Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Online fotóakadémia

A tematikus honlap és az ingyenes tanfolyam célja, hogy segítsen eligazodni a digitális fényképezés, a fotók archiválása, kinyomtatása, és megosztása terén.
A kezdeményezés elindítója a Hewlett Packard (HP) magyarországi leányvállalata. A már elérhető honlap nem csak a HP termékeivel foglalkozik: átfogó képet ad az összes, Magyarországon is kapható digitális eszközről. Linkgyűjteményében megtalálhatók a magyar szaklapok részletes cikkei, tippjei, magyar és idegen nyelvű terméktesztek és -leírások, főbb nemzetközi kiállítások és versenyek, valamint a HP digitális képkidolgozási megoldásainak információs anyagai.

A digitális képalkotási portál látogatói rövid multimédiás áttekintést kaphatnak a fotótechnika fejlődéséről, elolvashatják a Foto Art magazin cikkeit, megnézhetik a HP oktató videofilmjeit, eljuthatnak a vezető magyar fotós lapok honlapjára, illetve részt vehetnek egy "fotó-szafarin", ahol számos hasznos tippet kaphatnak.

Az új portál bemutatásával egy időben a HP Magyarország ingyenes digitális képfeldolgozási tanfolyamokat indít a Mai Manó Magyar Fotográfusok Házában. A július 5-én induló tanfolyamsorozat keretében az érdeklődők egyetlen nap alatt, három kétórás szeminárium során megismerkedhetnek a digitális fényképezés alapjaival, a képszerkesztés részleteivel, valamint a képek tárolásának, nyomtatásának és továbbításának műhelytitkaival. A bevezető szemináriumot a kezdő, míg a képszerkesztéssel és a képek megosztásával foglalkozókat a haladó felhasználóknak ajánlják. A hétvégi tanfolyamokat - melyekre a képalkotási portálon keresztül lehet jelentkezni - Telek Balázs, a Mai Manó Ház munkatársa vezeti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú távra fejleszt a kekszgyár

A Győri Keksz Kft. hosszú távra fejleszt, de ennek vannak nehezítő körülményei is. Mindeezek… Tovább olvasom