Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Orbán: A szocialisták hitelből ''csinálnának'' országot

Orbán Viktor szerint a szocialisták programja "a hitelből csinált ország terve, amelyet a 80-as évekből ismerünk már". A Fidesz elnöke a párttal választási szövetségben lévő Nemzeti Fórum első országos gyűlésén beszélt.
Magyarország megint ott tart, ahol 1982-ben, vagyis egyre közelebb kerül a fizetésképtelenséghez - jelentette ki Orbán Viktor a Fidesszel választási szövetségben lévő Nemzeti Fórum első országos gyűlésén.

A Fidesz elnöke szerint Magyarországon nincsen nyugat-európai értelemben vett piacgazdaság:

- Ami 1990 után létrejött Magyarországon, az valójában nem nyugat-európai piacgazdaság. Kapitalizmusnak kapitalizmus, de nem piacgazdaság. Aki már járt piacon, pontosan tudja, az a lényege, hogy senki sem kényszerítheti rá az akaratát a másikra. Meg kell egyezni – közölte Orbán.

A Fidesz elnöke úgy véli, az MSZP Új Magyarország programja egy cseppet sem új, hanem inkább egy régi elképzelés, egy hitelből csinált ország koncepciója, amit jól ismerünk a '80-as évekből, amikor fizetésképtelenné vált az ország.

- Akkor is megcsinálták amit ígértek, hajszálpontosan ugyanúgy, mint az elmúlt négy esztendőben. Ezért is jutottunk ugyanoda a magyar nemzet eladósodottságának szempontjából. Ez persze nem véletlen. - közölte, majd hozzátette: ezt a programot lényegében ugyanazok csinálják, mint akkor, legföljebb más a díszlet és más bábukat használnak.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarországnak szolidáris piacgazdaságra van szüksége és olyan államra, amely a szolidaritás alapján áll.

- Április 9-én mi a magyar szolidaritás korszakának megnyitása érdekében egy olyan kormányt szeretnénk választani, amely a magyar emberek szemével nézi a világot, a magyar emberek fejével gondolkodik, a magyar emberek szívével érez, és a magyar emberek érdekét mindenhol megvédi a Kárpát-medencében, és azon kívül is, ha szükséges.

Lezsák Sándor elnök a gyűlésen azt mondta, az MDF-ből kivált Nemzeti Fórumot a magyarságban, nemzeti függetlenségben gondolkodás és egy igazságosabb magyar társadalom megteremtése szellemében kell valóságos politikai erővé tenni.

Az MDF-ből kizárt és kivált képviselők által alapított Nemzeti Fórum gyűlésén több százan vettek részt Budapesten.

(Krónika hírszolgálat, MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csontváry és az árvíz

A Szegedet elpusztító 1879-es árvíz idején egyetemi hallgatókból álló mentőalakulat élén érkezett a… Tovább olvasom