Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Orbán: a Villeroy and Boch sikere fontos példa

Orbán Viktor szerint a Villeroy and Boch sikere fontos példa Magyarország számára: arra tanít, hogy a tisztesség és a nyereség még Magyarországon sem feltétlenül egymástól idegen fogalmak.
A miniszterelnök ezt azután mondta, hogy átadta Wendelin von Boch-Galhau-nak, a Villeroy and Boch AG igazgatótanácsi elnökének a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést csütörtökön az Országház Munkácsy-termében. A kormányfő előterjesztésére Schmitt Pál köztársasági elnök a magyarországi kerámiaipar és Hódmezővásárhely fejlődésének elősegítése, valamint a munkahelyteremtés érdekében végzett több éves tevékenysége elismeréseként adományozta a kitüntetést Wendelin von Boch-Galhau-nak.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Villeroy and Boch sikereit az egész világon ismerik, "hiszen ez egy valódi globális sikertörténet". A társaság a világ több mint száz országában van jelen, cégnevük fogalom világszerte - mondta.

"Büszkék vagyunk arra, hogy önök képesek voltak becsületes munkával és hozzáértéssel egy példaértékű magyarországi céget létrehozni" - méltatta a jelenlévőket a miniszterelnök, kifejtve, hogy az elmúlt években nehéz szelek fújtak a magyar gazdaságban, de a Villeroy and Boch ezt jól állta, és vezetőit továbbra is sikeres magyar vállalatvezetőkként lehet köszönteni.

A kitüntetettet méltató Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere úgy fogalmazott, e magas kitüntetéssel jelképesen egész Magyarország fejet hajt Wendelin von Boch-Galhau és az általa képviselt hagyomány előtt. A Villeroy and Boch részvénytársaság meghatározó személyiségeként olyan családokat képvisel, amelyek történetében benne van egész Európa története - tette hozzá.

Wendelin von Boch-Galhau, a Villeroy and Boch AG igazgatótanácsi elnöke átveszi a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnöktől. Fotó: MTI
Wendelin von Boch-Galhau, a Villeroy and Boch AG igazgatótanácsi elnöke átveszi a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnöktől.
Fotó: MTI

A politikus kiemelte, a cég több ezer család számára biztosít közvetlen vagy közvetett megélhetést Hódmezővásárhelyen. "Nemcsak érdekeltsége van nálunk, hanem otthon is van nálunk" - mondta.

Wendelin von Boch-Galhau beszédében hangsúlyozta, nem bánták meg, hogy Magyarországra jöttek, és továbbra is "hűségesek maradnak", új munkahelyeket teremtenek.

A cégvezető szerint ha továbbra is megmarad a most kialakulóban lévő gazdaságbarát légkör Magyarországon, akkor javulni fog az életszínvonal, és sok vállalkozást fog ide csábítani Nyugat-Európából.

Wendelin von Boch-Galhau szólt a duális típusú német képzési rendszerről is, amely - mint mondta - gyakorlatorientált szemléletű. (Orbán Viktor a második akcióterv ismertetésekor ugyancsak a német típusú, duális szakképzési rendszer bevezetéséről beszélt.)

A Villeroy and Boch AG 1992-ben vásárolta meg az Állami Vagyonügynökségtől az Alföldi Porcelángyár részvényeinek többségét. A Villeroy and Boch AG egyike a legrégebbi európai kerámiagyártóknak, 1998-ban ünnepelte alapításának 250. évfordulóját. A csoport évi mintegy egymilliárd euró értékben gyárt és értékesít szaniter- és fürdőszobatermékeket, háztartási és hotelporcelánt.

Olvasóink írták

 • 14. Tilla1 2010. október 26. 16:38
  „totya66 !
  A két cég tényleg méterekre van egymástól, de az egyiket Imerysnek hívják a másikat Villeroynak”
 • 13. jotty 2010. október 25. 09:43
  „eldorádó teljesen igazad van,de 16 éve is nehéz volt és mégis elvégezték a NŐK is. A mai világban mutass olyan munkahelyet, ahol könnyű a munka. Bár a munka mindig nehéz bárhol is végzed azt és a mai munkanélküli helyzetben a NŐK is elvállalnak bármilyen munkát, csak dolgozhassanak és eltudják tartani a családjukat.”
 • 12. eldorádó 2010. október 24. 22:37
  „jotty 2010.10.24. 09:59

  magad írtad le, miért nem keresnek nőket: NEHÉZ munka”
 • 11. jotty 2010. október 24. 09:59
  „" A politikus kiemelte, a cég több ezer család számára biztosít közvetlen vagy közvetett megélhetést Hódmezővásárhelyen. "Nemcsak érdekeltsége van nálunk, hanem otthon is van nálunk" - mondta.
  Wendelin von Boch-Galhau beszédében hangsúlyozta, nem bánták meg, hogy Magyarországra jöttek, és továbbra is "hűségesek maradnak", új munkahelyeket teremtenek. "
  Ez mind nagyon szép meg jó amit lecikkeztek ide, csak azt felejtették el leírni, hogy CSAK NEM DOHÁNYZÓ, MINIMUM ÉRETTSÉGIVEL RENDELKEZŐ,FÉRFI MUNKAERŐT KERESNEK. Sajnos ebben a gyárban már nem sok NŐNEK jut munka. Ha NŐ vagy és fiatal akinek nincs gyereke, akkor azért nem kellesz, ha van gyereked akkor azért nem kellesz, ha öreg vagy azért nem kellesz, ha fiatal akkor meg azért. Sajnos tapasztalatból tudom. 16 évet húztam le ott és azért küldtek el, mert a NŐK végezte munka nagy részét rásózták az amúgy se keveset dolgozó férfiakra. Arról nem is beszélve, hogy az ott maradt NŐI dolgozók milyen súlyokat mozgatnak meg naponta....”
 • 10. totya66 2010. október 22. 12:21
  „Érdekes a volt igazgató aki egy veszteséges(?) vállalatot elprivatizált magának most 4 csillagos szállodát épített és a Fidesz állandó programokat tart, hónapokra előre telt ház van. A válság elején a cég sok millió kapott azért hogy 6 órában foglalkoztassa a dolgozókat. Hát ehhez csak gratulálni lehet, persze a Fidesz nem korrupt!!”
 • 9. zsú0608 2010. október 22. 10:59
  „Jha több ezer család számára biztosít munkahelyet, de jó. Csak éppen ők milliókat kaszálnak rajta a kis ember pedig örül ha a 80 ezret megkapja. Jha és azokat bocsájtják el akik évek óta ott dolgoznak és jól végzik a munkájukat, de ezt inkább nem írom le, hogy miért mert még a végén pert kapok a nyakamba. Szegény emberek akik ott dolgoznak napi 200 db-ot megmozgatnak többször is ami minimum 25 kg. Na ezért jár a kitüntetés mert ők bezsebelnek milliókat, jha és azoktól veszik el a munkahelyet akik évek óta ott vannak mert...! SZEMETEK MIND AZ. MÉG HOGY TÖBB EZER CSALÁDOT TARTANAK EL JHA A REZSIRE ELÉG AMIT FIZETNEK.”
 • 8. kispipin 2010. október 22. 09:12
  „Elnézést, az eleje lemaradt:

  Keményen lecsapott az EU a fürdőszoba-kartellre
  2010. június 23., szerda, 16:09

  Összesen 622 millió euró bírságot rótt ki az Európai Bizottság 17 fürdőszoba-felszerelést gyártó cégre az árak egymáshoz igazítása miatt.”
 • 7. kispipin 2010. október 22. 08:49
  „Joaquín Almunia versenyügyi biztos szerdai bejelentése szerint a legnagyobb tétellel, 326 millió euróval az amerikai Ideal Standard vállalatot sújtották. A többi érintett szanitergyártó cég közül hat német, öt olasz, kettő osztrák, egy-egy pedig spanyol, amerikai és svájci (Név szerint: Artweger, Cisal, Dornbracht, Duravit, Duscholux, Grohe, Hansa, Kludi, Mamoli, Roca, RAF, Sanitec, Teorema, Villeroy und Boch, Zucchetti, Masco). Az amerikai Masco büntetését elengedték, mivel ez a cég szolgáltatott elsőként információkat a kartellről.

  A kartell összesen 12 éven át, 1992 és 2004 között működött. Fürdőkádak, zuhanyfülkék, csapok és más fürdőszobai felszerelések minimális árát, illetve az áremeléseket egyeztették, valamint bizalmas üzleti információkat adtak ki egymásnak. A kartell összesen 240 millió lakosú hat európai országban (Belgium, Hollandia, Németország, Franciaország, Ausztria, Olaszország) működött versenytorzító módon, más cégeket és végső soron a lakosságot is károsítva. Ezzel súlyosan megsértették az uniós szabályokat, ezért ilyen magas a bírság összege - hangsúlyozta a biztos.

  A versenyügyi biztos hozzátette azt is, hogy a büntetésnek nem az érintett vállalatok tönkretétele a célja, ezért azokban az esetekben, ahol a gazdasági válság súlyos anyagi nehézségeket okozott, mérsékelték a bírságot. Arra is ügyeltek azonban, hogy a bírság mértéke elrettentő hatású legyen.

  http://hvg.hu/gazdasag/20100623_kemeny_buntetes_furdoszoba_kartellre

  Én is gratulálok.”
 • 6. titi76 2010. október 22. 08:43
  „5 évig jó ott dolgozni,de 5 év után már egészségre ártalmas az amit a fizikai dolgozók csinálnak.Persze a főnököknek ott szinte nyugdíjas állásuk van.”
 • 5. fles2 2010. október 22. 07:54
  „2.Pengemester
  A fizetés kifizetése mindig pontosan érkezik a számlára és persze a fizetés sok mindentől függ.De ne az alapján vegyenek már fel dolgozókat,hogy férfi vagy nő ,hány éves és hány cm....”
 • 4. airwaves 2010. október 21. 21:52
  „Magyarországon kormánykitüntetést érdemel egy külföldi tulajdonú cég, ami úgy működik, ahogy működnie kellene normális körülmények között!
  A méltató szavak mellett kíváncsi lennék, hogy milyen példát tud felmeutatni a város vezetője a Villeroy and Boch és a város gyümölcsöző együttműködésére??? Fasírtban volt a cég és a város évekig. Vagy ezt Orbán nem tudta???”
 • 3. lotusz 2010. október 21. 20:54
  „Nem eszt vitatom amit írtál !!!”
 • 2. Pengemester 2010. október 21. 20:30
  „Lotusz!
  Nem állítom,hogy a világ legjobban fizető helye a V&B ,de soha egy másodpercet nem késtek a fizetéssel 14 év alatt. A fizu meg sok mindentől függ.”
 • 1. lotusz 2010. október 21. 18:06
  „Jó is ez a gyár csak 2003. as fizetésnél leragadtak !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geréb-per: szakszerűtlen eljárás okozta a magzat halálát

Szakszerűtlen eljárás okozta a magzat halálát a Geréb Ágnes, jelenleg felfüggesztett… Tovább olvasom