Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Orbán Csongrádon: fejlesztené a vidéki közszolgáltatásokat

Nemcsak helyreállítani, hanem fejleszteni is kell a vidéki közszolgáltatásokat - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Csongrádon.
"Olyan politikát akarunk, amely lehetővé teszi, hogy minél többen visszatérhessenek oda, ahol őseik éltek századokon keresztül, és találjanak maguknak biztonságos megélhetését jelentő munkát" - mondta a Fidesz elnöke a párttá alakult Kisgazda Polgári Szövetség első országos nagygyűlésén.

A vidéki életforma támogatása nem csupán gazdasági kérdés, hanem egy ország lelki alkatának is meghatározó eleme - hangsúlyozta a politikus.

Orbán Viktor szerint a falu jövőképe nem a város, hanem a portáit, utcáit és határait szeretettel gondozó és rendben tartó falu, a családi gazdaság jövőképe pedig a megélhetést biztosító, de a nyers haszonszerzésen túlmutató vállalkozás, s nem a nagyüzem.

"A nincs más út hirdetői egyre nyíltabban hangoztatják, hogy szerintük falvakra és mezőgazdaságra nincs szükség. Ezt ugyanaz az öntelt tudatlanság mondatja velük, mint amely az ötvenes-hatvanas években elődeik szájából azt harsogta, hogy legyünk a vas és acél országa" - mondta a pártelnök.

Mindenki éljen betonrengetegben, rideg üvegpalotákban, zajban és rohanásban, minden más életformát fel kell számolni, mindenkinek kötelező így élni, annak is, aki irtózik ettől. Ezt az erőszakos, durva és kíméletlen uniformizációt kínálja ma a szocialista-liberális kormány az embereknek - fogalmazott Orbán Viktor.

Az efféle kormányok sok mindent leromoltak már, a tekintélyt, az emberséget, a hazaszeretetet, az oktatást, a kultúrát, most az egészségügyet és a falun élőket, a magyar vidéket akarják elintézni - mondta a politikus. Hozzátetette: "de ezúttal kemény fába vágták a fejszéjüket, a magyar gazda, a magyar vidék nem fogja hagyni magát".

"Elemi érdekünk, hogy a tettek mezejére lépjünk" - jelentette ki a Fidesz elnöke, és arra kérte a jelenlévőket, hogy higgyenek abban, hogy ez lehetséges, és egy új és jó politika mindent megváltoztat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forint értékben lopott bicikliket

Közel egymillió forint értékben, csaknem harminc biciklit lopott el az a férfi, akit végre sikerült… Tovább olvasom