Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Orbán: a köztársasági elnök személye sérthetetlen

A magyar alaptörvény szerint a köztársasági elnök személye sérthetetlen, én pedig ehhez tartom magam - nyilatkozta Orbán Viktor kormányfő a Petőfi Népének a Semmelweisz Egyetem doktori tanácsának csütörtöki döntését követően, de még a szenátus döntését megelőzően.
A Bács-Kiskun megyei lap online portálján, a baon.hu oldalon megjelent interjúban a kormányfő arra a kérdésre válaszolva hangsúlyozta ezt, amely azt tudakolta: szerinte le kellene-e mondania posztjáról Schmitt Pálnak.

A miniszterelnök a köztársasági elnök személyének sérthetetlenségéről szólva azt is megemlítette: annak tudatában mondja, amit mond, hogy ő már a negyedik köztársasági elnökkel dolgozik együtt. Orbán Viktor Kecskeméten, a Mercedes gyár avatása előtt adott interjút a lapnak.

A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa csütörtök délelőtt döntött úgy, hogy indokoltnak tartja és indítványozza az egyetem szenátusának Schmitt Pál államfő 1992-ben megszerzett kisdoktori címének visszavonását. Tulassay Tivadat, az egyetem rektora az esti órákban jelentette be a szenátus döntését, amely szerint visszavonják a köztársasági elnök 1992-ben megszerzett kisdoktori címét. Mint mondta, az egykori kisdoktori tudományos munka nem felelt meg a szakmai, etikai kritériumoknak.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. Utazo 2012. március 30. 15:32
  „Meg valami!

  A csalas definiciojat is ismertetik a hirekben?!

  Es a BTK?

  Ra is vonatkozik attol, hogy O az orszag elso embere! Vagy NEM?!”
 • 52. Utazo 2012. március 30. 15:16
  „De szep is lenne egy olyan Magyarorszag, ahol a politikusok tisztelnek az allampolgarokat, akik megvalasztottak oket, nem pedig <moderálva>nanak a fejunkre minden szinten!
  De nekunk magyaroknak csak az almodozas maradt, sajnos!

  De fel kene ebredni vegre! Mert ez egy remalom!

  Ki lesz a kovetkezo elnok? Hm? Ki mit tippel?

  Talan egy VV lako? IQ nem kell hozza, SP sem 100%-os pali, papirt meg majd vesznek neki, de persze TITOKBAN! :)”
 • 51. Utazo 2012. március 30. 15:05
  „Es ugyanez a cim vonatkozik-e mirank, magyar allampolgarokra is?
  Csak kerdezem, bar a valaszt sejtem....

  Magyarorszagi orszagimage, vagy inkabb orszagblamazs?

  Mar nevetni sem tudunk rajta, mar szomoru ez az egesz...

  Mik fognak meg kiderulni? Mert ugye az nem titok, amit mar 2 ember tud, es mindenkinek vannak joakaroi a Fovarosi Nagycirkuszban is.

  Szomoru!”
 • 50. penilili 2012. március 30. 14:53
  „És menjünk tovább, mivel (csaló) méltatlanná vált a köztársasági címre , a későbbiekben ne kaphasson semmiféle juttatást ezen a címen, mert azt is az adófizetők pénzéből fizetnék,de teljesen jogtalanul.”
 • 49. joy 2012. március 30. 14:47
  „Rumcájsz & Pinokkió.

  Ovi fabábjának igen hosszú az orra, ég az egész Világ előtt.
  :o(

  Sérthetetlen fabábu?
  Az ormányi tákolmány szerint szerint szent és sérthetetlen a csalás, hazugság?”
 • 48. kilo 2012. március 30. 14:21
  „A zorbáni alaptörvény szerint, amit az áldoktor írt alá???”
 • 47. mivan? 2012. március 30. 13:47
  „Remélem egy új korszak kezdődik ahol nem lehet mindent elmismásolni. Amúgy meg O.V. ültette oda, nehogy már ezt figyelmen kívül hagyjuk.”
 • 46. mazsolaszolo 2012. március 30. 13:13
  „Hiába, fiúk, ez már vesztett meccs. Minél tovább húzzátok, annál nagyobb baj lesz belőle.

  Schmitt nem egyenlő az angol királynővel, sem a katolikus egyházfővel. Nem sacrosancti a személye. Ő csak egy plagizáló, öntelt nulla, egy festett, szép nagyra fújt lufi, ami most szétpattant. Ha volna benne szemernyi becsület is, már önként lobogtatná a lemondását, mint ahogyan megtette egy von und zu, és megtette a szép nagyot botló német államelnök is.

  Tán nem kéne tovább égetni Magyarországot ILYEN államfővel.”
 • 45. Queenmargareth 2012. március 30. 12:23
  „Mivel nincs demokrácia min.két éve és nincs köztársaság, a népnek nincs beleszólása. Ők elnevetgélnek rajtunk”
 • 44. ancsi21 2012. március 30. 12:22
  „Rendben sérthetetlen ! DE gerinces ! ! ! Most hol vannak a nagypofájú FIDESZESEK ? Amikor az Öszödi beszéd volt akkor nagyon tudtak pofázni ! Most meg úgy menekülnek az újság írok elöl mint a patkány a süllyedő hajóról ! Még a nagypofájú Lázár is azzal a kényszerű vigyorával azt nézte merre is lehet menekülni !Ugye fiúk a ti házatok tája sem tiszta ? ? ? ! ! !”
 • 43. margot 2012. március 30. 12:06
  „A Köztársasági elnök szent és sérthetetlen ilyen szabály nincs . Orbánnak újra iskola padba kellene ülnie és megtanulnia az Alkotmány szövegét pontosan és érthetően.”
 • 42. gubanc 2012. március 30. 11:32
  „Milyen ország az, ahol egy csaló hitelesíti a törvényeket és egy ügyvédbojtár jelölt terjeszti be?”
 • 41. muhelyiek 2012. március 30. 10:58
  „Holló a hollónak ugyebár....”
 • 40. v.imre 2012. március 30. 10:09
  „36.ramlak 2012.03.30. 08:57
  "... Az erkölcsiségét a "kedves" Köztársasági elnökünk esetében igen csak megkérdőjelezem. Igaz hozzá szokhattunk már, hogy ő egy érdek ember, hiszen emlékszünk arra a bizonyos olimpiára, ahol ki sem állt az atlétikai sportolóinkért, hanem még támadta és vádolta is őket..."

  Nem ő volt a doppingbizottság és a vizeletminta leadás ellenőre, ezért a NOB alelnökeként és a MOB elnökeként nem védhette a védhetetlent. Azért nem volt "semmi" a két dobó atlétánk és a súlyemelőnk gyors egymás utáni lebukása. NOB vezetőként semlegesnek, de a MOB vezetőjeként igenis kritikusnak kellett lennie velük (és a szakági vezetőkkel) szemben. De ha ezt bűnnek tartod, visszaidézem ugyanerről az olimpiáról az ő kételkedő és félelemmel teli nézését Janics Natasára, amint Kovács Katival megnyerve a bajnokságot egyfolytában ugrált, magával ráncigálva a visszafogottan viselkedni akaró Katit még az olimpiai dobogó tetején is. Miközben a vetélytársak kimerülten dőltek le a földre. Jól tudja minden kajak-kenu rajongó, hogy az olimpiát megelőzően még másfél évvel is Natasa fizikailag talán még csak ötödik helyeken végzett a magyar mezőnyben a Fábiánné edzette női mezőben. Biztos vagyok abban, hogy miként bennem örökre megragadt S.P. aggodalmas arckifejezése, úgy benne is örök élményként rögzült ez a szituáció.”
 • 39. anya5353 2012. március 30. 09:18
  „Hm,.,...
  Sérthetetlen, vagy nem, mindegy,,.,.,,.
  Fizesse vissza a dr-i címmel járó fizetést ennyi évre visszamenőleg.......
  És végül is mindegy hogy magától mond-e le, vagy nem is mond le :
  hiteltelen és kész.
  Belföldön és külföldön is!”
 • 38. Mignon 2012. március 30. 09:04
  „36. Ramlak!

  A plagiat nem okirat hamisitas, söt nem is büncselekmeny!
  "Csak" erkölcsileg elitelendö.
  (de annak is nagy sulya van, mint latjuk...)”
 • 37. X_Y 2012. március 30. 09:04
  „Mi van Viktorka, tán csak nem a te doktoridat is más írta?”
 • 36. ramlak 2012. március 30. 08:57
  „A kérdésem annyi lenne, hogy ez nem minősül esetleg okirat hamisításnak és mint olyan a törvény ezt bünteti. Az erkölcsiségét a "kedves" Köztársasági elnökünk esetében igen csak megkérdőjelezem. Igaz hozzá szokhattunk már, hogy ő egy érdek ember, hiszen emlékszünk arra a bizonyos olimpiára, ahol ki sem állt az atlétikai sportolóinkért, hanem még támadta és vádolta is őket, és ezt az embert hívjuk(akkor még MOB elnöknek) mi Köztársasági elnöknek. Egyébként mivel "nincs gerince" a fizetéséről és az egyéb juttatásokról sem fog lemondani, ami lássuk be nem helyén való, de ő már csak egy ilyen ember.”
 • 35. saturnus 2012. március 30. 08:42
  „Kukucskának annyi.”
 • 34. Ebgondolat 2012. március 30. 08:41
  „Amúgy érdekes volt látni, ahogy köztársasági elnökünk megérkezett: gyakorlatilag fű alatt, patkányként menekült el az újságírók elől az Emberek embere. Ez lenne az a nagy sérthetetlenség?”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: Schmittnek önként le kellene mondania

Mile Lajos, az LMP országgyűlési képviselője szerint Schmitt Pálnak önként le kellene mondania. Tovább olvasom