Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Optimista hangulatban

A szervezők optimistán várják az 56. Forma–1-es világbajnokság jövő heti Magyar Nagydíját, noha az elmúlt napok időjárása, a hatalmas esőzés miatt 15 millió forintos kár keletkezett a pályán.

Autósport

Palik László, a Hungaroring Sport Rt. elnöke a tegnap tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bajt nem lehetett megelőzni a hely természeti adottságai miatt. Az autóversenyzőként is ismert riporter megjegyezte: már minden módszert kipróbáltak, de nem lehet mit kezdeni az agyagos, süppedős földterülettel. A kárt egyébként a biztosító kifizeti.
„ Azért imádkozunk, hogy a futam idején ne legyen ilyen gondunk” – tette hozzá.
Lamperth Mónika belügyminiszter múltidézéssel kezdte köszöntőjét, ezúttal ugyanis már a huszadik F–1-es futamra kerül sor a mogyoródi dombok között.
„ Emlékszem, milyen lelkesedést váltott ki már a puszta lehetőség is, hogy Magyarország Forma–1-es versenyt rendezhet. Nem csak a sportág hazai hívei örültek ennek, pedig akkoriban még egészen más volt a politikai helyzet, hazánk a vasfüggöny mögötti területnek számított – mondta a belügyi tárca vezetője. – Nem csak sport-, hanem turisztikai szempontból is fontos a verseny, hiszen mindig is sok vendéget vártunk, s ez most is így van” – tette még hozzá Lamperth Mónika.
Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke leszögezte: az NSH továbbra is sportként tekint a Forma–1-re, s mint ennek a területnek a legfőbb hazai irányító testülete már teljesítette is idei „Forma–1-es kötelezettségét”.
„ A támogatást átutaltuk a jogdíjra” – jegyezte meg ennek kapcsán Palik László.
Dancsó Pál, a szervezőbizottság elnöke arról adott tájékoztatást, hogy a korábbi két órának majdnem a dupláját tölthetik majd a szurkolók jövő csütörtökön a bokszutca-látogatáson. A népszerű programon valamennyi jegytulajdonos részt vehet július 28-án 15.30 és 19 óra között.
„ Több tízezer rajongót várunk, ezért fontos, hogy mindenki legyen türelemmel. Az érdeklődők bejutnak a bokszokba, azt viszont kérjük tőlük, hogy ne türelmetlenkedjenek a várakozás során” – kérte Palik László.
Sajtóértesülés szerint már biztos, hogy felbontják Patrick Friesacher, a Forma–1-es Minardi-Cosworth osztrák pilótájának szerződését.
Az osztrák közszolgálati televízió úgy tudja, hogy Paul Stoddart, a faenzai csapat főnöke nem foglalkoztatja tovább a versenyzőt. Az esetleges utódjelöltek közé tartozott az első magyar Forma–1-es versenyző, Baumgartner Zsolt is, amennyiben melléállnak a hazai szponzorok. Az ügyben tegnap estére ígértek döntést, amely azonban nem született meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a Firefoxhoz

Hacker-támadás áldozatává vált a Mozilla Foundation marketing oldala, a SpreadFirefox.com, ami a… Tovább olvasom