Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Orbán a második legnépszerűbb politikus

A második legnépszerűbb politikussá vált a népszavazást követően - Sólyom László köztársasági elnök után - Orbán Viktor - írja a Szonda Ipsos felmérésére hivatkozva a Népszabadság.
A Fidesz elnöke utoljára az 1998-as nyertes parlamenti választás után foglalt el ennyire előkelő helyet a rangsorban. A mostani kedvező értékelés annak köszönhető, hogy a kormánypártok támogatói által adott pontszám emelkedett. A legjelentősebb növekedés a fővárosiak körében tapasztalható, így Orbán Viktor ugyanolyan kedvelt politikussá vált Budapesten, mint a bázisát jelentő falvakban. Közben a kormánypárti politikusok többségének rokonszenvmutatója csökkent: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a listán hátulról a harmadik helyet foglalja el. Bár Kóka János és Horváth Ágnes megítélése kissé javult, továbbra is ők a legnépszerűtlenebb politikusok.

Olvasóink írták

 • 7. hunenkonig 2008. március 31. 16:51
  „Ilyet tényleg csak egy pancser mond! Olvassa a GKI jelentését
  www.GKI.hu - és megtudja miért fordítanak a befektetöK Magyarországnak hátat, pedig ott voltak a kENWOOD-dal és a
  Philipssel az élen, ma jobbnak látják Romániában va
  gy Szlovákiában. Befektetök helyett tegyen meg Ön a munkájában mindent, hogy ne legyen rájuk szükség.”
 • 6. pan.cser 2008. március 31. 15:08
  „Orbánt nem sikerült lenyomni, most már végleg nem. Károghatnak itt kórusban a rusnya sötét varjúk, Orbán a legnagyobb tekintélyű politikus ma MO-n. Garancia arra, hogy az ország nem süllyed káoszba, jöhetnek a befektetők.”
 • 5. pan.cser 2008. március 31. 15:08
  „Orbánt nem sikerült lenyomni, most már végleg nem. Károghatnak itt kórusban a rusnya sötét varjúk, Orbán a legnagyobb tekintélyű politikus ma MO-n. Garancia arra, hogy az ország nem süllyed káoszba, jöhetnek a befektetők.”
 • 4. Amza 2008. március 31. 13:05
  „Olyan Megható,hogy Orbánnak mint nyugdijjas ennyire fontos lettem. De arról megfeledkezik az isten barma,hogy 2002-ben ó,és kormánya volt,aki éves szinten kivett a zsebemből 65-ezer forintot a differenciált nyugdijemeléssel.Nem az a baj,hogy odaadta a kisnyugdijjasoknak,meg azoknak akik éppen hogy hogy összetudtak kaparni 10-évet a jogosultsághoz,hanem az hogy ezt nem költségvetési pénzbő tette,hanem a többi nyugdijjas rovására.Ugy hogy Ő szociális biztonságról ne papoljon.Tartok tőle,hogy ha ismént hatlomra kerülne,akkor a 13-havi nyugdijnak is annyi.
  A Széchenyi tervre is annyira büszke,persze arról megfeledkezik,hogy mind olyannak adta,akinek egyébként is volt lehetősége arra anyagilag,hogy egy nagyobb beruházást hajtson végre. Lásd: Kovács István 25-millkája,akinek egyébként nem kevesebb mint 9-helyről van jövedelme. Arról nem is beszélve,hogy ezeknek az emberkéknek esze ágában sincs több embert foglalkoztatni,hanem az igy megpályázott potyapénzeket a versenyképességükre,markettingjükre forditják.”
 • 3. Don Kartács 2008. március 31. 12:54
  „Ingyenélő bocskoros, azt sem tudja mi a munka, száját jártatni tudja a dolgozó ember meg adójából fizeti a megélhetését. Úgy bevágnám egy építkezésre maltert cipelni, hogy csak úgy füstölne. Ha ennyire jó szarkeverő szája van, akkor nem hal bele abba, hogy a maltert is ilyen jól keverje, hátha stabilabb épületeket húznának fel az építésügyben.”
 • 2. Amza 2008. március 31. 10:32
  „Ugy,hogy nem csinálok semmit,a munkahelyemre nem járok be,jól elvagyok az adófizetők pénzén,ugy nem nehéz népszerünek lenni.”
 • 1. E-- 2008. március 31. 08:15
  „Egy előző illizói , amely nem működött:
  Álljunk akkor neki, hogy megnézzük, hogy mi is először is a baloldal felelőssége ebben a dologban! Először is azt gondolom, hogy a szociális álomkergetésben és vágykeltésben való időnkénti részvételünk. Mi tagadás, az évtized első felében mi magunk is erősítettük azt a vélekedést, azt a hitet, hogy a határ a csillagos ég, és a titok semmi más, mint az elégséges kormányzati akarat, és egy csapásra egy-két év alatt vagy akár száz nap alatt, ha egy száz nap alatt nem megy, akkor majd kétszer száz nap alatt ledolgozunk minden szociális problémát, lesz itt szőlő, s lesz még lágy kenyér.

  Így csináltuk? Így csináltuk. Mondtuk? Mondtuk. Sőt, tettük is. Az ország boldog volt? Igen. Hozott népszerűséget? Igen. Az ország elhitte, elfogadta, hogy az az út, ami 2000-2001 között elkezdődött 70 százalékos köztisztviselői béremeléssel, bármeddig folytatható, és mi részt vettünk ebben az álomkeltésben. Én is. Most csodálkozunk azon, hogy az ország nem akarja elfogadni tőlünk, hogy de bizony, vizitdíjat mégiscsak fizetni kellene, és megkérdezik: akkor melyik párt vagytok? Az a párt vagytok-e, amelyik bevezette a 13. havi nyugdíjat, amelyik bevezette a 13. havi családi pótlékot, vagy az a párt vagytok, amelyik bevezeti a 300 forintos vizitdíjat? Melyik a kettő közül? Ez vagy az? Nyilván mind a kettő mi voltunk.

  . Még, ha voltak is kételyeink, elnyomtuk ezeket a kételyeket. Azt gondoltuk, hogy majd megfeszítjük magunkat, és ez jó lesz, meg jó lesz az országnak. Természetesen, ha egy párt 2006-ban háromnegyed év különbséggel csökkenti az adót, majd növeli az adót, akkor a választói elbizonytalanodnak, és megkérdezik, hogy melyik párt vagytok ti, az, amelyik csökkenti az adót vagy az, amelyik növeli az adót?"

  egy új illuzió, amit most kínál egy másik:

  A pártelnök szerint a munkából élő emberek jövője érdekében abban kell megegyezni, hogy a bérek vásárlóértékét növelni kell. Mint mondta, a fiatalok és a nyugdíjasok jövőjét illetően is meg kell egyezni, valamint a családok támogatásáról és a magyar termőföld magyar kézben tartásáról is egyezséget kell kötni, ahogyan a fővárosiakkal is, mert Budapestnek méltó vezetésre van szüksége.

  A Fidesz elnöke a párt tavaly bemutatott Erős Magyarország programjáról - amelyet szombaton a Fidesz választmánya is elfogad - azt mondta: a dokumentum abban különbözik az összes többi párt programjától, hogy a versenyképességet nem állítja szembe a szociális biztonsággal. A Fidesz programja piacbarát és versenybarát, de ahol nincs helye a piacnak - az egészségügyben, az oktatásban, a közigazgatásban, és a közbiztonságban - ott a versenynek sincs helye - tette hozzá.


  Ez meg népi karakter kérdése?!
  még veszélyérzet sincs?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma eldől, távozik-e a tőzsde elnöke

Óriási várakozások előzik meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfői közgyűlését, ahol eldől: igazak-e… Tovább olvasom