Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Orbán: az ország Bándy Kata szülei mellett áll

Egész Magyarország a Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata szüleinek oldalán áll - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján
A kormányfő együttérzését fejezte ki a szülőknek a tragédia miatt, amelyről - mint mondta - megrendülve értesült. "Általában minden bűncselekmény mellbe vágja az embert. Ha nők rovására követik el, akkor kétszeresen, és ha fiatal nők rovására, aljas indokból, akkor pedig letaglózva érzi magát az ember" - fogalmazott.

Elmondta továbbá, hogy ez az eset is megerősítette a kormányt a büntető törvénykönyv (Btk.) szigorításában. Hangsúlyozta, szerinte a büntetések súlyának és gyorsaságának igenis van visszatartó ereje.

Orbán Viktor - az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőivel folytatott egyeztetése utáni tájékoztatón, amelyen a pécsi gyilkosság után a romákkal szemben felerősödött indulatokról is faggatták őt az újságírók - közölte: azt szeretné, hogy a bűncselekmény miatt természetes módon felerősödött indulatok minél hamarabb csendesedjenek el, és vissza lehessen térni a dolgok mélyén meghúzódó problémák higgadt megtárgyalásához.

A tájékoztatón Farkas Flórián, az ORÖ elnöke is kijelentette: minden tisztességes állampolgár - legyen roma vagy nem roma - felháborítónak tartja a gyilkosságot. Az ORÖ osztozik az áldozat családjának fájdalmában - mondta, egyúttal azt kérte, hogy az eset miatt ne ítéljék el a magyarországi cigányság egészét.

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított P. Lászlót július 18-án, múlt szerdán előzetes letartóztatásba helyezték.

Olvasóink írták

 • 5. zero 2012. július 24. 08:16
  „Sósavat öntünk rád és kitapossuk a beled!" - Visszatértek a "rettegő" Magtár utcai cigányok.
  vdőközben kiderült, a cigány családok visszaköltöztek otthonaikba, így a Pécsi Újság munkatársa ismét felkerekedett, hogy maguktól az érintettektől tudja meg, kik fenyegették meg őket és történt-e esetleg tettleges bántalmazás.
  A helyszínen éppen fényképeket készítő újságírót azonban nem fogadták kitörő örömmel - az állítólag nemrég még félelmükben menekülő emberek ugyanis az ablakból kikiabálva fenyegetőztek. Többek közt azt ordították, ha nem hagyja el a helyszínt, ,,sósavat öntenek ki és kitapossák a belét".
  Ennyi elég is volt, hogy befejezzék a kutatást és meggyőződjenek arról, hogy - a kis nomád körút után - visszatértek eredeti lakóhelyükre a Magtár utca "rettegő" lakói. Nyugalomról azonban sem ott, sem Pécsett, feltételezhetőleg még jódarabig nem beszélhetünk.
  (Pécsi Újság nyomán)”
 • 4. Qllancs 2012. július 23. 17:00
  „Nincs cigány bűnözés ---akkor miért van börtönökben elítéltek 95% cigány ??
  Szorgos, jóravaló emberek ezek. Csak éppen, tanulni, dolgozni, beilleszkedni NEM akarnak.Magántulajdont NEM ismerik. Bandában verődve --már 4-6 évesek lopni, rabolni járnak ! az anyatejjel szívják magukba !
  Vajon : Kanada, Spanyolo. ,Olaszo. MIÉRT TOLONCOLJA ki ezeket a jóóó embereket ??
  Jó lenne --ha orsós valter a házába, birtokára /Felcsút / fogadna egy pár családot . + minden politikus vegyen maga mellé szintén pár cigány családot. Majd megváltozna a véleményük !
  Meg e népcsoport megtámadná a politikusok családjaikat-- gyerekeiket-- feleségeiket ---gondolom hoznának szigorú törvényt azonnal , még a halálbüntit is visszahoznák !!!”
 • 3. dobyan 2012. július 23. 14:50
  „Hát igen, ha nem lenne cigány bűnözés Magyarországon, akkor a börtönök 90%-át belehetne zárni.”
 • 2. nyomdasz63 2012. július 23. 14:36
  „"hogy az eset miatt ne ítéljék el a magyarországi cigányság egészét..."

  Igaza van! Nem is ítéljük el,az egészet-csupán 80~90 %-ot.”
 • 1. saturnus 2012. július 23. 14:25
  „Jaj ne ,akkor miért a pávatáncot védték a rendőrök a polgárokat pedig nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor: a munkanélküliek is dolgozni akarnak

Bizottságot hoz létre a kabinet és az Országos Roma Önkormányzat, hogy negyedévente értékeljék a… Tovább olvasom