Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Opera - ismét magyarul

Két és fél év után most először jelent meg hivatalos magyar nyelvű változata az Opera böngészőnek.

Két és fél év után most először adott ki hivatalos magyar nyelvű változatot az Opera böngészőt fejlesztő norvég vállalat. A magyar Operát önkéntesek fordították szívességből.

Megjelent az Opera böngésző magyar nyelvű változatának hivatalos kiadása. A kevésbé ismert - bár rajongói által a böngészőháború megnyerésére esélyesnek tartott - gyors böngészőprogram szinte valamennyi operációs rendszerre, valamint számos telefonra is megjelenik. A néhány évvel ezelőtt még negyven nyelven kiadott böngésző fejlesztői az utóbbi időben meglehetősen hanyagul bántak a kis nyelveket beszélő felhasználókkal, így magyarul is csak évekkel ezelőtt jelent meg hivatalos kiadás.

Jellemző egyébként a böngészők és az anyanyelvükhöz ragaszkodók viszonyára, hogy míg például az Internet Explorerből, a Firefoxból és a Mozillából rendszeresen jelenik meg magyar nyelvű kiadás, a korábban nagyágyúként számon tartott Netscape megújulása óta nem ad ki lokalizált változatot, sőt, a böngésző felhasználási feltételeiben gondoskodott róla, hogy a lelkes fordítóknak kedvét szegje - például a magyarítástól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KIFESTŐK/Élet a farmon

Nyomtassa ki gyermekének 14 új kifestőnket, rajtuk a ház körül élő, kedves állatokkal! Tovább olvasom