Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Orbán: Európa is kénytelen elismerni, hogy Magyarország jó úton jár

Egymás után érkeznek a biztató jelek, adatok a magyar gazdaságból - mondta a kormányfő.

Egymás után érkeznek a biztató jelek, adatok a magyar gazdaságból, és Európa maga is kénytelen elismerni, hogy Magyarország jó úton jár - jelentette ki Orbán Viktor pénteken az Európai Unió állam- és kormányfőinek tanácskozását követő sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, ritkán adatik meg az ember számára, hogy egy olyan ország vezetőjeként vegyen részt az uniós csúcson, amely látványos sikereket ér el.

"Azt hiszem, nincs másik ország most, amely elmondhatná, hogy csökken a munkanélküliség, nő a foglalkoztatás, emelkedik a nyugdíjak reálértéke, nő a reálbér, és közben csökken a rezsi. Magyarország egy ilyen ország" - szögezte le a kormányfő, aki szerint ez igazolja, hogy Magyarországnak érdemes volt az unióban megszokottól eltérő gazdaságpolitikát alkalmaznia. Említést tett arról, hogy Magyarország ellen megszűnt a túlzottdeficit-eljárás és az Európa Tanács parlamenti közgyűlése is elvetette a monitoring eljárás megindítására irányuló kezdeményezést.

"Ezekben a döntésekben benne van az, hogy az ország jobban teljesít, hogy a saját lábán áll, biztos a pénzügyi háttere és ígéretesek a gazdasági kilátásai" - húzta alá Orbán Viktor.

A bizottság által a tagállamok számára megfogalmazott, úgynevezett országspecifikus ajánlásokkal kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: minden tanácsnak örül, még a rosszabbul teljesítőktől is, mert úgy látja, hogy ebben az esetben arról van szó, hogy "a sikertelen európai válságkezelés gazdái adnak tanácsokat Magyarország számára".

Orbán Viktor az ajánlások közül egyetért azokkal, hogy fontos az államadósság csökkentése, és célzott programok indítása a munkanélküliség csökkentésére. Kijelentette: továbbra is érvényes az a cél, hogy 2020-ig egymillió munkahely jöjjön létre Magyarországon.

Határozottan visszautasította viszont az energiaárak szabályozásának megszüntetésére, a rezsicsökkentés leállítására és visszacsinálására vonatkozó ajánlást, és közölte: októberben újabb 10 százalékkal csökken az áram és a földgáz ára. Emellett a miniszterelnök elutasította a bankok terheinek csökkentését is. "Ezek nem átmeneti terhek, hanem a méltányos közteherviselési rendszer tartós elemei" - hangsúlyozta.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Európai Unió állam- és kormányfői csúcstalálkozója végén tartott sajtóértekezleten Brüsszelben, 2013. június 28-án. Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand
Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Európai Unió állam- és kormányfői csúcstalálkozója végén tartott sajtóértekezleten Brüsszelben.
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

A kormányfő kijelentette: a csúcstalálkozón világossá tették, hogy az adórendszert minden ország magánügyének tekinti, ebben az uniós intézményeknek nincs semmilyen hatáskörük. "Ezért olyan, az adórendszerre vonatkozó ajánlásokat, amelyek ellentétesek a mi gazdaságpolitikánkkal, és gazdaságfilozófiánkkal, nem tudunk elfogadni" - fogalmazott.

A közmunkaprogramot az ajánlás Orbán szerint "bírálja is meg nem is", ő maga viszont "jó gyógymódnak" nevezte mind a fiatalok, mind az idősebbek munkanélküliségének esetében.

A csúcs résztvevői által elfogadott úgynevezett végkövetkeztetések szerint a tagállamok "általános támogatásukat" adják az ajánlásokhoz, amelyeket jogi értelemben a szakminiszterek tanácsa fogad el. Orbán Viktor elmondta: nem csak Magyarország nem fogad el egyes ajánlásokat.

"Európa miniszterelnökei számára az a lehetőség, hogy a saját nemzeti parlamentjük által elfogadott döntést az Európai Bizottság az országspecifikus ajánlásokra hivatkozva megváltoztassa, az elképzelhetetlen" - szögezte le Orbán Viktor.

A csúcs egyik pénteki témája mindemellett a bővítés volt. Ebben a témában Magyarország a visegrádi országokkal együtt Szerbia mielőbbi uniós csatlakozása mellett állt ki - közölte a kormányfő.

Ugyancsak a V4-ek közös kezdeményezése volt, hogy az árvízkárok enyhítésére és árvízvédelmi beruházásokra a különféle uniós alapokból lehessen forrásokat átcsoportosítani. Orbán Viktor elmondta, a szombati kormányülésen már az erre vonatkozó előterjesztésről szeretne tárgyalni, és azt szeretné, hogy az ezzel kapcsolatos magyar javaslat el is jusson hétfőn Brüsszelbe, az Európai Bizottsághoz.

A Tavares-jelentés keddre tervezett európai parlamenti (EP) vitájáról Orbán Viktor azt mondta, azért döntött úgy, hogy felszólal, mert az EP házbizottsága kimondta: csak a miniszterelnök kaphat szót Magyarország részéről. "Ott leszek, és megvédem Magyarországot" - szögezte le.

A kormányfő arra is utalt, hogy a bizottság által a negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatban kifogásolt három kérdés közül a harmadikban is körvonalazódni látszik a megállapodás, "a bizottság olyan javaslatot tett, ami nekünk is elfogadható". A miniszterelnök szerint a korlátozást a reklámköltségek mérséklése vezérelte, mert azok rendre megdobták a pártok költségeit.

"Ezt mi úgy akartuk elérni, hogy ne lehessen a kereskedelmi televíziókban hirdetni, a bizottság azt javasolta, hogy lehessen, csak mondjuk ki, hogy ingyen és arányosan. Nekünk az ugyanaz" - ismertette a kormányfő.

A devizahitel-nyújtás módja miatt indított kötelezettségszegési eljárásra vonatkozó kérdésre a kormányfő azt válaszolta, kért ennek megoldására vonatkozó előterjesztést a nemzetgazdasági minisztertől, amelyet a szombati kormányülésen szeretne megvitatni.

Reagált a miniszterelnök arra is, hogy az azeri Shah Deniz II. földgázmezőt kitermelő konzorcium a Magyarországon is áthaladó Nabucco Westtel szemben a Magyarországot elkerülő transzadriai gázvezetéket választotta. A miniszterelnök szerint ez volt a magyar energiastratégia legkétségesebb pontja, mert Magyarországnak nem volt befolyása a döntésre. Orbán Viktor a magyar energiastratégia kulcselemének a Szlovákiával közösen megépítendő vezetéket és a Romániával meglévő kapcsolat kétirányúvá alakítását nevezte, illetve azt, hogy milyen megállapodást sikerül kialakítani Horvátországgal arról, létesüljön-e az Adriai-tenger partján cseppfolyós földgáz (LNG) fogadására képes terminál, és ha igen, mikor és hol.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. scott1 2013. június 30. 14:24
  „Ezért is mosolyfakasztó az ukránokkal példálózni napokig ballihoho!”
 • 68. balihoho 2013. június 30. 14:16
  „Az üzemanyag ár miatti vitához: ne felejtsük el a német életszínvonalat, és jövedelmi viszonyokat!”
 • 67. scott1 2013. június 30. 13:51
  „Hidd el "ért" itt már téged mindenki Bcsabi75! :D

  A határ mellett élő csongrádiak és békésiek, csak azért nem járnak már át Romániába és Szerbiába tankolni, ahogy tették 2009-2010-ben is mert "agyatlan narancshályogosok"... pedig szerinted azóta még nagyobbnak kellene lennie az árak közötti különbségnek! :D

  Aki szerint meg az olcsóbb szlovák és szlovén üzemanyagár nem előzhette meg a magyar árat úgy, hogy közben kevésbé drágultak mint a magyar az nem ért a matekhoz! :D
  Illetve, aki szerint a 60-70 forinttal is olcsóbb szerb és román üzemanyag nem közelíthette meg úgy 25-30 forintra a magyar üzemanyagárat, hogy közben a magyar ár növekedett jelentősebben az nem is normális, ezért ilyet csak az állít, akinél "Bolond lyukból, bolond szél fúj" :DDD
  De te tisztán látod ezeket a dolgokat és ezért ti nyertek majd a választáson... :D”
 • 66. Bcsabi75 2013. június 30. 13:22
  „65 scott1: Tudod, van egy mondás. Bolond lyukból, bolond szél fúj.

  Agyatlan narancshályogossal nem vitázom tovább.

  A nép 2014-ben dönt a szavazófülkékben, hogy ilyen scott1 féléknek hisz e, vagy a valóságnak.

  Kellemes további narancsködös időket scotty :)!

  Ui.: Nehogy nehéz legyen majd az ébredés a narancsálomból (Mint mondjuk Ángyánnak lett...)!”
 • 65. scott1 2013. június 30. 13:05
  „Látom szenvedsz rendesen! :D

  Miután az előző kormányzati ciklusban volt olyan időszak, amikor a szomszédos országokat is belevéve nálunk volt a legdrágább az üzemanyag, nem tudom te milyen művelettel tudod kimutatni azt, hogy az olcsóbb szlovák és szlovén üzemanyagárak, hogyan is előzhették meg a magyar árat úgy, hogy közben kevésbé drágultak??? :DDD

  Vagy milyen művelettel vezetnéd le azt, hogy a 4-5 éve 60-70 forinttal olcsóbb szerb és román üzemanyag most csak 25-30 forinttal olcsóbb és tette ezt úgy, hogy szerinted eközben a magyar üzemanyagár jelentősebben növekedett! :D

  Tehát azon képtelenség azon megállapításod miszerint Magyarországon emelkedett a legnagyobb mértékben a térségünkben az üzemanyagár, nem több mint egyszerű hazugság!”
 • 64. Bcsabi75 2013. június 30. 12:38
  „63 scott1: Látom, neked újfent a fórum a fontosabb, mint a családod. Hát lássuk újfent. Anno Viktor is mindent duplán mondott, nem gondoltam, hogy a pártelvtársainak sem elég egyszer leírni :)

  Szóval, németországi dízel ára. Erre írta scott1 nevű versenyzőnk, hogy így is drágább, mint nálunk. Lásd 55 scott1.
  Ezzel cáfoltam meg, hogy egy Kölni JET üzemanyagtöltő állomáson a dízel literje: 1,329 eur, ami jelenleg: 385,41 eurónak felel meg, következésképpen nálunk drágább!
  Az pedig, hogy nagy a különbség náluk a dízel és a benzin között egyszerű az oka! Márpedig: a gépjárművek 90%-a a német piacon dízel üzemű! (Scott1: gondolkodni is kellene néha! Tudod, az agy, azért van!)

  Az említett ár, egy általános árkategóriát jelent.

  Arról nem írtam volna, hogy olcsóbb itthon a gázolaj, mert az igazságot nem ferdítem el, mint scott1.

  Különben, ha mindenáron szomszédos ország üzemanyag árát keresed, akkor tessék:
  Ukrajna, 2013 Gázolaj: 10,3 UAH/l = 0,98 eur
  Tudod, miért nem hozhatják be a kisvárdaiak? Mert Orbán Kisz Titkár Elvtárs 2012.03.01.-én bevezette, hogy hetente egyszer hozható be az országba olyan üzemanyag, ami több, mint a kivitelkor lévő üzemanyag mennyisége. Ezt szorgalmasan a magyar vámosok a számítógépbe be is jegyzik!

  Leírok neked ide egy osztrák árat is, ha már ennyire érdekel a téma:
  1. NNB BRUNNENTANKSTELLE
  Brunnengasse 4
  1160 WIEN
  EUR1,283 = 372,07 huf

  Hol a legdrágább és hol emelkedett a legnagyobb mértékben az üzemanyag scott1?
  Csak Magyarországon!”
 • 63. scott1 2013. június 30. 12:02
  „"Az értelmi képességem zéró" mert az ottani 95-ös benzin 462 Ft-os és a 98-as benzin 481 Ft-os árának tudatában és az általad sugallt 408 forintos gázolaj ár után azt mertem mondani, hogy Németországban drágább a benzin? Miközben ez szerinted azonos árnak számít?

  A 408 forintos német gázolajon felesleges értetlenkedned, amikor azt konkrétan te írtad 2013.06.30. 10:01-kor!

  "Tudnillik, Németországban jelenleg 1,41 eur/l a gázolaj ára, tehát: 408 huf/l."

  Abban igazad van, hogy te tegnap 411-ért itthon tankoltál, igaz ezt megtehetted volna 402,9 helyben Békéscsabán is! Akkor meg arról írtál volna a fórumon ma 10 óra körül, hogy Magyarországon olcsóbb a gázolaj mint Németországban, mert ott 408 forint! Ugye? :D”
 • 62. Bcsabi75 2013. június 30. 11:40
  „61 scott1: Szerintem Te menthetetlen vagy :DDDDD Nem baj, zárt osztály vár...

  Válaszaim:
  Ezek szerint te azt javaslod, hogy az emberek ne Magyarországon tankoljanak, hanem menjenek ki Németországba mert ott olcsóbb! Hiszen tegnap te 408 forintért tankoltál gázolajat, a 95-ös átlagára ahogy már írtam is "potom" 462 forint, a 98-as meg még jobban megéri, hiszem átlagban 481 forintért már hozzájutunk kint... :DDD
  - Értelmezési képességed scottyababa egy nagy zéró! Pusztán bizonyítom a marhaságod, miszerint Németországban drágább az üzemanyag, mint nálunk (Lásd 55 scott1 írása: igaz még ott így is magasabb az üzemanyag ár mint nálunk)
  Ezek után scott1 kommentelőnek nem kell beutaló????

  Amúgy minek kerestél egy pontos német árat a mai napon, amikor tegnap ott tankoltál drágábban mint itthon? :D
  - Azért kerestem, hogy megcáfolhassam a marhaságod! Ez sikerült is!

  Minek tankoltál tegnap ott 408 forintért, amikor Békéscsabán megtehetted volna 402,9 forintért? :D
  - Kérlek szépen, 408 forintoért SENKI sem tankolt... Olvasni sem tudsz? Keress vissza. 402,9 valószűnű az itteni lukoil ára. Amúgy egy másik kútnál tankoltam.

  Minek tankoltál tegnap 408 forintért, amikor Kölnbe megtehetted volna 392,47 forintért? Igaz ahhoz, hogy nyerj 16 forintot egy másik német kúthoz képest, vagy 10 forintot Békéscsabához képest nem is kell mást tenni, csak az osztrák határtól 621 kilométert vezetni a francia határ közeli Kölnbe... :D
  - Holland határ is közel van oda... Duisburg után már következik is Venlo...

  Úgyhogy Tisztelt scott1: Ezek után érzed, hogy van igazad valamibe is? Szerintem keresd fel az Újklinika pszichiátria osztálytát téveszme szindróma probléma miatt!”
 • 61. scott1 2013. június 30. 11:12
  „Ezek szerint te azt javaslod, hogy az emberek ne Magyarországon tankoljanak, hanem menjenek ki Németországba mert ott olcsóbb! Hiszen tegnap te 408 forintért tankoltál gázolajat, a 95-ös átlagára ahogy már írtam is "potom" 462 forint, a 98-as meg még jobban megéri, hiszem átlagban 481 forintért már hozzájutunk kint... :DDD

  Amúgy minek kerestél egy pontos német árat a mai napon, amikor tegnap ott tankoltál drágábban mint itthon? :D
  Minek tankoltál tegnap ott 408 forintért, amikor Békéscsabán megtehetted volna 402,9 forintért? :D
  Minek tankoltál tegnap 408 forintért, amikor Kölnbe megtehetted volna 392,47 forintért? Igaz ahhoz, hogy nyerj 16 forintot egy másik német kúthoz képest, vagy 10 forintot Békéscsabához képest nem is kell mást tenni, csak az osztrák határtól 621 kilométert vezetni a francia határ közeli Kölnbe... :D”
 • 60. Bcsabi75 2013. június 30. 10:40
  „55 scott1: Találtam neked egy pontos német árat a mai napon:

  Jet Tankstelle Köln
  Amsterdamer Straße 236, 50735 Köln

  Árak:
  1.329 Diesel = 385,41 huf

  Szóval,szerinted Németországban drágább a gázolaj, mint nálunk???

  Forrás: http://www.benzinpreis-aktuell.de/0-jet-50735-koeln-amsterdamer-strasse-236-13406

  Ejnye scott1! Megint ferdítesz!”
 • 59. Együgyű 2013. június 30. 10:39
  „,,Orbán: Európa is kénytelen elismerni, hogy Magyarország jó úton jár"
  ,,Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Európai Unió állam- és kormányfői csúcstalálkozója végén tartott sajtóértekezleten Brüsszelben. Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand" Orbán apánk (Az örök fiatal.), de naivan és érdeklődve néz a képről. Ez a nézési mód a kormányszóvivőknek és egyes Fidesz-KDNP nemzetvédőknek is ki van adva, ha a TV.-ben nyilatkoznak? Én is mostantól így nézek! Esetleg csak az EU-ban kell így nézni? Leváltják a fotóst? Mert ez skandalum! A népvezérről nem készülhet ilyen fénykép!”
 • 58. scott1 2013. június 30. 10:38
  „Bcsabi75!
  Persze, hogy nem felejtem el, hogy ezt olvassák, ezért is másolom be a legfrissebb németországi üzemanyagárakat:

  Németország 95-ös benzin 1.564 EUR 462 Ft 98-as benzin 1.628 EUR 481 Ft Gázolaj 1.353 EUR 399 Ft
  Frissítve: 2013-06-24

  Amennyiben igaz, hogy te tegnap 408-ért tankoltál németbe az csakis gázolaj lehetett... ugyanezt Békéscsabán a Gyulai úton megteheted 402,9-ből is...
  Na ennyit a te cáfolataidról, az én "hazugságaimról", "szajkózásimról"... Ahogy már írtam Bcsabi75, csakis te hitelteleníted el magadat folyamatosan mindazzal amiket írsz! És ahogy már írtam ez egyre szánalmasabb! :D

  Az meg tényleg a viccek netovábbja, hogy te azért azzal vádolsz, hogy egoista lennék pár hozzászólás miatt, miközben te nap mint nap hozzám képest a többszörösét írod csak a DM-ben, plusz az országos napilapokban és a békési napilapban is! Na ezt nevezik szereplési vágynak, és egoizmusnak is, ami meg ugye személyiség kóros előtérbe helyezése... :)
  Az, hogy te milyen ideológiát kreálsz ennek magyarázatára az egy dolog, de tényen akkor sem változtat semmit! :D”
 • 57. Bcsabi75 2013. június 30. 10:01
  „55 scottybaba1:

  Miért Te lennél az ország közepe? Nos, mert azt sem ismered el, amit megcáfolnak:)) 33% kevesebb, mint 58%. És még valami: az osztrák árak általában hasonlóan alakulnak, mint a német árak. Következésképpen: ott sem volt nagyobb emelkedés, mint Németországban, pláne nem, mint nálunk! De te csak nyomod a demagóg dumád. Tudod, a Fidesz még mindig nem felejtette el Trianont! Te még azt sem tudod elviselni, hogy egy békési ír a Dél Alföldi Régió Központjának számító Szegedi Delmagyar.hu oldalra! Hogyan tudnál Te elviselni egy kolozsvárit, aki mondjuk Szegeden szeretne élni és dolgozni? Veled ellentétben én szurkolok nekik, hogy sikerüljön nálunk munkát találni!

  Csupán attól lenne igazam, mert megcáfoltam az állításod, amit itt szajkózol! Különben, újfent tévedsz. Tudnillik, Németországban jelenleg 1,41 eur/l a gázolaj ára, tehát: 408 huf/l.Tegnap 411 huf/l áron tankoltam, újfent ferdítesz!

  Ugyan, fejtsd már ki ide, miből gondolod, hogy úgy képzelem engem olvas mindenki. Soha nem gondoltam ilyet. Talán gondolatolvasónak is képzeled magad? Egyre súlyosabb esetnek tűnsz!!!”
 • 56. GondaIstván 2013. június 30. 09:42
  „52. X_Y: "megmondta hogy az erős forint rossz a gazdaságnak, meg a nyugati elemzők szavára nem kell adni"
  Érdekes emberek vagytok. A kommentek 99%-a arról szól, hogy OV-nak egy szavát sem lehet elhinni. Azután amikor a nemzetközi pénzvilág mond valami abszolút jót rólunk, mégis OV mögé bújtok, csakhogy ne kelljen jót hallanotok. Jól érzem, hogy ez a "ha van rajta sapka, ha nincs" szindróma?
  53. scott1: "Akkor én is azt fogom hirdetném, hogy Németország szomszédos Magyarországgal?"
  Ez nem is olyan légből kapott dolog, mert volt már rá példa 1938-45 között.”
 • 55. scott1 2013. június 30. 08:53
  „Bcsabi75!
  Mitől hinném én azt, hogy én vagyok az ország közepe? Azért mert hozzád képest, töredék cikkhez szólok hozzá, azt is csak a DM-be... Tudod, ha ez dönti el azt, hogy valaki az ország közepe, akkor annál röhejesebb nincs is, mint hogy ezt pont te állítsd valakiről! Miután békésiként hozzászólsz békési lapokhoz, csongrádi lapokhoz de még az országos lapokban is osztod az észt! Az országoshoz miért, talán te lennél az ország közepe? :D

  Attól lenne igazad, hogy nem minden szomszédos országban emelkedett jobban az üzemanyagár mint nálunk, mert Németországban :D kisebb mértékű emelkedés volt (igaz még ott így is magasabb az üzemanyag ár mint nálunk), és mivel ebben téged X_Y megerősített, ez úgy is van ugye?
  Aki, szerint ez nevetséges az szedjen gyógyszert és akkor majd úgy lát mindent ahogy ti is, ugye? :D

  Dehogy furcsa, hogy egyedül maradtam a véleményemmel egy olyan cikknél, amely az első 100 legolvasottabb cikkbe se sikerült bekerülnie... még annak ellenére, hogy 3 napja van a főoldalon. Azt csak te képzeled magadról, hogy téged olvas mindenki Békésben, Csongrádban de az egész országban is... mert te vagy az ország közepe, ugye? :DDD”
 • 54. Bcsabi75 2013. június 30. 07:38
  „scotty1: Nem furcsa, hogy kezdesz egyedül maradni? Látod, már X_Y is gyógyszer szedését ajánlja neked! Németországban elegendő volt 4 év alatt 33%-al emelni az üzemanyagok árát, itthon 4 év alatt 58% (éves szinten: 14,5% infláció) lett az eredmény.

  Ja, az is meg van cáfolva, hogy szerinted senki sem olvassa. X_Y még reagált is, ahogy Te írod "marhaságodra"! Ezek szerint, Te azt képzeled, mint a vezéred! Te vagy az ország közepe. Nos, ezt hívják téveszmének...

  scott1 nem lenne itt az ideje, hogy magadba szállj???”
 • 53. scott1 2013. június 30. 07:05
  „X_Y, minek a gyógyszer?

  Akkor én is azt fogom hirdetném, hogy Németország szomszédos Magyarországgal?
  Akkor én is ostobaságokat fogok írni és saját magamat fogom meghazudtolni, de nem fogom ám bánni, ahogy te se, sőt még büszkén hirdetem majd hozzád hasonlóan, hogy ezt idegen szavak használata nélkül teszem?
  Szánakozva beszélnék arról, hogy miként is fognak viselkedni egyesek, ha bekövetkezik majd az én "nagy igazságom", de utólag kámfort játszanék a "nagy meglátásaim" miatt és kussolnék témákról, ahogy te is csinálod?

  Ha bevenném a gyógyszert, akkor elég lenne egy "utolsó droid" is ahhoz, hogy kibillentsen az érveimből és én is útszéli stílusú személyeskedésbe kezdenék, miközben a fenenagy tudásomra és az entelektuelemre hivatkoznék, miközben logikátlan marhaságokat hordanék össze, ahogy te is teszed? :D
  Hát így belegondolva lehet, hogy ti úgy érzitek nektek nagyon bejött ez a gyógyszeres trükk, de elnézve titeket, köszi de én inkább kihagynám! :D”
 • 52. X_Y 2013. június 30. 06:44
  „50. GondaIstván 2013.06.29. 20:07

  Gonda elvtárs, ez pont az jelenti hogy rosszul megy. <moderálva> megmondta hogy az erős forint rossz a gazdaságnak, meg a nyugati elemzők szavára nem kell adni, azok mindig tévednek....”
 • 51. szliz 2013. június 30. 00:29
  „Ez tényleg beteg!!! El is hiszi amit mond, valószínűleg... "Méltányos közteherviselés", aki ennek bedől, az meg is érdemli amit kap! Kivéve a gyevi bírót, vagyis a fidesz-közeli brancsot, akiknek (és 7edízigleni leszármazottaiknak) már busásan biztosítva van a luxus szintű életvitel nagyon hosszú távra! Lehet nekik tapsolni és éljenezni, megérdemlik, nem akármilyen teljesítmény ez, csak az erkölcsi szempontokat kell figyelmen kívül hagyni!”
 • 50. GondaIstván 2013. június 29. 20:07
  „"A forint kifejezetten jó formát mutatott a második negyedévben, és a feltörekvő piacok legjobban teljesítő devizájává lépett elő ebben az időszakban. A magyar fizetőeszköz több mint 4,2 százalékot erősödött az euróval szemben az elmúlt három hónapban. Ilyen mértékű erősödésre egyik deviza sem volt képes. Ezzel a teljesítményével nem csak a feltörekvő piacokon, hanem a világon is a legjobban teljesítő devizának számított a második negyedévben a forint." Bloomberg 2013.06.29”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder aláírta a földtörvényt - pártreagálások

Az MSZP szerint az államfő képtelen felülemelkedni a Fidesz pártérdekén. Tovább olvasom