Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Ophélie apja: ez nem öngyilkosság!

A Dunába fulladt francia lány, Ophélie édesapja nem hisz abban, hogy lánya öngyilkos lett. Francis Bretnacher szeretné, ha hazájában is elvégeznék a boncolást. Gregory, a lány francia vőlegénye is elindult Magyarországra.
Két hónapig reménykedett Francis Bretnacher, hogy élve kapja vissza leá nyát, ám Ophélie csütörtökön a Dunából került elő. Délután negyed hétkor a Csepel-sziget egyik öblébe behajózó sóderszállító hajóról vették észre a vízből kiálló kőre felakadt holttestet. Ugyanazt a kockás kabátot viselte, amelyben december 4-én hajnalban a Lánchídnál eltűnt. Nyakában ott volt az a lánc, amit a szüleitől kapott.

A boncolás során megállapították: vízbe fulladt, s legalább két hónapja volt a Dunában. Az azonban a nyomozók számára is rejtély, hogy baleset, öngyilkosság történt-e, vagy valaki belökte a Dunába. Azt is jó lenne tudni, hogyan került a lány táskája a Lánchíd pesti hídfőjének korlátjához támasztva? Ophélie édesapja sem tud napirendre térni efelett. A szülők csütörtök este hét órakor Párizsban kapták a szörnyű hírt, hogy feltehetőleg Ophélie testét találták meg a Duna öblében. Azonnal autóba ültek, és száguldottak Budapestre.

Ebben a kabátban veszett nyoma december 4-én hajnalban
Ebben a kabátban veszett nyoma Ophélie-nak december 4-én, hajnalban.

– Nagyon nehéz megszólalnom, vagy bármit mondanom a lányommal kapcsolatban. Egyelőre nem tudom, hogy mikor fogjuk elbúcsúztatni. Mérhetetlen fájdalommal töltött el bennünket a hír – mondta szűkszavúan az édesapa a Blikknek, hozzátéve: szeretne a hatóságokkal konzultálni, hogy pontosan megtudja, mi történt a lányával. Az édesapa ugyanis továbbra sem hisz abban, hogy lánya öngyilkos lett azon a decemberi éjszakán, és addig nem nyugszik a lelke, amíg nem tudja meg, pontosan mi történt gyermekével.

– Francis teljesen összetört a hír hallatán. Mielőtt Budapestre indult volna, azt mondta: szeretné, ha itthon is elvégeznék a boncolást, hátha a budapesti orvosok figyelmét elkerülte valami – mondta lapunknak a család párizsi barátja.

A Budapesti Corvinus Egyetemen a diáktársak tegnap reggel szembesültek a szörnyű hírrel. Mindenki, aki kereste és visszavárta a lányt, tegnap elveszítette a reményét. Sokan az aulában könnyeikkel küszködve borultak egymás nyakába. – Aki nem tud elmenni a temetésre Franciaországba, az velünk együtt fog elbúcsúzni Ophélie-től egy megemlékezésen, amelynek pontos idejét még nem tudom – mondta könnyezve Melissza, aki néhány héttel ezelőtt még egyike volt azoknak, akik részt vettek az édesapa által szervezett budapesti menetben.

Megpróbáltuk utolérni Gregoryt, a lány francia vőlegényét, sikertelenül; már ő is elindult Magyarországra.

K. Sz.–Sz. L.

Olvasóink írták

 • 18. N.P. 2009. február 15. 08:07
  „No.6-Sy 2009.02.14. 16:19

  "Az azért nem valami szívderítő ebben az egész esetben, hogy alapból megkérdőjelezik a magyar rendőrség és a magyar orvosok szaktudását és kompetenciáját. Akármekkora is a gyásza a kedves szülőnek, számomra akkor is sértő volt a viselkedése. Erről ennyit."

  Tökletesen így érzek én is. És úgy mellesleg kiváncsi lennék a franciák magatartására ha ez egy magyar lánnyal történik meg Párizsban.”
 • 17. klj_54 2009. február 14. 19:14
  „Emberek!
  No nehogymár egy ilyen cikk alapján legyen véleményem.....
  Túl sok tragédiát láttam már életem során:(
  Sajnos nem kizárható egy lezárt depressziós szuicid cselekmény.
  No de majd röndéreink megdolgoznak a fzetésükért.
  Bízom benne.”
 • 16. nyomdasz63 2009. február 14. 18:34
  „Vizezték a piáját !”
 • 15. csutka 2009. február 14. 17:51
  „A felvételeken nagyon magabiztos a járása.Nem tudom elhinni,hogy 7 feles meg 7 sőr után ilyen magabiztosan megy.Nagyon gyanús az is ,hogy az egyik olasz haver másnap váratlanul elutazott,pont Ő aki megtalálta a táskáját.”
 • 14. Luckatosh 2009. február 14. 17:29
  „Hagy vonjak itt egy parhuzamot egy szegedi est kozott. Ittas emberknek valamiert hajlama van felmaszni hidakra. Sajat szemmeml lattam ilyet nemegyszer a Regi Hidon. Es sajnos egy baratunk meg is halt mikor leeset. Radasul o nem a viz fele hanem a betonra zuhant. Asszem nem kell tovabb fejtegetnem a lehetseges teoriakat...”
 • 13. flexsnake 2009. február 14. 17:25
  „Nostradamus
  1, nincsenek idegenkezűségre utaló nyomok.
  2, a táskáját hiánytalan megtalálták
  3, a holttesten az ékszerei is rajta voltak

  Én is azt valószínűsítem hogy részegen megbillent, vagy csak ugrott egyet ahogy mondtam már tavaly is. Az apuka meg visszább vehetne mert lassan már úgy állítja be hogy itt mindenki az ő lányát gyilkolássza....”
 • 12. Tina80 2009. február 14. 17:16
  „Szegény csaj,nem elég hogy heteket uszkál a Dunába még boncolások sorozata követi. Még vajon hányszor akarja majd az apja boncoltatni???”
 • 11. No.6-Sy 2009. február 14. 16:19
  „A sokkot tekintve természetes, hogy nem hisz abban, hogy a lánya úgy járt, mint a hasonló nevű shakespeare-i nőalak. Mindig könnyebb azt hinni, hogy más valaki vette el a gyereke életét, és a gyász okozta haragot, dühöt "ráverni" valaki másra, mint azt tudni, hogy annak annyira fájt az élete, hogy önként dobta el azt. Ebben az esetben ugyanis elég mélyre húzhatja az embert az önvád. Persze, hogy mindent megtesz azért, hogy bebizonyítsa - főként önmagának -, hogy a lánya nem lehetett öngyilkos. (És még igaza is lehet.) Egy biztos: legalább már biztosat tudnak, még ha az a biztos a legrosszabb rossz is.

  Az azért nem valami szívderítő ebben az egész esetben, hogy alapból megkérdőjelezik a magyar rendőrség és a magyar orvosok szaktudását és kompetenciáját. Akármekkora is a gyásza a kedves szülőnek, számomra akkor is sértő volt a viselkedése. Erről ennyit.”
 • 10. Piki 2009. február 14. 14:18
  „És mi van azzal a focista fiúval, - (és még mennyi, a Duna környékén eltűnt emberrel...?) - aki néhány éve tűnt el a hajógyári sziget hídjánál? Ott nem csináltak ekkora hajcihőt, mint a francia nagymenő apuka.
  Félreértés ne essék, elég neki is a maga baja, hogy holtan találták meg a lányát, de akkor is!!!!!
  Ha nem lenne ekkora fej valami labanc cégnél, -nem is lett volna ekkora hírverés az egész ügyből.”
 • 9. Vic 2009. február 14. 14:09
  „Valószínűleg valamennyien ugyanúgy viselkedtünk volna hasonló esetben mint Ophélie szülei. Lehet itt az észt osztani, lehet bármi rosszat mondani az édesapáról, mégis úgy gondolom bármi is a valóság, megérdemlik a mélységes részvétet, s azt, hogy kiderüljön az igazság. Én mint hasonló korú lányok szülője, biztos hasonlóan cselekednék, pláne ha még egy másik országban történik ez az eltűnés.”
 • 8. nekromonger 2009. február 14. 13:56
  „Ha az én gyerekemmel történt volna ez, egy idegen országban lehet, hogy én is így viselkednék, de ez a magyar fikázás már egy kicsit undorító!!”
 • 7. liongate 2009. február 14. 13:05
  „Őszinte részvétem a hozzátartozóknak.Én sem hiszem,hogy öngyilkos lett volna.Én egy kisvárosban lakom,ami elég biztonságos,egyedül mégsem mernék hazamenni,Bp-en pedig egyedül nekivágni az éjszakának,kizárt dolog,ahhoz nagy bátorság kell.Haza kellett volna kísérni,mi a baráti társaságba,ha elmegyünk szórakozni,figyelemmel kísérjük egymást,ha józan,ha egy tömény van benne,tök mindegy.Szörnyű az,mikor a szülő temeti a gyermekét,mi motorbalesetben vesztettük el gyerekkori barátunkat,24 éves volt,nem kívánom azt senkinek,amit a tenetésen szegény szülők átéltek,aztán pedig egy életen át.:(”
 • 6. Sebus 2009. február 14. 12:57
  „A hídon elég magas a korlát.Kétlem,hogy ha hányni hajolt ki akkor kiesett volna.Szerintem valaki segített neki kiesni!
  Meg Franciaországból eljön ösztöndíjjal tanulni Magyarországra(tudta,hogy ez azzal jár,hogy nincs az a biztos háttér,mint otthon)és benyom majd kiugrik a hídról?Ez nem fér össze!
  Másrészt azok az állítólagos barátok akik ott voltak amikor a francia csajszi betintázott, ők látták,hogy alig áll a lában(vagy legalább azt,hogy mennyit ivott) a csaj és mégis elengedték egyedül a budapesti éjszakában?!?!Nem kellett volna elengedni egyedül!!!!Másik meg ha nekem telik taxira akkor szerintem neki is bőven telt volna!Drága tanulópénz volt....”
 • 5. Piki 2009. február 14. 12:50
  „THK!
  Igen, valahol itt kellene az igazságot keresni. A rossz minőségű térfigyelő felvételeken sem látszott imbolygónak a járása. 7 sör, 7 tömény? Azzzigeeen!
  A francia apuka agyament összeesküvés elméletei viszont már-már észveszejtőek! Sajnos az igazság valószínűleg elég logikus, csak Ophélie már nem tudja megcáfolni sem.”
 • 4. THK 2009. február 14. 12:33
  „a tanuk szerint 7 sört és 7 töményet vágott be - tényleg simán lehet, h végül nem birta gyomra, annyi egy nagy darab férfinak is sok lehet...

  bár persze valóban izgalmasabb titokzatos emberrablásról és gyilkosságról fantáziálni, nomeg persze a rendőrséget szidni - de a valóság sokszor tényleg ilyen egyszerű”
 • 3. Nostradamus 2009. február 14. 11:22
  „Olyan hülyeségeket találtok ki... Aki mattrészeg, annak a járása is imbolygó. Ez a lány nem tántorgott... Egyébként meg honnan tudnák, hogy nem történt bűncselekmény amikor még a személyazonosságát is DNS vizsgálattal lehet csak biztosan megtudni...?”
 • 2. dodó 2009. február 14. 10:55
  „"... Ophélie édesapja nem hisz abban, hogy lánya öngyilkos lett..."

  Azt hiszem, ezzel nincs egyedül!”
 • 1. libip 2009. február 14. 10:55
  „Az fel sem merült senkiben,de főleg a francia apukában,hogy a kislánya olyan részeg volt,hogy hányni hajolt ki a híd korlátján és közben átesett?A "művelet" előtt pedig egyszerűen letette a táskáját,amit később meg is találtak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria legkorábban 10 nap múlva adja ki Raffaelékat

Amennyiben a veszprémi gyilkosság Ausztriában elfogott két gyanúsítottja beleegyezik a kiadatásba, akkor 10 napon belül Magyarországon lehetnek. Tovább olvasom