Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Orbán: egy-másfél millióval több munkavállaló kell

A kormányfő szerint ez kell ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága.

Orbán Viktor szerint a jelenlegi 4 millió helyett 5-5,5 millió magyar munkavállalóra és adófizetőre van szükség a következő egy-két évben ahhoz, hogy ne maradjon törékeny Magyarország gazdasága.

A kormányfő erről pénteken, Vas megyében, a Nestlé büki állateledel-gyárának bővítése alkalmából rendezett bokrétaünnepen beszélt, hangsúlyozva, hogy elsősorban a termelés, a gyáripar területén kell növelni a foglalkoztatottak számát, hiszen ez az a terület, amely a legkevésbé érzékeny a válságok hatásaira.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a Nestlé sikere is azt bizonyítja, hogy nem létezik lehetetlen feladat, csak tehetetlen ember. Mint mondta, sokan lehetetlennek nevezték a kétharmados parlamenti többség azon vállalását, hogy a korábbi, fedezet nélküli hitelek helyett fel tudnak építeni egy a munkára és a magyar emberekre épülő gazdaságot. A miniszterelnök szerint ehhez mindenekelőtt azt kell elérni, hogy a gyerekek reggelente lássák munkába indulni szüleiket, hiszen jelenleg a dolgozó szülői példakép hiánya az ország egyik legnagyobb problémája.

"Én falusi gyerek vagyok, és ott ahhoz voltunk szokva, hogy mi tartjuk el a kutyát" - mondta, majd megjegyezte, ezért "teljesen váratlan fordulatként" érte, hogy a kutyák etetése ad megélhetést családok százainak.

Kiemelte ezután, hogy a nagy nemzetközi cégeknél nehéz lenne keresztényibb történetet kitalálni, mit a Nestlé alapítása, hiszen a gyár létrehozója a korábban lehetetlent legyőzve bebizonyította, hogy tápszerekkel is életben lehet tartani az anyatej nélkül maradt csecsemőket.

A kormányfő beszédében két csoportra osztotta a multinacionális vállalatokat: vannak spekulatív céllal érkező, de vannak hosszú távú együttműködésre, új munkahelyek létrehozására törekvő cégek is. Hangsúlyozta, a kormány az utóbbiakat, ahogy a Nestlét is szívesen látja az országban.

Orbán Viktor beszéde végén sok sikert és magas profitot kívánt a vállalatnak azért, hogy azt visszaforgatva még több beruházást, munkahelyet hozhasson létre Magyarországon.

Laurent Freixe, a Nestlé európai regionális igazgatója közölte, a Nestlé 13 milliárd forintos beruházásával 150 új munkahely jön létre kibővített büki állateledel-gyárában, amelyben így az év végén 820-an dolgozhatnak. Elmondta továbbá, hogy a vállalat 2011-ben kezdte bővíteni Kőszeg melletti üzemét, amely Európa egyik legnagyobb, 55 ezer négyzetméteren elterülő állateledel-gyára lett. A Nestlé az elmúlt öt évben több mint 30 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, aminek eredményeként összesen 1750 magyarországi alkalmazottjuk lesz az év végére.

Olvasóink írták

 • 8. Power 2012. augusztus 25. 13:25
  „Valóban nincs munkahely, a fiatalok külföldre mennek, korlátozzák a nyugdíjaiktól megfosztottak részére a keresetet (minimálbér 18-szorosa), ugyanakkor szeretnék őket visszacsábítani a munka világába. A kormányzati intézkedések eléggé ellentmondásosak.”
 • 7. deszkás 2012. augusztus 25. 13:07
  „off.”
 • 6. SP 2012. augusztus 24. 21:22
  „Volt a munkakönyv,
  és igazoltatásnál személyi igazolvány esetleg KMK bejegyzéssel.”
 • 5. bigroy 2012. augusztus 24. 19:35
  „Hát igen csak megy az össznépi hülyítés ebben az országban”
 • 4. szatyi 2012. augusztus 24. 19:09
  „Ebből egymilliót éppen ő ígért -korábban!
  Türelmetlenül várjuk, hogy teljesítse ígéretét!”
 • 3. bigroy 2012. augusztus 24. 18:55
  „Az 1-1,5 millió munkavállaló már évtizedek óta megvan csak az 1-1,5 millió munkahely nem létezik ebben az országban...arról csak papolnak a kormányban!!”
 • 2. maci53 2012. augusztus 24. 18:24
  „Itt senki sem dolgozik,akkor hogy lehet az hogy minden politiskunak villája a Balatonon,milliárdjai bankban?”
 • 1. szabadszájú 2012. augusztus 24. 17:51
  „Ebben maximálisan egyetért mindenki Orbán Viktorral. Mindössze egy kérdésem van. Hol dolgozzon majd az 1-1,5 millió munkavállaló??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosítják a TF tanrendjét és kreditrendszerét

A változtatások felkerülnek a kar intézményi honlapjára, így a jövő héten megkezdődő tanévben a… Tovább olvasom