Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Orbán: az ország háborúban áll az eladósodottsággal

Magyarország háborúban áll az eladósodottsággal és a munkanélküliséggel, de csak megújulással és átszervezéssel nyerheti meg - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormány alakításának egyéves évfordulója alkalmából rendezett Gazdasági fordulat című konferencián kedden Budapesten.
Alapvetően elégedett volt a kormány első éves munkájával és méltatta az eddigi lépéseket az Audi Hungária vezetője és a VOSZ ügyvezető elnöke kedden a Gazdasági fordulat című rendezvényen, Orbán Viktor miniszterelnök felszólalását megelőzően.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke a jogbiztonságra, a kiszámíthatóságra hívta fel a figyelmet, és kifejtette: meg van győződve arról, hogy az Orbán-kormány eléri az ország modernizálása érdekében megfogalmazott célkitűzéseit.

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint is jó irányba indult el a kormány. Számos eddigi lépést üdvözölt, köztük az euró bevezetésének elhalasztását, vagy a közös európai adómérték elutasítását. Ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte például a bérkommandó tevékenységét, és úgy vélte, a kormánynak egyeztetnie kell a szociális partnerekkel.

***

A miniszterelnök szerint amíg nem lehet megélni heti ötnapi munkából, addig nincs lehetőség az üzletek vasárnapi zárva tartására.

Orbán Viktor kedden a kormány egyéves évfordulója alkalmából tartott, Gazdasági fordulat című konferencián hangsúlyozta: nagyon szeretné, ha Magyarországon heti ötnapi munkából meg lehetne élni, de nem lehet.

"Amint meg lehet majd élni heti önnapnyi munkából, akkor én is azok közé tartozom majd, akik támogatni fogják a vasárnapi zárva tartást. Addig azonban úgy érzem, erre nincsen lehetőségünk" - mondta a kormányfő.

***

Orbán Viktor szerint "saját magunkra érdemes hallgatunk, és nem szabad várnunk senkinek a jóváhagyására vagy ellenkezésére".

Orbán Viktor miniszterelnök beszél a Gazdasági fordulat című konferencián a Millenáris Teátrumban. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Orbán Viktor miniszterelnök beszél a Gazdasági fordulat című konferencián a Millenáris Teátrumban.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kormányfő szerint külföldről érkeznek majd még kritikák, dühödt támadások és harcias felszólítások is az új alaptörvény, vagy a most készülő sarkalatos törvények, vagy éppen a gazdaságpolitika miatt, ám "nekünk higgadtan, udvariasan, rezzenéstelen arccal és egyenes tekintettel csak annyit kell mondanunk: ez nem a ti dolgotok, ez a magyarok dolga". A miniszterelnök erről kedden a kormány egyéves évfordulója alkalmából tartott, Gazdasági fordulat című konferencián beszélt Budapesten.

***

Magyarország háborúban áll az eladósodottsággal és a munkanélküliséggel, de csak megújulással és átszervezéssel nyerheti meg - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormány alakításának egyéves évfordulója alkalmából rendezett Gazdasági fordulat című konferencián kedden Budapesten.

Hozzátette: "ha mindazt átszervezzük, ami e nélkül hónapról hónapra újratermelné az adósságunkat, akkor nyerhetünk, de csak akkor".

Vannak akik azt gondolják, hogy az államadósság és a munkanélküliség kihívást jelent vagy problémát, amit meg kell oldani, de a valóság az, hogy ezek Magyarország ellenségei. "Az ellenséget onnan lehet felismerni, hogy ha mi nem győzzük le őt, akkor ő győz le minket" - fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök szerint azonban "nem lehetünk elégedettek". Mint mondta, "távol vagyunk még a közös céltól, az erős Magyarország megvalósításától". Véleménye szerint a közös eredmények reményt keltőek és biztatóak, de nem lehet megállni, nem lehet hátradőlni és nem lehet lazítani. "Nem lazíthatunk azért sem, mert az a kormányzati teljesítmény, amely elég volt az elmúlt egy évben, nem lesz elegendő, sőt beszéljünk egyenesen, igen, igen kevés lesz a következő esztendőben" - jelentette ki a kormányfő.

MSZP: nevetséges, hogy a miniszterelnök a vasárnapi munkavégzést tartja a legfontosabbnak

Az MSZP szerint nevetséges, hogy a miniszterelnök a vasárnapi munkavégzést tartja az ország egyik legsúlyosabb problémájának.

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja Orbán Viktor által, a Gazdasági fordulat című keddi konferencián elmondottakra reagálva közölte: a miniszterelnök végre felismerte, hogy Magyarországon ötnapi munkából nem lehet megélni.

Orbán Viktor a kormány egyéves évfordulója alkalmából tartott konferencián azt mondta: amíg nem lehet megélni heti ötnapi munkából, addig nincs lehetőség az üzletek vasárnapi zárva tartására. Hozzátette: nagyon szeretné, ha Magyarországon heti ötnapi munkából meg lehetne élni, de nem lehet.

Korózs Lajos furcsállta, hogy a kormány a felismerés ellenére radikális lépésekkel sújtotta a munkavállalókat, lehetővé téve a többi között a hétvégi és éjszakai pótlék csökkentését, vagy azt, hogy a munkaadóknak ne kelljen túlórapénzt fizetniük. Az MSZP elnökségi tagja szerint a kormány ezzel a kétkezi munkából élők helyzetét nehezíti.

A politikus kifogásolta, hogy csaknem 100 ezerrel emelkedett egy év alatt a munkanélküliek tábora, és 400 ezer új munkahely létrehozását kérte számon a kormányon.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor szerint "saját magunkra érdemes hallgatnunk, és nem szabad várnunk senkinek a jóváhagyására vagy ellenkezésére", Korózs Lajos azt mondta: Magyarország beágyazódott a közép-európai térségbe, az "önfejűségnek pedig most isszuk meg a levét". Az ukrán parlament ugyanis nemrég fogadta el azt a szabályozást, amely megfosztja az ukrán állampolgárságtól azokat a kárpátaljai magyarokat, akik felveszik a magyar állampolgárságot.

Orbán Viktor miniszterelnök beszél a Gazdasági fordulat című konferencián a Millenáris Teátrumban. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Orbán Viktor miniszterelnök beszél a Gazdasági fordulat című konferencián a Millenáris Teátrumban.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Korózs Lajos szerint nem szimbolikus politizálást kellene folytatni, hanem olyat, amivel Magyarország nem lehetetleníti el a határon túliak életét.

Orbán Viktor azon kijelentésére, hogy a magyar gazdaság még mindig veszélyzónában van, a szocialista politikus úgy reagált: az MSZP már annak is örülne, ha lenne az országnak gazdaságpolitikája, nem csak hektikus intézkedések láncolata.

Orbán Viktor a konferencián azt mondta: megtörtént a gazdaságpolitikai fordulat Magyarországon, a kormányzati gazdaságpolitika új képletre, "a növekedés plusz munka egyenlő pénzügyi egyensúly" képletére tért át, azonban - mint mondta - a magyar gazdaságpolitika még mindig veszélyzónában van.

Jobbik: a kormánynak nem csak szavakban kellene kiállnia a nemzet érdekeiért

A Jobbik szerint ideje lenne, ha Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány szavak után tettekkel is kiállna a magyar nemzet érdekeiért - reagált közleményében az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a keddi Gazdasági fordulat elnevezésű konferencián elhangzottakra.

Volner János úgy fogalmaz: "a gazdagok kormánya az elmúlt egy év alatt tovább mélyítette a jövedelmi szakadékot a magyar családok milliói és a társadalmi felső tízezer között", egyrészt az egykulcsos adó bevezetésével, másrészt pedig a rezsiköltségek emelkedésével.

A jobbikos politikus szintén a negatívumok közé sorolta, hogy a különadókat a "multik áthárították a vásárlókra," valamint nőtt az élelmiszer, az energia és a telefonálás tarifája.

Ezzel szemben a kormány "milliárdos tételben szerez be állami luxusgépkocsikat, egymilliárdot ad Orbán Viktor volt fogorvosának a fogturizmus fellendítésére, s 25 milliárd forint társasági adótól tekint el bizonyos multicégeknél" - áll a közleményben.

"A Jobbiknak elege van abból, hogy a kormány továbbra is úgy táncol, ahogy az IMF és az EU fütyül. Ideje lenne tettekben is kiállni a magyar nemzet érdekeiért." - fogalmaz Volner János.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. ferdzso 2011. június 01. 10:17
  „Én, elolvastam az előttem írt 47 hozzászólót, így nincs is mit írni! Viszont, ha "ovi" is olvasná, nyilván való, megfogalmazódna a gondolat, (Arany verséből): "Urak! Ti urak! Ti Wells ebek! Hát senki nem emel értem pohárt??!"...Tovább "menve" a gondolattal: Volt egy viccben, hogy rádióközleményt olvastak be: Vigyázzon mindenki az "X" autópályán, mert egy "ámokfutó szembe hajt a forgalommal!" A rádiót ő, (az az "egy") is hallgatta, és megjegyezte: "h.-e rádiósok, itt már mindenki szembe hajt!"...”
 • 49. gavallér 2011. június 01. 10:10
  „Hát lehet háborúzni , csak azzal az a baj , hogy drága mulatság.
  Csak valaki vagy valami mondaná már meg ,hogy egyáltalán van -e esélyünk.
  Mert minimum 100 éve csak egyfolytában a lövészárokban lapulunk.
  Hol erre lövöldözünk hol amarra. Még véletlenül sem arra amerre lőni kéne.
  Na de majd most hátha.
  Az emberek mellett állunk. Ez jó hangzik, hosszú vonalkód. Lehet már rég nem vagy ember.”
 • 48. jozko 2011. június 01. 10:07
  „Azért az siralmas, hogy legtöbbeket az foglalkoztat, hogyan beszélt Orbán Viktor - és nem az, amit mondott!
  Mert sajnos igaza van!

  Ez a háborús szófordulat elég bénára sikeredett:
  Az adósság már nem is az ellenségünk, inkább a gyilkosunk!
  Fojtogató gyilkos!
  És a hurok egyre szorosabb!

  Sajnos az állam is , az állampolgárok is történelmi lépptékkel szemlélve is, példátlanul eladósodtak!
  Olyan körülmények között, amikor a megélhetéshez szükséges jövedelem is nehezen teremthető elő-
  hát még a kamatokkal folyamatosan növekvő tartozások törlesztő részletei!

  A társadalom igazságérzetét tgalán "helyére tenné" kicsit, ha ki lehetne mutatni, melyik társadalmi réteg
  milyen arányban élte fel a hiteleket!
  Egyébként nagy valószínűséggel olyan eredmény jönne ki - amivel semmit nem lehetne kezdeni!
  Ugyanis pontosan attól a rétegtől várható legkevésbé, hogy megfeszített erővel, az őt terhelő
  adóssághányadnak megfelelő többletteljesítménnyel vesz részt a visszafizetésben!

  Kézenfekvő és népszerű húzás lehetne "megfingatni" a közép- vagy egy kicsit még menőbb réteget:
  de gondolom -és gondolom, nálam sokkal okosabbak is gondolnak erre- , hogy éppen az ő egzisztenciájuk megszilárdítása jelenthetné egy teherbíró társadalmi "mag" , egy tartósan járulékfizető, munkaadó "alap" megteremtését!

  Ezt kellene jól csinálni és még jobban kommunikálni, megérttetni a néppel!
  És nagyon keményen a körmére nézni azoknak, akik ennek a helyesnek látszó, de kényes döntésnek a vámszedői:
  akik ebben a kedvezményezetti helyzetben csak a saját zsebük tömésére gondolnak /audisták, stb.../,
  és szemrebbenés nélkül levágják vagy eladják az "arany tojást tojó tyúkot" , pedig azt mindannyiunk
  gyarapodásának szándékával bízták éppen rájuk....

  Ezek az emberek aláássák a legnemesebb kormányzati szándékot is!
  Ha Orbán Viktor és stábja erre nem figyel kellően, ha nincs megfelelő érzéke a társadalmi igazságtalanságok
  iránt - vagy ha nem tud kellő eréllyel fellépni ellenük:
  a legszebb retorika is csak üres szóvirág lesz az ő szájából!
  Így értettem egy korábbi hozzászólásomban a profi kommunikáció hiányát!”
 • 47. FanyarDárda 2011. június 01. 09:50
  „23. bánki, bocs, most látom csak, egyformán működött a pavlovi reflex... (hehe)
  "32. info: Mi lesz, ha visszalőnek a háborúban?????????" - ez nagyon jó volt...
  "36. Büfékocsi: Nagyon hangzatos volt ovi szövege a semmiről..." - az "ovi" telitalálat, le kéne védetni.”
 • 46. Írástudatlan 2011. június 01. 09:49
  „Nagy tévedés! A kormány a kiszolgáltatottakkal a munkanélküliekkel a nyugdíjasokkal a rokkantnyugdíjasokkal áll háborúban.Miért nem szerzik vissza az ellopott trilliókat azoktol akik aszt ellopták???? Most Viktorék is mint a Szocik az egyszerűbb népnyúzó taktikát választották.Igaz most már nyilvánossá vált hogy a FIDESZ.százszórta gyílkosabb mint a Szocik voltak.Halálos ellenségeiknek tartják a munkanélkülieket a nyugdíjasokat és a beteg rokkantnyugdíjasokat.Viktor ha tehetné már régen kivégeztette volna őket.Nincs itt semmiféle háború csupán csak arról van szó hogy hogyan lehetne földönfutóvá tenni a felsoróltakat.Most örűlhet az a sok flúgos ember aki a FIDESZ.-re szavazott.Na szebb jövőt!!!!”
 • 45. FanyarDárda 2011. június 01. 09:42
  „* Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével."
  (Nagy Imre rádiónyilatkozata, 1956 november 4., hajnali 5 óra 20 perc )

  Vitya fülkeforradalmár-vezér és a folyamatos háborús retorika. Hadiállapot idején statárium van, az ellenszegülők, parancsmegtagadók a helyszínen fölkoncoltatnak. (Lásd: Alkotmánybíróság, Költségvetési Tanács, földrajzinév-bizottság)”
 • 44. gumikacsa111 2011. június 01. 09:22
  „Erről O.V. és t.sai nem így vélekednek!!!!!!!!
  http://www.fn.hu/makro/20110531/megtalaltak_allamadossag_fo_feleloset/

  Érdemes elolvasni!”
 • 43. macs 2011. június 01. 08:51
  „Nem tudom miért, eszembejutott a 30 éves és a 100 éves háború. Ha jól emlékszem az utóbbinak hivatalosan nincs is vége, mert csak fegyverszünetet kötöttek. Van még idő. :-)”
 • 42. saturnus 2011. június 01. 08:40
  „Félrevezető duma ma is sokan benyalják,de ők szenvedik meg.”
 • 41. mazsolaszolo 2011. június 01. 08:34
  „Szerencsétlen hülye. :( A háború egyesegyedül az ő fejében dúl.
  Réges-régen várom, hogy mikor dől el a csata - akkor lesz új miniszterelnökünk, új kormányunk és lehetőség és valóban megújuló FIDESZ-re és jobboldalra.

  Tetszett egy szöveg, amit az egyik ojság hozzászólója tollából olvatastam: "sikereink listája nagyon hosszú" - jelentette ki szemérmetlenül nagy képpel a mi Viktorunk (bocs, ha nem pontosan idézek), mire a válasz: "hogyne, Elfér egy egész söralátéten". Két napja ezen röhögök, ahányszor csak eszembe jut.”
 • 40. FEFE 2011. június 01. 08:34
  „Ezt is csak a kétharmadnak mondja..”
 • 39. babar 2011. június 01. 08:02
  „Érdekes gondolatok egy cikkből:
  http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110527-magyar-marka-ami-nincs-a-multiban-a-cserpes-sajtmuhely.html

  Címkék:Kapuvár,céghírek,sikercégek,élelmiszeripar,Cserpes Sajtműhely
  "Magyar márka, ami nincs a multiban" - a Cserpes-sikersztoriJankovics Soma|2011. 05. 27., 9:02|Utolsó módosítás: 2011. 05. 27., 16:36|16 kommentCímkék:Kapuvár, céghírek, sikercégek, élelmiszeripar, Cserpes Sajtműhely
  eszközök:A csornai tejüzemet hagyta ott a rendszerváltáskor Cserpes István, hogy mára egy évi 1,5 milliárd forintos forgalmat lebonyolító sajtműhely vezetője legyen. A cég 2004-ben majdnem csődbe ment, de rájöttek, hogy prémium árukat kell gyártaniuk, amelyek "hamar megromlanak", és nem akarnak a versenyezni a multik alsó kategóriás termékeivel. Azok "nem annyival olcsóbbak, mint amennyire hitványak" - véli Cserpes István.

  Cserpes István

  Ajánlat
  oÍgy készül a Cserpes túró rudi - videó
  JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold´em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
  KORÁBBAN
  o"Egy 1500 éves rend csak hitelképes" - a Portus Buda Group története
  oCímkék:céghírek,drágulás,élelmiszer,infláció,Fornetti
  oKétszer mondott nemet a multiknak a legismertebb magyar pék
  oAz Alföldön terjeszkedik a Lipóti pékség
  Keresés
  "A Cserpes egy olyan márka, ami nincs a multiban" - mondta Cserpes István, a mára 1,5 milliárdos évi forgalmat bonyolító Cserpes Sajtműhely vezetője és tulajdonosa. Pedig a nagy kereskedelmi láncok is felismerték a hagyományos eljárással készülő áruk iránti keresletet, ezért a Cserpessel is felvették már a kapcsolatot, de ők kitartanak a kisbolti értékesítés mellett. Nem akarják "elárulni" a kisboltokat, amelyekkel jó kapcsolatot építettek ki. Elmondása szerint Cserpes a jelenleginél nem is kíván sokkal nagyobb hálózatot létrehozni, és külföldi terjeszkedésben is legfeljebb csak egy-két termék esetében gondolkodik.

  Cserpes István az indulás óta egyéni vállalkozóként viszi az üzletet. Ahogy mondta, csak lustaságból nem váltott cégformát, "nem volt rá szükség". Azonban a felelősségi kérdések miatt várhatóan társas vállalkozássá fogja alakítani a Cserpes Sajtműhelyt. Az őt és munkásságát talán legközelebbről ismerő Németh András, aki műszaki vezetőként dolgozik a vállalkozásnál, és a kezdetektől, 1991-től részt vett az üzem felépítésében, "jóhiszemű embernek" tartja barátját és munkatársát, Cserpes Istvánt, aki elmondása szerint "mindenkihez pozitívan áll".

  Az eleinte néhány tucat, 1996-ban 30, 2002-2003 körül 60, jelenleg pedig mintegy 150 embert foglalkoztató üzem vezetése azonban kemény feladat. "Mi, magyarok szerintem nem tudunk dolgoztatni" - ismerte el Cserpes István, aki a jelenlegi 1,5 milliárdos évi forgalom mellett is igyekszik úgy irányítani a műhelyt, mintha az még mindig a két évtizeddel ezelőtti kisüzem lenne. Saját szavai szerint szeretett volna egy családias, normális, emberi légkört kialakítani. "Úgy képzeltem, hogy az embereim majd vigyáznak a gépekre, nem pazarolják a vizet, az alapanyagot" - mondta, de elismerte, hogy a kezdetektől küzdeni kellett a dolgozókkal.  "Sok emberemben ott van 20-30 százalék kihasználatlanul, azaz 20-30 embert fölöslegesen dolgoztatunk" - mondta. Szerinte két módon lehet motivált egy dolgozó: meggyőződésből vagy kényszer hatására -, de szavaiból az derült ki, hogy számára egyik út sem igazán járható. "Az előző rendszer tönkretette az emberekben az akaratot, a szívet" - vélte, s arra panaszkodott, hogy "honfitársaink átmennek Ausztriába 5 euróért rabszolgának, de itthon mondjuk 3 euróért csak dolgozgatnak".

  Megdöbbentő mennire igaz!!!”
 • 38. gubanc 2011. június 01. 07:55
  „Hát ennek az örökös HARC, harcban állunkkal egyre jobban úgy néz ki, hogy
  Viktor inkább a NORMÁLIS szóval áll szemben.
  Szóljon már valaki neki, hogy az ellenség nincs sehol!”
 • 37. Lehiggadt 2011. június 01. 07:52
  „Az eladósítással kapcsolatban többen tévedésben vagytok!
  A támogatott jelzáloghitel-konstrukciót 30 millás plafonnal az első fideSS kormány találta ki, amit Medgyessyék csökkentettek 15-re, mert például Margyar Bálint is olyan rászorult volt, hogy azonnal felvette - élve ovi-ék által biztosított lehetőséggel!
  Én akkor kiszámoltam, hogy a kamattámogatás és az adókedvezmény révén kevesebbet kellene visszafizetnem, mint amit felveszek! Építkezésbe is kezdtem. A mai helyzetemet nem részletezem...
  Szóval a belső eladósodáa valóban a két fideSS kormány közti időben történt DE az első fideSS kormány hibás döntésének következtében!
  Még annyi, hogy akkor az építkezésekhez úgy kellett vadászni az embereket, mert nem volt munkaerő!”
 • 36. Büfékocsi 2011. június 01. 07:37
  „Nagyon hangzatos volt ovi szövege a semmiről, csupán az maradt ki belőle, hogy mi fogja a magyar gazdaságot kirántani a trágyából? De biztosan csak azért titkolják ennyire, mert akkora horderejű, és olyan gyorsan fog megoldást nyújtani gazdasági és egyéb gondjainkra, hogy azt el sem hisszük majd. :D Hát persze....
  A legnagyobb bajnak sokkal inkább azt látom, hogy a kormányunk alapvetően nincs tisztában azzal, hogy melyek az alapjai egy működő gazdaságnak, ha mégis tudnák, vagy sejtenék, nem vesznek róla tudomást. Jelen állás szerint tehát ezért nem lesz belőlünk így semmi! Az államadósság törlesztését pedig szépen fel kellene függeszteni pár évre, persze a kamatok befagyasztása mellett.
  Ovi szavai szerint, baj van, de ne aggódjunk, mert ha még sokáig dolgozunk, és kitartóan robotolunk elnyomóinknak, éhbérért, akkor minden rendben lesz. Nooooooormális?”
 • 35. Mizujs 2011. június 01. 06:54
  „Ez a háború-vizionálás már beteges.

  Akinek nincs lelki békéje, tiszta lelkiismerete, az áll harcban mindennel.”
 • 34. butagyerek 2011. június 01. 06:51
  „A rendszerváltás óta csak egyszer volt kormányon FIDESZ. Az adatok azt mutatják, hogy az időtájt nem emelkedett az állam adósság. Az MSZP háromszor volt kormányon, meg is háromszorozta. Nem védem a jelenlegi kormány módszereit, de talán azért fognak éhezni a gyerekeink mert azt a pénzt vissza is kell fizetni. És higgyétek el nem azokkal fogják akik elsikkasztották, hanem velünk, és a gyerekeinkkel. És, hogy kik is sikkasztották el ? Természetesen azok akiknek akkor erre lehetősége volt.”
 • 33. Nagyi60 2011. június 01. 06:49
  „Béküljön már meg önmagával ez a "jóember" !Nem akarja őt bántani senki!Üljön le a számítógépe elé,keressen valami jó háborús játékprogramot és azon élje ki az ilyetén hajlamait.
  Majd akkor kezdje szítani az indulatokat,ha tényleg lőnek.Most béke van!Ha nyugton marad,ez így is marad.
  A munkanélküliség meg az eladósodás ellen nem harcolni kell,hanem jó gazdaságpolitikával meg kell szüntetni őket!”
 • 32. info 2011. június 01. 06:26
  „Mi lesz, ha visszalőnek a háborúban?????????”
 • 31. karaly 2011. június 01. 05:59
  „27. nemecsekerno_007 2011.05.31. 23:06

  Ernő! Ki kell mondani végre egyszer! Magyarországon nem éri meg dolgozni, itt alamizsnáért zsigerelik ki az embereket. A mindenkori politika karöltve a pénzvilággal gyarmattá tette ezt az országot. Tudod régen nyíltan gyarmatosítottak, bevonult a hadsereg. Manapság már rafinált módon, pénzügyileg teszik függővé az országot, így nem kell hadsereg és nem veszi észre mindenki a gyarmati sorsot.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset az M7-es autópályán

A helyszínen meghalt egy személyautó vezetője, amely járműve a szalagkorlátnak csapódott kedden az… Tovább olvasom