Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi a testületi ülés után Szakolyban, az ügyben a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Az eddigi adatok szerint a szakolyi képviselő-testület keddi ülését követően egy feldühödött férfi az egyik helyi képviselő irányába dobott egy széket, az azonban egy, a tanácskozáson érdeklődőként részt vevő helyi lakost talált el, aki könnyebb sérülést szenvedett - mondta Fülöp Gergely.

A százados hozzátette: az ülésteremben lévők közül valaki kést is látott a székdobálónál, ezt azonban még vizsgálják a nyomozók. A szóvivő a székdobálás okára nem tért ki.

Az MTI munkatársa más hivatalos, magát megnevezni nem kívánó forrásból úgy értesült, hogy a szakolyi önkormányzat keddi testületi ülése után azért szabadultak el az indulatok, mert a képviselők "sokadjára sem" fogadták el az idei költségvetést. Ez pedig azt jelenti, hogy veszélybe került a helyhatósági alkalmazottak bérének húsvét előtti kifizetése, s az ünnep előtt a rászorulók sem igen kapják meg a várt segélyt.

A szakolyi képviselő-testület szerdán késő délután egyébként ismét összeült, s a helyiek remélik, hogy mégis csak elfogadják a község idei költségvetését és húsvétig kifizetik a béreket és a segélyeket.

Szakolyban korábban a Fidesz és az MSZP önkormányzati képviselői a település megválasztott független polgármesterével kerültek szembe, s a bíróságtól kérték tisztségének megsemmisítését. Hosszú pereskedés után a Legfelsőbb Bíróság, felülvizsgálati kérelem alapján, február végén megszüntette az önkormányzati vezető tisztségét, aki március elején át is adta hivatalát Pásztor Sándor alpolgármesternek. A helyiek - mint azt az MTI tudósítójának elmondták - a viszály megszűnését remélték ettől, de a vita a testületben tovább folytatódott, s megnyilvánult a költségvetés elfogadásának eddigi elodázásában is.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. március 31. 21:41
    „"Székeket dobált, kést rántott az önkormányzat ülésén a cigány
    2010. március 31. 18:13

    Egy cigány férfi széket dobott egy képviselő felé a szakolyi képviselő-testület keddi ülésén. A feszültséget az okozta, hogy nem sikerült elfogadni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település költségvetését, így a cigányok sem igen kapják meg a várt segílyt."

    Mer báncsák ükeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigány származású diákokat támogat a rendőrség

Két cigány származású középiskolás diák nyert ösztöndíjat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság idei… Tovább olvasom