Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Önkormányzat 2014: mintegy 6 ezren szavaznának átjelentkezéssel

Az átjelentkezési kérelmeket még három hétig lehet benyújtani.
Mintegy 6 ezren jelezték eddig, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a lakóhelyüktől távol, de egy másik magyarországi településen kívánnak szavazni. Az átjelentkezési kérelmeket még három hétig lehet benyújtani.

Négy évvel ezelőtt 7500-an jelentkeztek - az akkori szóhasználattal - igazolással szavazásra, míg a nyolc évvel ezelőtti önkormányzati választáson az igazolással szavazók száma körülbelül 3500 volt.

Négy évvel ezelőtt csak az kérhette az átjelentkezést egy másik magyarországi településre, akinek a lakóhelyén kívül volt bejelentett tartózkodási helye is (ezt korábban ideiglenes lakcímnek nevezték). Ezek a választópolgárok is csak abban az esetben szavazhattak a tartózkodási helyen, ha azt a választás kitűzését megelőzően jelentették be, és az a szavazás napjáig nem szűnt meg.

A mostani választáson azonban csak az jelentkezhet át a lakóhelyétől eltérő, másik magyarországi településre, aki a választás kitűzése előtt legalább harminc nappal létesített tartózkodási helyet, és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart.

Az átjelentkezési kérelmeket október 10-én 16 óráig kell benyújtani a helyi választási irodához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feldolgozták a kancellári pályázatokat

A főiskolai és egyetemi kancellárjelöltek jó része egyszerre több intézménybe is jelentkezett. Tovább olvasom