Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Orbán: 1956 a magyarok befejezetlen története volt 2010-ig

Orbán Viktor szerint 1956 a magyarok befejezetlen története volt egészen az idei esztendőig: "a kétharmados forradalom azonban megszabadított bennünket, 56 örököseit attól, hogy a forradalom napján úgy érezzük, mégis csak újra kell vívni ezt a harcot" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Kossuth Lajos téren elmondott ünnepi beszédében szombaton.
Orbán Viktor szerint egy évük van arra, hogy felvegyék a tempót, végigvigyék a döntő változásokat és átalakítsák Magyarországot.

"A harcot, a magyar életlehetőségek szabad alakításáért vívott harcot lezártuk. Ez a harc a mi győzelmünkkel, az 56-osok győzelmével, a rendszerváltók győzelmével, a szabad magyarok győzelmével ért véget 2010 áprilisában" - hangsúlyozta a kormányfő, utalva a tavaszi országgyűlési választásra. Mint mondta, 1956-ban az utcán győzték le a magyarok a hazugságot, 2010-ben a választásokon döntötték le és adták meg a kegyelemdöfést a hazugságok rendszerének.

Orbán Viktor szerint egy évük van arra, hogy felvegyék a tempót, végigvigyék a döntő változásokat és átalakítsák Magyarországot. A miniszterelnök úgy fogalmazott: egy évük van arra, hogy megteremtsék a sikeres magyar élet alapjait, visszafordítsák a hanyatlás züllésbe fordult korszakát, és ismét emelkedő pályára állítsák az országot. Kapkodás nélkül, megfontoltan, de szapora léptekkel - vélekedett.

Orbán Viktor kiemelte: most nem szabad a sápítozókra, a huhogókra és az örök bizonytalanokra hallgatni. Akik kételkednek saját erőnkben és képességeinkben, azok akarva vagy akaratlanul a múlt védelmezőivé válnak - jelentette ki, majd hozzátette: a magyarok azonban nem a múlt védelmezői, hanem a jövő emberei akarnak lenni.

Orbán Viktor szerint "kemény idők jártak 56 után, de mi, magyarok itt vagyunk. Kemény idők jártak az elmúlt nyolc évben is. Négy éve még ezen a napon az akkori hatalom rohamrendőrökkel verette, lovas rendőrök kardlapjaival ütlegelte, vízágyúval és gumilövedékkel lövette a békésen ünneplő magyar embereket. De mi, magyarok itt vagyunk, és ők is ott lesznek hamarosan, ahol lenniük kell".

Olvasóink írták

 • 15. theseus 2010. október 24. 23:15
  „7. történész 2010.10.24. 13

  Te melyik országból írsz? A magyar parlamentben szerencsére 5 párt van, ugyanannyi, mint az előző ciklusban.”
 • 14. theseus 2010. október 24. 23:12
  „Azért csak jobb így, kordonok nélkül ünnepelni. Pontosabban csak így lehet normálisan.”
 • 13. CID 2010. október 24. 21:25
  „Ez nem százas......................”
 • 12. Rozsdás 2010. október 24. 21:00
  „Egy kicsit elgondolkodtat mind az, amit ma politikának vagy politizálásnak nevezünk.
  Konkrétabban jobb és bal, egy normális embernek legalábbis kézből van midkettő de, nem irányít egyik, sem hanem végrehajt. Egy normális társadalomban szintén van jobb és baloldal, és elég furcsán viselkedik attól függően melyik, van hatalmon. Az éppen hatalmon lévő irányít és végrehajt a másik, pedig ellenzi vagy passzív, marad. Melyik ember tudna ilyen feltételek mellett fél kézzel normális életet élni? Lehet hogy egy kicsit erős a példa átvetítve a mai Magyar társadalomra, de ma így élünk! A társadalmi fejlődéshez semmi más nem kéne csak annyi, ami minden emberben megvan, irányítani tudja mindkét kezét. Nagy kérdés, az hogy a társadalom ilyen szempontból vagy génhibás vagy, az evolúció alacsony fokán áll?”
 • 11. történész 2010. október 24. 19:10
  „Ferrer

  Miért is ??csak nem vagyok hetero pártbuzi..
  Az ,hogy ugyan az van mint volt 50-es években csak Vona látná...kétlem..csak nem láttok a kétharmados dili bogyótoktól.
  de ha te tudsz valami rejtett, nem eladott Magyar gyárról, akkor írd már le..vagy netán bírsz valami olyan ígérettel,hogy az eu-s gáz árát majd eu-s fizetésből rójuk le akkor oké...de addig ki.aszás van a néppel.”
 • 10. deszkás 2010. október 24. 18:36
  „Ez memóriazavarban van? Készülj Putyinhoz és tudd A Kinai Népköztársaság is tagja az IMFnek.”
 • 9. deszkás 2010. október 24. 18:27
  „APÁTFALVI! "Nem biztos hogy annak ment el az esze akinek nem is volt". (Hofi G.)”
 • 8. Ferrer 2010. október 24. 17:22
  „7. hozzászólás történész
  Te amúgy Vona Gábor vagy?”
 • 7. történész 2010. október 24. 13:20
  „semmi nem oldódott meg. diktatúra árnyékában, egypártrendszerben élünk. Más országok kiszolgáló csicskái lettünk ismét. A magyar föld olyan kukoricát terem ami a német autót hajtja és nem a szebb Magyar életet biztosítja.
  Politikusaink most is ugyan úgy elárulták az országot dollárárt, euróért, mint elárulták 56-ban. Jó pár milliomos lett a hazánkban az eltelt 20 év alatt csak azért mert a nyugat pénzéért tönkre tették a Magyar ipart.
  Ugye milyen büszke szolgálat volt júdáspénzért, konzervgyárat,kábelgyárat,ruhagyárat, majolika gyárat, dél épet, Hódgépet, Ikarus gyárat bezárni...Majd igazi ünnep akkor lesz amikor ezen bűnök elkövetői is felelősségre lesznek vonva.”
 • 6. Logaritmus 2010. október 24. 11:07
  „"A harcot, a magyar életlehetőségek szabad alakításáért vívott harcot lezártuk. Ez a harc a mi győzelmünkkel, az 56-osok győzelmével, a rendszerváltók győzelmével, a szabad magyarok győzelmével ért véget 2010 áprilisában"

  ´56 a fülkeforradalomban ért véget, Orbicsek maga a szabadság és a nemzet, aki őt támadja a nemzetet támadja. Címeres hülye vagy te, Viktor, nem a nemzet. :D”
 • 5. igazságkereső 2010. október 24. 10:16
  „Sajnos még tovább is, hiszen semmi nem oldódott meg, a lakosság jelentős része még most is "frászban "van, hogy mi lesz holnap? Nem oldódott meg a devizahitelesek súlyos, önhibájukon kívül keletkezett gondjai, a szolgáltatók gátlástalanságai következtében kialakult kifizethetetlen számlák sorsa, a szándékosan előidézett munkanélküliség növekedése,stb.Miből is kellene tudni fizetni a fentieket,mikor már munkanélküli ellátást sem kapnak nagyon sokan,munkahelyek nem alakulnak és még lehetne sorolni.Érzékel ebből a problémákból valamit is a kormány, az adott település polgármestere és mindazok akik jelenős havi jövedelmet vesznek fel,hogy megoldják egyáltalán ezeket az égető problémákat? Tény, hogy a számláikat már fizetni nem tudók kilakoltatása az égvilágon semmit nem old meg,ezt illenék tudniuk és tudomásul venniük azoknak, akik oly lelkesen végzik ezt egy demokratikus országban!! A látványtervezés helyett operatív és eredményt hozó intézkedések sorozatára van itt szükség,nem pedig az emberek további tönkretételére,mert ez nem vezet sehová, ha csak nem egy hátsó gondolat mentén működő sötét terv megvalósítása folyik netalán??!!”
 • 4. pákásznák 2010. október 23. 22:24
  „hát nagyon sz@r arcát mutatta ma a minidiktátor, erölködik.....kezd kifulladni a 2/3-os forradalom?......Netalán ébredezik az elhülyitett nép végre??”
 • 3. Ferrer 2010. október 23. 20:40
  „*egyébként üres fasiszta szemléletmód”
 • 2. Ferrer 2010. október 23. 20:39
  „1. hozzászólás apátfalvi
  Látod, ez a baj, semmi tartalom nincs Orbán meg a rajongói között, csak ez az egyébként fasiszta szemléletmód.

  "a kétharmados forradalom azonban megszabadított bennünket, 56 örököseit attól, hogy a forradalom napján úgy érezzük, mégis csak újra kell vívni ezt a harcot"

  Ez az ember egyre hülyébb.”
 • 1. apátfalvi 2010. október 23. 18:31
  „Ajjaj... bukott maszoposaink mindjárt jönnek... :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A katasztrófa sújtotta térségben nem ünnepelnek

Az ünnepi megemlékezést, a koszorúzást sem a települések vezetői, sem a helybéliek nem hiányolták. Tovább olvasom