Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Önkormányzati bérlakásokba költözhetnek a gyulaji szegénytelep lakói

Még egy ház megvásárlása van hátra, azután elkezdődhet a felújítás, és új otthonba költözhet kilenc cigánycsalád Gyulajon: az önkormányzat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával alakít ki önkormányzati bérlakásokat a szegénytelepen élőknek - tájékoztatta Dobos Károlyné polgármester az MTI-t.

Az ingatlanok megvásárlásához és felújításához több mint 56 millió forintot nyert el az önkormányzat a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól. A támogatás célja, hogy felszámolják a szegénytelepet. Az eredeti tervben öt család otthonának felújítása is szerepelt, de az érintettek végül nem egyeztek bele, mert a tulajdonjog átszállt volna az önkormányzatra. A most vásárolt ingatlanok tulajdonosa is a gyulaji önkormányzat, mely bérlakásként bocsátja a családok rendelkezésére. Mostani házaikat, melyek a polgármester elmondása szerint igen rossz állapotban vannak, lebontják majd. Dobos Károlyné hozzátette, hogy a program kilenc hónapja alatt egy szociális munkást is foglalkoztatnak, aki segítséget nyújt a szegénytelepen élőknek.

Nyolc házat már megvett már az önkormányzat. Egy család számára nem találtak még megfelelő ingatlant. Ha ez is meglesz, a műszaki ellenőr felméri a felújítási igényeket. Amennyiben az összeg eléri az értékhatárt, közbeszerzési eljárás keretében választják ki a kivitelezőt. Ez akár két hónappal is meghosszabbíthatja az eljárást. A polgármester beszámolt az MTI-nek arról, hogy a valamikor 3.200 lakosú, gazdag településen ma alig több mint ezer ember él. Hatvan százalékuk cigány származású. Több mint százan jogosultak rendelkezésre állási támogatásra. Nem csak a lakhatási problémákat orvosolják, igyekeznek a foglalkoztatás terén is előbbre lépni, Ozorával közösen pályáznak a roma közmunkaprogramban húsz fő foglalkoztatására, és egy másik munkaügyi projektbe bekapcsolódva gyógynövénytermesztésbe fognak rövidesen - mondta el a polgármester.

Olvasóink írták

 • 4. Horton 2010. január 01. 10:43
  „Előre is elnézést kérek...
  Hogy a jó büdös kurva anyukat a mocsadék, ingyenélő cigányoknak és a Szociális Minisztériumnak is.....
  Honnan veszik a bátorságot, hogy ezeket a tetvek a " magyarok " közé költöztetik????!!!
  Nincs elég hely a Minisztériumokban, vagy akár a parlamentben?
  Azt még felujítani sem kell nekik.......
  Remélem jövőre valaki rendet tesz végre a cigányok között....
  Mindet, aki eddig képtelen volt beilleszkedni, el kell zavarni az országból, és a segélyeket meg kell vonni....
  Aki nem " akar " dolgozni, az dögöljön éhen!!!!

  Amúgy, meg B.U. É. K.”
 • 3. utazó81 2009. december 31. 14:17
  „No de kifogja fizetni a lakbért. Ja majd az Önkormányzat ad lakhatási támogatást meg segílyt.Szeretném már azt olvasni,hogy Magyarok kaptak lakást,mert köztünk is vannak szegények.Mielőtt lehurrognátok nem magamra vagy a családomra gondoltam.”
 • 2. 751510 2009. december 31. 14:08
  „De szeretnék cigány lenni! (csak vicc volt)”
 • 1. dodó 2009. december 31. 11:07
  „A TE ADÓD AZ Ő JÖVŐJÜK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverrel akarták kirabolni a patikát

Feltehetően fegyverrel akart kirabolni egy férfi egy patikát Budapest X. kerületében szerda este, de… Tovább olvasom