősítette szombaton este, azonban gyengeségére hivatkozva azt kérte, hogy Herényi Károlyt (MDF) kérdezze a történtekről.

A volt fideszes, később az MDF frakcióba ülő, jelenleg független országgyűlési képviselő pénteken kísérelt meg öngyilkosságot. A politikus nyugtatókkal próbálta megölni magát, ám felesége rátalált és hívta a mentőket - írta az internetes portál.

Herényi Károly az MTI-nek szombaton este azt mondta: Lengyel Zoltán már túl van az életveszélyen.

Hozzátette: minden ember tévedhet, mert ez az élet része. Véleménye szerint az vezetetett képviselőtársa tettéhez, hogy az embertelen, hazug társadalom nem segít annak, akik bajba jutott és nem bocsátanak meg annak, aki hibázott. Emlékezetett arra: a keresztény etika része a megbocsátás.

Lengyel Zoltán az internetes portálnak elmondta, hogy búcsúlevele eljutott egy televízióhoz, de reméli, hogy "egyetlen sajtóorgánum sem süllyedhet olyan mélyre, hogy felhasználja azt".

Azt mondta: a búcsúlevelében leírta, hogy nem követett el bűncselekményt, szabálysértést viszont igen, amiért vállalja is a felelősséget. "A per viszont nem úgy halad, ahogy kellene. Egyedül állok szemben a rendőrség és ügyészség apparátusával. Olyan tanúk vallanak ellenem, akik ott sem voltak akkor a Lánchídnál, és olyan kifejezéseket, mondatokat adnak a számba, amelyeket soha nem mondtam" - fogalmazott, hozzátéve: egyszer csak "besokallt".

A politikus májusban nyolc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon. A Budai Központi Kerületi Bíróság nem jogerős ítélete szerint hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt. Az ügyész súlyosbítást kért, Lengyel Zoltán pedig fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen.

Lengyel Zoltán ellen az I. kerületi rendőrkapitány 2007 júliusában tett feljelentést. A BRFK akkor azt közölte: 2007. július 8-án késő este a férfi (aki akkor a Fidesz országgyűlési képviselője volt) a budai Vár alatti Alagút kijáratánál megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt. Az intézkedésre a rendőrök szerint azért volt szükség, mert az autót vezető politikusnál nem voltak személyes iratok.

A képviselő azonban fenntartotta az állítását, miszerint az őt igazoltató rendőrök kirángatták az autójából, majd sérüléseket okoztak neki.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Csirén 2009. október 12. 08:37
  „Közeleg a választás, és nincs az az eszköz amit a megélhetési politikusok fel ne használnának.
  Ő még nem tudott annyit "szerezni", hogy abból megéljen.”
 • 39. turulvedo 2009. október 11. 21:06
  „mi az a stop hu ? :D”
 • 38. szatyi 2009. október 11. 20:22
  „Tegnap minden azt harsogta, hogy a mentősök "lopták el" a búcsúlevelet.”
 • 37. M_R 2009. október 11. 19:33
  „"Ha valaki igazán öngyilkos akar lenni, akkor az sikerül is. "

  Mnit emlegettem: kötél, hokedli, séta ki az erdőbe, keresni egy jó erős faágat...”
 • 36. woodu 2009. október 11. 19:15
  „Tudom, nem erkölcsös ilyet irni, de sajnálom, hogy nem sikerült neki az öngyilkosság. Bár lehet, hogy csak ezzel magára akarta hivni a figyelmet, hogy ujból sajtó-termék legyen. Aki nem tud a tetteiért felelősséget vállalni, az hogyan képviselhet másokat. Én rögtön leváltanám a többi gyanusitott-képviselő-társaival együtt. Erről törvényt kellene szavazni, hogy ebben az erkölcsi fertőben legalább az ország vezetőitől el lehetne várni, hogy akit megalapozott büncselekmény gyanuja kerget, azt automatikusan meg kellene fosztani a mandátumától.Az mégis csak sok, hogy ez a sok léhütő, ingyen élősködő büncselekményeinek a tetteseiként is tovább viritanak a parlament padjaiban.Akkor mit lehet elvárni tanulatlanabb, felelőtlenebb polgártársainktól? Meddig mehet ez igy tovább? A Római-Birodalomnak is ez lett a veszte. Neki-nekik mikor lesz már vesztük?”
 • 35. sörpocak 2009. október 11. 18:50
  „Egyetlen politikus sem sűlyedhet olyan mélyre mint lengyel! Ha valaki igazán öngyilkos akar lenni, akkor az sikerül is. Megjátszás az egész, mert azt hitte, így elkerülhati a börtönt. Sajnálom, hogy egy ilyen gennyedékkel kell foglalkozni és mellékesen színjátszóval, kétszínű emberrel. Kár hogy nem sikerült neki. Bocs, de így érzem!!!!Tiszta politika!”
 • 34. M_R 2009. október 11. 16:46
  „Az a gond hogy itt eme kis országban még mindenki csak messziről ugatja a demokráciát. Legmesszebről és leghangosabban a politikusok.

  A "mentelmi jog" a működő demokráciákban nem azért van, hogy lehessen ittasan vezetni, gyorshajtani, baleset helyszínéről segíségnyújtás nélkül elmenni, lopni, csalni, hazudni és úgy általában magasról és vastagon tenni a törvényekre és erkölcsi normákra.

  Aztán amikor kis politikusunk hasonló lazasággal akar viselkedni működő demokráciában, akkor qrvára meglepődik. Mint pl. Farkas "Alkoholmeghajtású" Bertalan egykor USA-beli katonai attasé, akit a láthatóan ittas vezetés okán a helyi rendőrök úgy kikaptak a kocsiból ahogy kell: szét a lábakat,kezeket az autóra. Pedig ott még a diplomáciai mentesség is bejátszott...”
 • 33. Lutetia 2009. október 11. 16:01
  „Az eddigi hozzászólásokat olvasva meglepetten tapasztalom, hogy ezt az embert az ún. közvélemény köreiben senki sem szereti. Egyébként én sem. Nem akadt egyetlen hozzászóló sem, aki a védelmébe vette volna. Ilyen még nem volt, bármelyik politikusról is legyen szó.
  Szerintem ez már önmagában is elég ok arra, hogy valaki ne akarjon élni tovább.”
 • 32. varadipal 2009. október 11. 15:31
  „Most esetleg megtapasztalja, hogy nincs is olyan nagy különbség az országház és a pszichiátria között.
  Már rég az utóbbiban kellett volna a székfoglalóját megtartania.
  Az öngyilkosság részéről gyávaság, a tényekkel szembenézni nem volt ereje. És ez egy képviselő.
  Majd a doki él a mentelmi joggal a zárt osztályon.”
 • 31. apátfalvifaszagyerek 2009. október 11. 13:37
  „8. Az én Hazámban a kollaboráns nyilasportálról ne merészelj idézni, hacsak nem az oldal szánalmasságát akarod bemutatni!!!!”
 • 30. apátfalvifaszagyerek 2009. október 11. 13:35
  „Dodó! "Megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt" A csürhe hazafi haverjaid is ugyanezt tették pl. a TV-székháznál... szánalmasak vagytok...”
 • 29. Mathiasking 2009. október 11. 13:35
  „Lengyel urat az MSZP megvette kilóra a gombnyomáshoz. Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy 2010-ben MSZP szinekben indulna!!!!!!!!”
 • 28. dodó 2009. október 11. 13:19
  „Megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt 2007 júliusában Lengyel Zoltán, aki akkor a Fidesz országgyűlési képviselője volt. Azért kötözködött, mert nem voltak nála iratok és a rendőr nem hitte el bemondásra, hogy ő a naaaagy képviselő. 8 hónap felfüggesztettet kapott ezért első fokon. Azt elfelejtette, hogy a bíróság nem vizsgálta sem a drogtól, sem az alkoholtól bódult állapotát.

  Azóta már ,,független" Lengyel, de mindig a megfelelő gombot nyomja meg, az MSZP-s és a fideszes szavazásokban. Most látszólag megöngyilkolta magát. Ezzel tiltakozik, hogy a bíróság elkaszálta, és be kell vonulnia a sittre. Attól nem tart, hogy fájni fog a cellatársak érdeklődése iránta, hiszen maga is buzi. Attól viszont nagyon tart, hogy az MSZP nem tudja majd megköszönni a sok Lengyel által adott szavazati támogatást, mielőtt bedől a szocion banda. Vagyis: kimarad a maradék ellopásából.

  Valójában viszont attól tart, hogy a felfüggesztett börtön gyorsabban valósággá válhat annál, minthogy mi tesszük a megfelelő helyre. Ugyanis két drograzzián is megbukott az elmúlt hetekben, és érintett egy pedofil ügyben is. Az ügyek még vizsgálati szakban vannak, és mindenki kussol róluk a rendőrségen. Mert ,,leszóltak" nekik a piros telefonon.”
 • 27. Szodabikarbona18 2009. október 11. 12:50
  „demoklesz kardja minden hazaárulora lesujt. Meg vagyon irva .”
 • 26. lidocain 2009. október 11. 12:16
  „egy hazug tróger aki elárulta azokat akik bejuttaták a parlamentbe. nem lett volna kár érte ha sikerül neki.”
 • 25. DMagóg 2009. október 11. 12:13
  „Van, ki a (vélt) hatalom mámorától is megrészegül. Részeg fejjel pedig bármit elkövet. A baj csak az, hogy nála esély sincs a kijózanodásra. Szánalomra méltó, de sajnálatot ne várjon.”
 • 24. M_R 2009. október 11. 12:00
  „Boldogok a lelki szegények.. Nehogy már valaki abban a tévhitben legyen hogy a 2 évvel ezellőtti igazoltatás okozta sokk vezetett a - sajnos - sikertelen öngyilkossági kłsérlethez. Amúgymeg ha valaki öngyilkos akar lenni, akkor nem 10 szem nyugtatót vesz be, hanem kiballag az erdőbe egy kötélllel meg egy hokedlivel - aztnem kúrálja ki rövid pár órás kórházi kezelés.

  "Normális ez?" - de könyörgöm a fent említettek közül VALAMI azért legyen nála!!!!"

  Miért, majd legközelebb én is egy szál pöcsben vezetek, és ha megállít a rendőr akkor leüvöltöm a fejéről a sapkát MER ÉN POLITIKUSS VAGYOKKK!

  Osztmit fog most tenni a pépviselő elftárs, kilép az MDF-ből és átigazol a Munkáspártba - ott még úgysem volt..”
 • 23. maug 2009. október 11. 10:33
  „Remélem legközelebb sikerül neki! Sok sikert a POLITIKUS Úrnak! Addig is csak így tovább ( nagyképű politikusként hazudozni és zülleszteni a társadalmat, közben pedig bűncselekményeket elkövetni). Szerintem a politikusok nem félnek a börtöntől, mert sok ott az ismerősük!!! Hi - Hi - Hi!”
 • 22. tintasbarns 2009. október 11. 09:54
  „A kis naív buzi gyerek csak játszott a gyógyszerekkel, még többett kellett volna bevennie. Jobban járt volna az ország mert egy féreggel kevesebb pusztítaná az ország kenyerét.”
 • 21. madártej 2009. október 11. 09:35
  „Ferdenyakú Ibolyka támogatója volt. Hitvány alak, még a tettei súlyát sem képes felmérni és elviselni.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elstartolt a Csillag születik

Július elsejéig közel ötezren adták be jelentkezésüket, minden idők egyik legtöbb embert megmozgató… Tovább olvasom