Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Orbán akciótervet jelent be hétfőn a parlamentben

Az euróválság magyarországi hatásainak kivédését és a legnehezebb helyzetben lévő családoknak szóló megoldásokat tartalmazó akciótervet jelent be Orbán Viktor kormányfő a parlament hétfői ülésén.

Az euróválság magyarországi hatásainak kivédését és a legnehezebb helyzetben lévő családoknak szóló megoldásokat tartalmazó akciótervet jelent be Orbán Viktor kormányfő a parlament hétfői ülésén - közölte a miniszterelnök szóvivője újságírók előtt vasárnap délután, a Budapesten tartott kormányülés szünetében.

Szijjártó Péter felidézte Orbán Viktornak Schmitt Pál köztársasági elnöknél tett szeptember 2-i látogatását, amelyen az államfő világossá tette, azt várja a kormánytól, hogy külön intézkedési terveket dolgozzon ki a szegények, a munkanélküliek, a bajba jutott deviza- és forinthitelesek érdekében. Ennek a tervnek a részleteit ismerteti Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben.

A szóvivő úgy fogalmazott, "a XXI. századi magyar nemzet akkor lehet erős, hogy ha a szolidaritás az egyik alappillére". Megjegyezte továbbá, hogy a szociális konzultáción az emberek tudatták: az állam feladatának tartják, hogy a nehéz helyzetbe került devizahiteles családokat megsegítse. Ennek megfelelően alakult eddig is az otthonvédelmi akcióterv, amelynek harmadik állomásaként - a Fidesz-KDNP-frakció hajdúszoboszlói döntése alapján - azoknak a megsegítésére kell sort keríteni, akik minden erejüket összeszedve még tudják fizetni a devizaalapú hitelüket - mondta, utalva a kormánypárti frakciószövetség javaslatára, amellyel lehetővé tennék a devizahiteleseknek az adósságuk rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztését.

A kormány egy olyan megoldást fog kidolgozni, amely erkölcsileg helyes, pénzügyileg mindenki számára tartható és jogilag is megállja a helyét - jelentette ki Szijjártó Péter.

Arra a kérdésre, elvi döntés született-e a kormányülésen arról, hogy támogatják a frakciószövetség említett javaslatát, azt válaszolta: a képviselőcsoport hozott egy döntést, a kormánynak pedig annak megfelelően kell letennie egy javaslatot az asztalra. Részletek már a miniszterelnök hétfői parlamenti beszédéből is ki fognak derülni "bizonyos szintig" - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP frakcióigazgatója, Tóbiás József vasárnap azt mondta, pártja szerint a devizahitelesek ügyében a kormánynak párbeszédet kellene kezdenie a tehermegosztásról, Szijjártó Péter úgy fogalmazott: jelen helyzetben nagyobb szerénység lenne indokolt a szocialisták részéről, mert éppen ők okozták azt a problémát, amelyet a jelenlegi kabinetnek meg kell oldania.

A vasárnapi kormányülés egyik kiemelt napirendi pontja a devizahitelesek megsegítésének kérdése. Emellett - az előzetes bejelentések szerint - több gazdasági kérdés is a kabinet elé került, így például a vállalkozásoknak még idén visszafizetendő 250 milliárd forintnyi áfa ügye.

Olvasóink írták

 • 3. DMagóg 2011. szeptember 12. 08:49
  „"Orbán akciótervet jelent be hétfőn a parlamentben"

  Mert nagyot álmodni? A KISz-ben tanulta az akcóiterv készítését?”
 • 2. DMagóg 2011. szeptember 12. 08:33
  „2. klj_54 2011.09.11. 22:36!

  Köszönöm! Így már megkérdezhetem, hogy nekik miért nincs kötelező egészségi alkalmassági vizsgálat?”
 • 1. klj_54 2011. szeptember 11. 22:36
  „Nekem egy gondom van Orbánnal és az nem az antipátiám miatt van!
  Az a gondom vele, hogy ő elvan a saját kis belső világában, ott harcolgat és azt a békés kis belső világot próbálja meg kivetíteni a nagyra!
  Nem vagyok elme és ideg szakorvos, de a ráutaló jelek alapján azt vélelmezem, hogy személyisége igen súlyos torzulást szenvedett:(
  Ő mindent harcnak, háborúnak fog fel és akként aposztrofál!
  Ez a dolog így nem százas!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar dal napja: megnyitó Nyíregyházán

Az Illés együttes Az utcán című dalával vette hivatalosan kezdetét a magyar dal napjának… Tovább olvasom