Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Orbán: az átalakulásban a lehetőséget kell nézni

A gazdasági válságban, a szerkezeti átalakulásokban azt kell nézni, hogy abból Magyarország számára milyen lehetőségek adódhatnak - mondta a miniszterelnök vasárnap fiatal közgazdászok előtt a Pest megyei Sarlóspusztán.
Orbán Viktor a Fejlődő Vállalkozások Egyesületének gazdasági konferenciáján - a kormany.hu-n közzétett video-összeállítás szerint - arról beszélt, azt kell nézni, hogy a világban zajló változások mennyire kedvezőek vagy kedvezőtlenek a magyaroknak. Ahol kedvező, ott fel kell erősíteni a javunkat szolgáló folyamatokat, ahol pedig kedvezőtlen, ott azokat gyengíteni kell, hogy minél kevesebb kárt okozzanak - mondta.

A kormányfő szerint arra is oda kell figyelni, melyek azok a lehetőségek, melyeket mások még nem vettek észre a válságban, és azokat észre kell venni. Persze ehhez kell önbizalom - fűzte hozzá.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai emberek adják a világ népességének 8 százalékát, ők azok, akik előállítják a világ GDP-jének 20-25 százalékát, és ők azok, akikre a világ összes szociális kiadásának 50 százalékát költik, miközben az európai nemzetek adóssága folyamatosan, napi 1,2 milliárd euróval nő.

Ez így biztosan nem fog folytatódni - fűzte hozzá a miniszterelnök, rámutatva: a kérdés csak az, van-e terve Magyarországnak arra, hogy a változás eredményeképpen hol helyezkedjen majd el.

Orbán Viktor szerint soha többet nem lesz már olyan az európai világ - sem a gazdasági adatok, sem pedig a gazdasági szerkezet szempontjából - mint amilyen a válság előtt volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élet menete: Az antiszemitizmus elleni fellépésre szólítottak fel a szónokok

Nem lehet engedni, hogy a rasszizmusnak teret engedjenek - mondta Frölich Róbert. Tovább olvasom