Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Orbán: augusztus 31-éig megépül a kerítés

A műszaki terveket a kormány jóváhagyta, a határidőket módosította, vegyes technikai megoldást választott - jelezte.

Orbán: augusztus 31-éig megépül a kerítés
 

Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az erdélyi Tusnádfürdőn szombaton.

A miniszterelnök a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári tábor szombati fórumán kérdésre azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján egyhatodára, egyhetedére csökken azonnal az illegális határátlépők aránya az ilyen határzárak kialakításával. Hozzátette: nagyarányú javulást vár ettől a lépéstől.

A műszaki terveket a kormány jóváhagyta, a határidőket módosította, vegyes technikai megoldást választott - jelezte.

A román-magyar kapcsolatokról - mint kiemelte -  nem sok boldogítót tud mondani.

Ez nem volt mindig így, 2012-ig bizalmi alapon álló, gyakorlatias és eredményes együttműködés volt a két ország akkori kormányai között. Ez 2012-től megváltozott - mondta Orbán Viktor. Hozzátette: nem emlékszik arra, hogy vezető román politikusok annyiszor rúgtak volna Magyarországba, mint azóta. A kormányfő ugyanakkor lát lehetőséget egy új kezdetre.

Ha megnyílik a lehetőség, mi magyarok készek vagyunk felvenni a fonalat - fogalmazott a kormányfő.


Orbán: az európai baloldal a bevándorlásban nem veszélyforrást, hanem lehetőséget lát
 

Az európai baloldal a bevándorlásban nem veszélyforrást, hanem lehetőséget lát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban szombaton.

A kormányfő azt mondta: a baloldal úgy tekinti, hogy a bevándorlás eszkalálódása végletesen meggyengítheti, sőt felszámolhatja a nemzeti kereteket, és ezzel a baloldal történelmi távú célja is teljesül.

„Míg a magyar baloldal 2004-ben a külhoni magyarok ellen uszított, ma tárt karokkal ölelné keblére az illegális bevándorlókat. Ezek az emberek, ezek a politikusok egész egyszerűen nem szeretik a magyarokat" - állapította meg a Orbán Viktor.

Hozzátette: ha 2014-ben a baloldal alakított volna kormányt Magyarországon, akkor „egy-két év alatt nem ismernénk rá a hazánkra, olyanok lennénk, mint egy menekülttábor".

Orbán: a magyarok döntöttek, nem akarnak törvénytelen bevándorlókat
 

A magyarok döntöttek, nem akarnak törvénytelen bevándorlókat és nem osztoznak a európai baloldal szellemi ámokfutásában - mondta a miniszterelnök Tusnádfürdőn szombaton.

Orbán Viktor a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári Tábor rendezvényén ismertette a nemzeti konzultáció eredményeit. Jelezte, a kérdőíveket 1,2 millióan küldték vissza, és az eredmények szerint 95 százalék azt mondta: a bevándorlás helyett inkább a magyar családok, gyermekek támogatására van szükség.

A magyar emberek több mint kétharmada a saját élete szempontjából fontosnak tartja a terrorizmus térnyerésének kérdését. Háromnegyedük gondolja úgy, hogy az illegális bevándorlók veszélyeztetik a magyarok munkahelyeit és megélhetését. Négyötödük szerint Brüsszel politikája megbukott a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében, ezért új megközelítésre, szigorúbb szabályozásra van szükség.  Ugyanekkora arányuk arra bíztatja a kormányt, hogy Brüsszel megengedő politikájával szemben szigorúbb szabályokat hozzon.

A kormányfő szerint az eredmények azt jelentik, hogy Magyarország biztos és stabil ország, a magyarok pedig egységes és kiegyensúlyozott nemzet akarnak maradni az őket körülvevő bizonytalan világban.

 

Orbán: a tét ma már Európa

A miniszterelnök szerint a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és nemzetek megmaradása vagy eltűnése, illetve felismerhetetlenségig történő megváltozása.

Orbán Viktor a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári Tábor szombati rendezvényén az újkori népvándorlás jelenségét értékelve kiemelte: most már nem csupán az a kérdés, mi magyarok milyen Európában szeretnénk élni, hanem az, lesz-e egyáltalán mindaz, amit mi Európának nevezünk.

A válaszuk világos: azt szeretnék, ha Európa az európaiaké maradnak - jelentette ki.

A magyar kormányfő megállapította: az újkori népvándorlás politikai folyamatok következménye. Értékelése szerint az igazán komoly fenyegetés, nem a háborús övezetekből érkezik, hanem Afrika mélységeiből.

Orbán Viktor kitért arra is: a jövő nem távolba néző verseny, hanem sokkal inkábba a múlt megismerésének versenye.

Az győz, aki mélyebben érti meg a múltat, és abból bátrabban, gyorsabban vonja le következtetéseket - jelentette ki.

Tusványos:  Orbán Viktor miniszterelnök tart előadást szombaton a szabadegyetemen

 


Orbán Viktor miniszterelnök tart előadást szombat délelőtt Tusnádfürdőn, a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárónapján.

A közép-európai idő szerint 9.30-kor kezdődő pódiumbeszélgetésen a miniszterelnök mellett Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke tart előadást. Beszédeiket és a közönség kérdéseit Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke moderálja.

 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macskára lőtt a férfi, az állatot el kellett altatni

Csak elijeszteni akarta, mégis eltalálta az állatot pécsváradi kertjében. Tovább olvasom