Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Ophélie-ügy: elutasították a szülők feljelentését

Az eddigi vizsgálatok alapján nem találtak bűncselekményre utaló jelet, ezért nem indítottak nyomozást, most a Fővárosi Főügyészség utasította vissza az eltűnt francia lány szüleinek feljelentését.
Nem ismerte az eltűnt francia lányt az az olasz egyetemista, aki megtalálta a diáklány táskáját a Lánchídnál. Ophélie Aurélie Bretnacher az eltűnése éjszakáján ugyan nagyon sokat ivott, de nem volt részeg. A lány laptopjáról később több adatot is töröltek - hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdai tájékoztatóján.

Korábbi lapértesülésekkel szemben nem az az olasz egyetemista fiú találta meg a december 4-én eltűnt francia diáklány táskáját, aki udvarolt neki. A rendőrség eddigi információi alapján nem is ismerte a lányt - mondta szerdán a vizsgálatot vezető rendőrtiszt. Seres Ernő, a II. kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerint Ophélie-nek 7 éve van barátja Franciaországban, ezért az olasz udvarló közeledését elutasította. A lány hívásainak és sms-eseinek 70-80 százalékát azonban az olasz egyetemistával folytatta, utoljára is őt hívta. A rendőrség vizsgálatai során az is kiderült, hogy diáklány laptopjáról - az eltűnését követően - több adatot is töröltek. A Blikk úgy tudja: a rendőrök a lány albérleti szobáját is megvizsgálták, és ott rendetlenséget, beszáradt, megpenészedett ételmaradékokat találta. Ez arra utalhat, hogy a lány nem volt kiegyensúlyozott - olvasható a cikkben. Azt is vizsgálják, hogy a lány miért nem a megszokott útvonalon indult haza a szórakozóhelyről.

Támogató menet Párizsban

A Budapesten eltűnt francia diáklányt, Ophélie Bretnachert támogató menetet szerveznek a hét végén Párizsban, közölte a Le Figaro című francia újság kedden a honlapján.

A megmozdulás szervezői arra kérik a résztvevőket, hogy vasárnap délután az Eiffel-torony mellett lévő Mars-mezőn gyülekezzenek, innen indul a csendes menet.

Az eddigi vizsgálatok alapján nem találtak bűncselekményre utaló jelet, ezért nem indítottak nyomozást - mondta a BRFK bűnügyi főkapitány-helyettese. Bodnár Zsolt szerint azonban az ügyet nem zárják le és minden bejelentést megvizsgálnak. A szerdai sajtótájékoztatón megjelent a budapesti francia rendőr-attasé is, aki megköszönte a magyar rendőrség eddigi munkáját és az együttműködést. Mint mondta: a francia rendőrök sem tudtak volna jobb munkát végezni.

Eközben a Fővárosi Főügyészség visszautasította a francia lány szüleinek feljelentését. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a szülők feljelentése egy magyar ügyvédi irodán keresztül hétfőn érkezett az ügyészségre. A szülők emberrablás miatt tettek feljelentést. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint azonban az eddig rendelkezésre álló adatok alapján nem lehet semmiféle bűncselekményt megállapítani. Ezért utasították el a feljelentést.

A december 4-én eltűnt lánynak csak a táskája és iratai kerültek elő a Lánchídnál, ahol utoljára látták. A vizsgálatok, a keresés továbbra is tart.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. nerine 2009. január 10. 12:13
  „Sztem lelépett az olasz gyerekkel. V ő rabolta el. Ok h volt a csajnak barátja de a szerelmek jönnek-mennek, ráadásul messze voltak egymástól. Azt sem értem miért olyan marha nehéz megtalálni ezt az olasz srácot. Tudják h haza utazott olaszba, tudják a nevét is gondolom. Ez meg hülyeség h a csaj részeg volt. A kamerák felvételein jól kivehető h semmi baja, max csak jókedvűre itta magát. Nekem az is gyanús h köszönés nélkül ment el. Lehet h nem akarta felhívni magára a figyelmet h feltünés nélkül letudjanak lépni az olasszal.
  V a klubból is követhette vki. Arra is gondoltam h a táska nem úgy volt odarakva ahogy azok mondták akik megtalálták. Ha vkit hirtelen rántanak be egy kocsiba nincs ideje szépen letenni a táskáját. V nem ő tette oda de akkor meg kell rajta lennie ujjlenyomatnak. Én nem hiszem el h nincs semmi nyom az égegyadta világon. V túl sok helyszínelőket nézek XD v a rendőrség nem akarja nyilvánosságra hozni a dolgokat.
  Amúgy az egyetem diákszervezete szervez egy sétát azon az útvonalon ahol a lány eltűnt. Azt nem értem evvel h segítünk megtalálni de ettől függetlenül szép dolognak tartom. Aki tud jöjjön el!
  Indulás: január 11., vasárnap 14:45 a Portside de Cuba (Dohány utca) előtt, ahonnan hazaindult Ophélie. Majd elsétálunk a Lánchídig, ahol megtalálták a táskáját.
  Ezzel egyidőben Párizsban hasonló menetet tartanak a Mars mezőtől a magyar követségig.”
 • 23. cartagonova 2009. január 07. 21:57
  „9.Jáki, te ezt a 95%-os mutatót az egykori csendőrséggel kapcsolatban olvashattad! Mostan kozmetikázva is jó ha eléri a 95% harmadát!”
 • 22. achilleus 2009. január 07. 17:12
  „Most megy egy riport az apával, az MR1-en.”
 • 21. Mathiasking 2009. január 07. 16:15
  „A rendőrségről vagy jót vagy semmit!

  N.P.! (16) Talán te hiszel a rendőröknek? Én inkább a statisztikáknak. Nem lebecsülni akarom az általuk végzett munkát, de jobb lenne ha tisztába lennék valamivel. Eltünt gyereket nem tudnak megtalálni, sőt ... Nem szapulni szeretném a szakmájukhoz értő néhány fakabátot, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet hogy ne kerülj a rendörségre olyan üggyel kapcsolatban, mint egy eltűnés, mert sajnos személyes rossz tapasztalataim vannak ezzekkel kapcsolatosan. Tudom miről beszélek illetve írok. Bármikor merem vállalni a felelősségre vonást is, mert nem tudnak megcáfolni a tisztelt rendészeti minisztériumi közszolgák!”
 • 20. dodó 2009. január 07. 15:50
  „"Ugyanúgy hazudnak, terelnek és időhúzásra játszanak, ahogy Kiskunlacháza vagy Ráckeve kapcsán. Ugyanúgy nem csinálnak semmit, ahogy a szintén cigányok által elrabolt töbtucat, több száz magyar lány esetében sem (lásd a legújabb Csellengők kötelező jellegű adását). Ennyire a maffia, illetve a cigányfajvédők kezében lenne az egész bagázs?

  A cikkekből egyébként az is kiderül, hogy a rendőrség minden erővel azon dolgozik, hogy befeketítse, lejárassa a lányt, hogy aztán el tudja adni az "öngyilkos lett" verziót. Lásd ezzel kapcsolatban a legújabb, a penészes ételmaradékra, rendetlenségre hivatkozó sztorit. Ehhez kommentárunk csak az, hogy a diákok közismertek arról, hogy "átlátják a káoszt", azaz nem törekednek a rendtartásra. Amire sokszor nem is lenne idejük. Emiatt valóban előfordulhat, hogy egy találomra kiválasztott egyetemista lakásán, szobájában akár penészes ételmaradékot találnak - a rendetlenség mellett. Ebből levonni azt a következtetést, hogy szegény lány életunt volt, és emiatt hajlott az öngyilkosságra, legalábbis meredek. Ezek szerint a mai egyetemisták 95%-a jó eséllyel pályázhat a következő öngyilkos kitüntető címére?!"”
 • 19. achilleus 2009. január 07. 15:42
  „Most látom, hogy az olasz szál már meg is szűnt. Ennyit a Blikkről! (Már a múltkor is a rendőrség lejáratásán fáradoztak.)”
 • 18. achilleus 2009. január 07. 15:40
  „Gyanús ez az olasz szál. Ha a srác lökte volna a Dunába, akkor miért nem dobta utána a táskáját? Vagy miért nem hagyta ott a táskát, miért ő maga vitte vissza a barátokhoz? Ha pedig látta, hogy a vízbeugrott, netalán amikor utánament megtalálta a hídon a táskát, akkor miért nem mondta el azt a többieknek, vagy miért nem kért segítséget? És vajon mért tűnt el az országból? Vajon mit láthatott?”
 • 17. Piki 2009. január 07. 15:20
  „Nos, igen. Az ilyen idézgetésekből születnek a nagyvárosi mendemondák.
  Holnap már azt olvashatjuk, hogy Ophi olasz udvarlója 5cm-es darabokra szabdalta szét egy húsvágó bárddal a halott lányt és egy nagy méretű bőröndben elrejtve, a Dunába dobta...... (bocs, kissé sok horror filmet néztem gyerekkoromban.)”
 • 16. N.P. 2009. január 07. 15:10
  „Mathiasking

  Idézgetsz össze-vissza például olyan a pontosságáról és a hitelességéről híres forrásoktól mint a Blikk. Ezekből vonsz le következtetéseket? Sajnállak.
  A zsaruk valószínűleg teszik a dolgukat. Nem tartanak naponta sajtótájékoztatót.”
 • 15. Mathiasking 2009. január 07. 14:47
  „Mégegy:A Blikk információi szerint a lánynak hevesen udvarolt egy talján fiatalember, aki a francia diáklány után távozott a Portside nevű szórakozóhelyről, és ő volt az, aki a táskával a kezében lesétált a hídról 3 óra után nem sokkal.

  Mint arról a Blikk beszámolt, a cserediák december 4-én tűnt el a Lánchíd közelében. A térfigyelő kamerák a Roosevelt térig nyomon követték a lányt, aki ezután köddé vált. Budapesti szállásadói, Tamás és Edina csak 6-án értesítették a rendőrséget, egy napig senkinek sem tűnt fel, hogy Ophélie nem érkezett haza.

  Az ügyészség elutasította a feljelentést
  Elutasította a feljelentést a Budapesten eltűnt francia diáklány ügyében a Fővárosi Főügyészség. Az Ophélie Aurélie Bretnacher szülei és meghatalmazott védőjük által tett büntető feljelentést azért utasította el a főügyészség, mert "a rendelkezésre álló adatok és a feltárt tények alapján jelenleg semmiféle bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg" - tartalmazza a vádhatóság közleménye.
  Másnap estefelé kezdtem telefonálgatni, miután rájöttem, hogy Ophélie nem ment el az óvodába a gyerekekért. Később átjöttek a barátai, akik elmondták, hogy egy olasz fiú hozta vissza a táskáját nekik - nyilatkozta a Blikknek Tamás, aki hivatását tekintve orvos, és azt kérte, vezetéknevét ne közöljük, hiszen akaratán kívül csöppent a rejtélyes történetbe.

  A lány náluk lakott, egy külön házrészben. Mint megtudtuk, az olasz udvarló érdekes módon nem volt kíváncsi arra, hogy hová tűnt Ophélie. Másnap repülőgépre ült, és Olaszországba utazott. Azóta senki sem tudott kapcsolatba lépni vele. A magyar hatóságok minden követ megmozgatnak, hogy kihallgathassák a fiatalembert, aki vallomásával új megvilágításba helyezheti a rejtélyes ügyet.

  Felvettük a kapcsolatot az olasz hatóságokkal, és arra kértük őket, hogy kerítsék elő a tanút, mert ki szeretnénk hallgatni az ügyben - erősítette meg a Blikk információit Tafferner Éva, a BRFK szóvivője, aki hozzátette: továbbra is várják azok jelentkezését, akik tudnak valamit Ophélie eltűnéséről.

  Úgy tudjuk, hogy a zsaruk átvizsgálták a francia lány albérleti szobáját is, ahol rendetlenséget, megszáradt, megpenészedett ételmaradékokat találtak. Ez pedig nem kiegyensúlyozott, vidám lakóra vall...”
 • 14. Mathiasking 2009. január 07. 14:43
  „Friss:Gyorshír: Tök részeg volt az eltűnt francia diáklány!
  2009. január 07. 12:08 | Forrás: STOP
  nyomtat | elküld


  A társak elmondása szerint legalább hat korsó sört és hat felest ivott az eltűnése előtti órákban egy szórakozóhelyen a francia egyetemista lány - közölte a BRFK II. kerületi rendőrkapitányságának bűnügyi osztályvezetője.

  Kapcsolódó cikkek
  Párizsban csendes felvonulás lesz a Budapesten eltűnt diáklányért
  Ophélie-ügy: hallucinogén anyagot csempésztek a francia diáklány italába?
  Még mindig keresik a francia diáklányt - továbbra sem merült fel bűncselekmény gyanúja

  Seres Ernő hozzátette: bűncselekményre utaló nyomra mindezidáig nem akadt a hét fős nyomozócsoport, ezért büntetőfeljelentést nem is tettek. Mindazonáltal mindenféle hipotézis előtt nyitva hagyták az ajtókat.

  Kezdődik a lejárató kampány és a mentegetőzés!”
 • 13. Mathiasking 2009. január 07. 14:31
  „Ezek a magyar rendőrök a nemzetközi porondon lejáratják az egész Magyarországot és a szakmájukat. Eltünt a francia lány. Ugye? A szülők bejelentették az eltűnését. Ugye? Miért is utasították el a keresést illetve az elrablására utaló nyomozást? Mert nem találtak bűncselekményre utaló körülményeket. Mit is keresnek? Egy élő személyt illetve egy valós személyt. A rendőröknek ez csak egy akta, de a szülőknek egy tragédia! Szerintem mellényúltak a hozzáállással a zsaruk! Ennyit az adófizetők pénzéből finanszírozott állami tisztségviselők munkájának értékeléséről.”
 • 12. antikos 2009. január 07. 14:25
  „Akkor sem stimmel itt valami, mint laikusként, a telefon hívások szinte egyoldalúan valami egy számhoz köthetőek. Meg kellene vizsgálni a szám tulajdonosának életvitelét, stb. gyanítom ott van a kutya elásva...
  Majd jön a francia titkosszolgálat aztán kideríti amire a mieink nem képesek. Nesze neked országimage...”
 • 11. Piki 2009. január 07. 14:02
  „Ophi nem kiegyensúlyozatlan volt, hanem szimplán rendetlen.
  Nem érdekel ennek a számomra ismeretlen lánynak a története, de mégis egyre jobban figyelemmel kísérem már a történet lassú kibontakozását.”
 • 10. achilleus 2009. január 07. 13:48
  „"A lap úgy tudja: a rendőrök a lány albérleti szobáját is megvizsgálták, és ott rendetlenséget, beszáradt, megpenészedett ételmaradékokat találtak. Ez arra utalhat, hogy a lány nem volt kiegyensúlyozott - olvasható a cikkben."

  És még mi - akik erőszakra gyanakodunk - vagyunk akik fantazmagóriákat gyártunk.
  Ha a rendetlenség, beszáradt ételmaradék egy-egy albérletben a - nyilván öngyilkosságra hajlamosító - "kiegyensúlyozatlanság" jele lenne, naponta vagy 1000 egyetemi hallgató ugrálna a Dunába, Tiszába.”
 • 9. Jáki 2009. január 07. 13:46
  „Nem hiszem, hogy a rendőrség csak most döntött volna arról, hogy az olasz udvarlót elkezdik keresni. Megtették már régebben, csak még nem vezetett eredményre, valószínűleg az olasz hatóságok sem találják. Az utóbbi napokban egyre nagyobb a közvélemény és a sajtó nyomása a rendőrségen, ezért kénytelenek csepegtetni, kiadni információkat, amiket egyébként a nyomozás érdekei miatt nem tennének. Így az utóbbi napokban árulták el azt is, hogy halála előtti időkben kiegyensúlyozatlan volt, aznap este sok alkoholt fogyasztott, most meg az olasz udvarló, kupi a szobájában, romlott kaja, stb. Egyáltalán nem ideális a nyomozás / vizsgálat szempontjából, ha a lehetséges elkövetők a sajtóból megtudhatják, hogy mit tud, mire gyanakszik a rendőrség. Ha például nem nyomoznak, csak közigazgatási eljárásban vizsgálják a halál körülményeit, mint ebben az esetben (de azért többfős nyomozócsoport!), akkor az elkövető is megnyugodhat, hogy nem gyanakszanak semmire. Így viszont a közvélemény türelmetlen, hogy a rendőrség nem csinál semmit. Valójában a rendőrség nem olyan béna, mint amennyire az egyszeri állampolgár hiszi, a gyilkosságok elkövetőinek is 95%-át elfogják.
  De azt is el kellene tudni fogadni, hogy vannak objektív akadályok: egyszerűen lehetetlen minden bűnőzőt elfogni, nyomok, tanúk, bizonyítékok nélkül nem megy. A rendőrök sem gondolatolvasók, és nem tudnak időutazással visszamenni a bűncselekményhez, hogy megnézzék, ki követte el.”
 • 8. Iza3 2009. január 07. 13:12
  „Miért?
  Szoktam komolyan is megnyilvánulni!!!!!!!!! (szerintem)
  Ki kérem magamnak a személyeskedő stílust!!!!!!!!!!!!”
 • 7. pille 2009. január 07. 12:41
  „Iza3! Jajj!! Már megint itt vagy a hülyeségeiddel??”
 • 6. Zs 2009. január 07. 11:49
  „OK! Van pár csinos rendőrlány is! :)))”
 • 5. Iza3 2009. január 07. 10:40
  „Zs.
  Eszemben sincs.:) "Aranyosak" a fiúk! :)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhány ezer forintért ölt - hamar elkapták

A fiatalember által meggyilkolt asszonyt késsel a torkában, testén több késszúrással találták meg… Tovább olvasom