Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Orbán: csak a Fidesz-KDNP akar változást

Orbán Viktor szerint a Fidesz-KDNP az "egyetlen csapat Magyarországon", amely változást akar.
A Fidesz elnöke az ellenzéki párt országos választmányának hétfői budapesti ülésén úgy fogalmazott: "százegynéhány nappal a jövő évi választások előtt állnak a zászlók", amelyekre mindenki felírta a maga elképzeléseit.

Mint mondta, az MSZP zászlaján az áll, hogy "Gyurcsány-korszak 2."; az SZDSZ-én "viszontlátásra"; az MDF-én "Bokros-csomag"; a Jobbikén pedig az, hogy "erőszak". Ezeknek a zászlóknak a közös jellemzője az, hogy konzerválni akarják a múltat, a Gyurcsány-korszak meghosszabbításában érdekeltek - közölte Orbán Viktor.

A pártelnök szerint a szocialisták ugyanazokkal, akikkel eddig és ugyanazt akarják folytatni, amit eddig csináltak: "trükkök százai, hamis számok, fiktív költségvetés, őszödi beszéd, gátlástalan visszaélés a hatalommal". Semmiből sem tanulnak, "csökönyösen ragaszkodnak ahhoz, hogy csak egyféle út létezik: az, amit ők erőltetnek" - jegyezte meg.

Az SZDSZ-szel összefüggésben azt mondta, a szocialisták "lassan mikroszkóppal sem látható csendestársai", a liberálisok is ugyanazt teszik, amit 1994 óta mindig.

A "baloldalra átsettenkedő egykori rendszerváltó párt", az MDF pedig a "Horn-kormány porlepte politikáját szedte elő" - fogalmazott.

Orbán Viktor szólt a Jobbikról is, és közölte: ez a szervezet ugyan jobboldalinak mondja magát, de éppen a magyar jobboldalt gyengíti, járatja le. Amit tesznek, a Gyurcsány-korszak túlélését szolgálja - tette hozzá.

A Fidesz-elnök úgy látja, ha egy országban tisztességes viszonyok uralkodnak, biztonság van, rend és növekedés, akkor a "szélsőséges és erőszakos botránypártok eltűnnek a politikai élet süllyesztőjében".

Szerinte egész Magyarország szinte egy emberként fohászkodik azért, hogy legyen végre vége az elmúlt nyolc év vesszőfutásának. A jó hír, hogy "van egy csapat (...), amelyik változást akar. Gyökeres és mély változást". Ez a csapat a Fidesz-KDNP, amely megérett a feladatra - jelentette ki. Mindig lehet másképp - hangsúlyozta.

Úgy vélekedett, hogy a politikának vissza kell térnie az emberek mindennapi problémáihoz, céljaihoz; csak így lehet legyőzni a bajokat, és felemelni Magyarországot.

"A mi zászlónk tehát abban különbözik az összes többitől, hogy ez a mondat áll rajta: +Együtt az emberekkel+" - mondta, hozzátéve, hogy szerinte Magyarország kiállta a próbát, ugyanis kibírta, hogy a "diktatúrából magát átmentő szocialista politika visszatér a hatalomba, és a hatalommal gátlástalanul visszaélve (...) az élet minden területén végzetesen legyengíti" az országot. Ezt csak Magyarországnak kellett kibírnia Közép-Európában - folytatta -, de kibírta, még ha "most sok sebből vérzik is".

Ez Orbán Viktort - elmondása szerint - abban erősíti meg, hogy Magyarország egy nagyszerű és rendkívüli erejű ország, amely bármit elérhet, ha a Fidesz-KDNP "csapata" a változások élére áll. Közölte: hiszi, hogy Magyarország képes lesz újraindítani a gazdaságot, képes lesz egymillió munkahelyet teremteni, megmenteni az egészségügyet, újjáépíteni a rendet, helyreállítani az ország hitelét.

A képviselőjelölti meghallgatásokról szólva kifejtette: "szinte mindenkivel beszéltem a jelöltek közül", amelyek megerősítették őt abban, hogy jó úton járnak. Mindenki felkészült, elszánt a változtatásban, abban, hogy lezárják a Gyurcsány-korszakot, hogy felelősségre vonják azokat, akik bajba sodorták Magyarországot - mondta Orbán Viktor, aki a szokásos "Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" szlogennel zárta beszédét.

A választmányi ülés ezután zárt ajtók mögött folytatódott.

Az egyéni képviselőjelöltek névsorát a döntés után közleményben hozzák majd nyilvánosságra.

Olvasóink írták

 • 4. varadipal 2009. december 14. 18:33
  „A kívánt változás lényege: ellenzéki padból kormányoldali padban köködni a másik félre. Komoly változás.”
 • 3. bo 2009. december 14. 17:52
  „Itt már csak egy dologban bízhatunk:

  "Szánd meg, isten, a magyart
  Kit vészek hányának,
  Nyújts feléje védő kart
  Tengerén kínjának.
  Bal sors akit régen tép,
  Hozz rá víg esztendőt,
  Megbűnhődte már e nép
  A múltat s jövendőt!"

  Ha Ő sem segít...:-((((”
 • 2. aranka2 2009. december 14. 17:21
  „Ebből az egész cikkből számomra egyetlen dolog szűrődik le: Isten őrizzen Orbántól!”
 • 1. horvathi 2009. december 14. 14:00
  „Az igazságot kimondó Molnár Oszkár kirúgása, továbbá az izraelieknek - Yoav Blum - magyar földet átjátszó Bodó Imre felkarolása éppen azt bizonyítja, hogy a Fidesz sem akar valódi változásokat, henem csak az eddigi háttér mutyizások folytatását.

  A valódi változásokért egyenlőre csak a Jobbik áll ki határozottan!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatják Forgács Imre kinevezését

Támogatta a parlament európai ügyek bizottságának kormánypárti többsége hétfőn Forgács Imre… Tovább olvasom