Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Orbán évet értékelt: ˝Készek vagyunk küzdeni, ha kell, de megegyezni is az ország érdekében˝

Bennünk magyarokban működik egy fantasztikus hajtóerő - mondta a kormányfő.

Évet értékelt Orbán Viktor - Összefoglaló

Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tizennegyedik alkalommal tartott országértékelést kedden Budapesten, a a Millenárison. A kormányfő szerint a 2011-es év megrendítő volt Európa számára. Orbán Viktor közlése szerint a 2010 májusában elkezdett munkában mérföldkőhöz érkeztek, vállalkozásuk első szakasza lezárult. Kiemelte: erős, független és szabad országot akarnak, amely biztonságos életet nyújt. A miniszterelnök szerint a középosztály védelme csak az arányos, egykulcsos adórendszerrel valósítható meg. Magunkra figyeljünk, a saját meggyőződésünket kövessük, és ne ijedjünk meg a váratlan nehézségektől - szólított fel országértékelésében a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde - 2012. február 7.

Orbán Viktor országértékelő beszéde percről percre

16:17 - Orbán Viktor keddi évértékelő beszédében azt mondta, hogy jobbat érdemelnénk, ha azt nézzük, mennyit dolgozunk. Jobbat érdemelnénk, ha azt nézzük, hogy bár kétségkívül követtünk el hibákat a XX. században, de az ezek miatti veszteségeink messze meghaladják a hiba mértékét - értékelte.

"Így aztán bennünk magyarokban működik egy fantasztikus hajtóerő, ami egyszerűen abból fakad, hogy bántja igazságérzetünket mindaz, ami történt velünk. Bántja az igazságérzetünket, hogy oda jutottunk, ahol és ahogy most vagyunk" - mondta a kormányfő, aki szerint itt az ideje, hogy végre ne a dolgok után kullogjunk, hanem elébe vágjunk, ne törődjünk az értetlenséggel, az európaiak okoskodó aggodalmaskodásával.

Magunkra figyeljünk, a saját meggyőződésünket kövessük, és ne ijedjünk meg a váratlan nehézségektől - szólított fel a kormányfő, rámutatva: a sikeres jövő nem ajándék, nem nyeremény, hanem csakis megérdemelt győzelem lehet.

Beszédét úgy zárta: "hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!"


16:04 - Készek vagyunk küzdeni, ha kell, de megegyezni is az ország érdekében - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök országértékelő beszédében kedden.

A kormányfő szerint aki Magyarország csődjéről beszél, aki azt mondja, az ország elbukik a megújulásért vívott küzdelemben, az nem tudja, mit beszél, nem ismeri az országot, nem ismeri a magyar embereket.

Orbán Viktor hangsúlyozta: mindig lesznek barátai Magyarországnak, akik meg- és felszólalnak mellettünk, mint például a litvánok és a lengyelek. "Éljen Litvánia, éljen Lengyelország!" - mondta, és szavait nagy taps fogadta.

16:02 - Orbán Viktor szerint azok kifogásolják az új alaptörvényt, akik itthon és külföldön Magyarország folyamatos eladósításában voltak érdekeltek, ebből húztak anyagi és politikai hasznot.

Keddi évértékelő beszédében a kormányfő kifejtette: a január elsejétől hatályos új alkotmány előírja az adósság csökkentését és a költségvetési egyensúly megőrzését, meggátolva, hogy felelőtlen kormányzatok újabb nemzedékek jövőjét dobják zálogba. "Ne legyünk naivak, valójában ez a bajuk az alaptörvénnyel" azoknak, akik az ország eladósításában voltak érdekeltek - fogalmazott, megjegyezve, "az adósság jó üzlet, ha az ember a bot megfelelő végén van".

A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, nincs, amiben elszántabb lenne, mint hogy felelősen gazdálkodjanak az ország pénzével. Ezzel kapcsolatban közölte: az ország az európai uniós tagsága óta először tudta 3 százalék alá vinni a költségvetési hiányt, ami azért is lényeges, mert 2,8 százalékos hiány alatt az államadósság már "automatikusan csökken".

15:59 - A miniszterelnök azt ígérte keddi országértékelő beszédében, hogy a nemzetközi tárgyalásokon is megvédi azt a kormányzati intézkedést, amely lehetővé tette, hogy azok a nők, akik negyven évet ledolgoztak, életkortól függetlenül elmehetnek nyugdíjba.

Orbán Viktor azt mondta, kísérletet tesznek arra, hogy a középosztály és nyugdíjasok érdekét is egyesítsék, ami nehéz, de egyáltalán nem lehetetlen. Kérte, hogy a nyugdíjasok támogassák a középosztályt munkához és tisztességes bérhez juttató gazdaságpolitikát, a középosztályt pedig arra kérte, tekintse természetes szövetségesének az öregségi nyugdíjba vonult idős embereket.

Ma már egyetlen nyugdíjasnak sem kell félnie, hogy nyugdíjának értéke továbbzsugorodik és a rezsiköltségek sem nőhetnek nagyobb mértékben, mint ahogyan a nyugdíjakat emelik. Betartották azt a vállalást is, hogy azok a nők, akik negyven évet ledolgoztak, életkortól függetlenül elmehetnek nyugdíjba - mondta.

"Ezt a sikert a nemzetközi tárgyalásokon is meg fogom védeni" - ígérte a kormányfő, aki beszédében kiállt a társasági adó csökkentése mellett is.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédet mond. Fotó: MTI (galéria)

15:48 - A középosztály védelme csak az arányos, egykulcsos adórendszerrel valósítható meg a miniszterelnök szerint.

Orbán Viktor keddi évértékelőjében azt mondta: aki azt hiszi, hogy a magasabb adókulcs a gazdagokat adóztatja, az aligha ismeri a magyar valóságot. A gazdagok ugyanis - érvelt - mindig megtalálják a módját, hogy kivonják magukat az adó alól, és azt valójában végül mindig a középosztállyal fizettetik meg. Ezért a középosztály védelme csak az arányos, egykulcsos adórendszerrel valósítható meg - közölte a kormányfő.

Kitért arra is, hogy az új adórendszerre csak 2013-ra "tudunk teljes fordulatszámmal átállni". Ha ez megtörténik, a szerényebb jövedelműek zsebében is több marad majd - ígérte a kormányfő a Millenárison zajló rendezvényen.

15:46 - A miniszterelnök szerint az államadósság csökkentése nélkül Magyarország ma ott tartana, ahol Görögország: elveszítette volna a függetlenségét.

Orbán Viktor a budapesti Millenárison kedden tartott évértékelő beszédében elmondta: az államadósságot sikerült csökkenteni, még ha a tisztánlátást zavarja is a forint árfolyamának ingadozása. Hozzátette ugyanakkor, az ország a magas államadósság miatt továbbra sem érezheti teljes biztonságban a függetlenségét.

A kormányfő a devizahitelek kedvezményes végtörlesztéséről szólva közölte: 160 ezer ember szabadult ki a devizaadósságból, a többiek terhe pedig a bankszövetséggel kötött megállapodás eredményeként válik elviselhetővé.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy máig a Széll Kálmán-tervben foglalt intézkedések 83 százaléka teljesült.

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik hagyományos évértékelő beszédére. Fotó: MTI (galéria)

15:45 - Orbán Viktor közlése szerint a 2010 májusában elkezdett munkában mérföldkőhöz érkeztek, vállalkozásuk első szakasza lezárult.

Magyarország új alapokon áll, ez visszavonhatatlan tény - fogalmazott keddi évértékelő beszédében a miniszterelnök.

Kijelentette: jöjjön bárhonnan, mindenkivel együttműködik, aki segít vagy legalább nem gátolja, hogy elérjék a célt, az erős Magyarországot, de a legkeményebben harcolni fog minden olyan politikával és törekvéssel szemben, ami vissza akarja hozni azt a rendszert és azokat a módszereket, amelyek legyengítették és válságba sodorták az országot.

Nem volt élete legelegánsabb lépése - mondta -, ahogy ellentmondást nem tűrően kivetették a bankadót, a válságadót, majd a végtörlesztést.

Ez aligha kerül be a politika szépészeti tankönyveibe. Nem volt azonban vesztegetni való időnk, az ország talpon maradása érdekében meg kellett tenni - jelentette ki Orbán Viktor.

Kiemelte: erős, független és szabad országot akarnak, amely biztonságos életet nyújt.

15:37 - A miniszterelnök szerint a szocialista kormányok "mindent eltüntettek, ami sűrűbb a levegőnél", és amikor jött a pénzügyi válság első hulláma, nem volt mihez nyúlni.

Orbán Viktor keddi, 14. évértékelő beszédében azt mondta, ha most akkora lenne Magyarország adósságállománya, mint 2002-ben, akkor "mi adnánk kölcsönt a Nemzetközi Valutaalapnak", és azon kellene vitatkozni, hány új kórház és gyár épüljön. A szocialisták azonban visszanyomták az országot egy "adósságketrecbe", ezt pedig nehéz lesz megbocsátani - tette hozzá.

Az MSZP-s kormányok mindent eltüntettek, ami sűrűbb a levegőnél - fogalmazott a kormányfő, hozzáfűzve, hogy ilyen előzmények után az alapos elszámoltatás a legkevesebb, amit elvárhatnak az emberek a jelenlegi kabinettől.

15:33 - Orbán Viktor szerint a zátonyra futott olasz tengerjáró hajó kapitányához hasonlóan viselkedtek azok, akik nyolc év alatt zátonyra futtatták Magyarországot: elsőként hagyták el a fedélzetet, és nem érdekelte őket, mi lesz az emberekkel.

A miniszterelnök évértékelő beszéden kedden a budapesti Millenárison azt is mondta: a kormányváltáskor tudták, hogy nyolc év hibáit és mulasztásait nem lehet majd néhány hónap alatt jóvá tenni.

A kormányfő a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontár és Devecser újjáépítését, az ott élők eltökéltségét állította példaként mindenki elé. Mint mondta, ezek az emberek többet szenvedtek, mint az euróválság áldozatai, de képesek voltak újrakezdeni.

"Félni csak a félelemtől kell, ha legyőztük a félelmünket, szabad az út" - jelentette ki Orbán Viktor.

15:32 - 2011-es év megrendítő volt Európa számára - mondta Orbán Viktor kedden a Millenárison országértékelő beszédében.

A kormányfő szerint egy évvel ezelőtt is tudták, a 2011-es év izgalmas lesz, de azt kevesen gondolták, mi minden vár ránk. Tisztán látszott, az uniós elnökség kezdete előtt is, hogy Európa a kommunizmus bukása utáni legnehezebb éve elé néz; az események minden előrejelzést felülmúltak - fogalmazott.

A miniszterelnök kifejtette: az unióban 13 kormány bukott meg, és a szomszédaink közül is 4 országban kényszerült távozni a kormányzat, korábban stabilnak látszó országokban törtek ki zavargások.

Olyan veszélyek tűntek fel az európai horizonton, mint számos euróövezeti ország fizetésképtelensége, és már nem tartoznak a politikai sci-fi világába a közös valuta bedőléséről, az unió megroppanásáról, vagy széteséséről szóló találgatások - folytatta Orbán Viktor, hozzátéve: a mai napig reális veszély, hogy a gazdasági folyamatok Európában a visszaesés, zsugorodás, a recesszió irányába fordulnak.


15:22 - A januári Békemenet résztvevőinek mondott köszönettel kezdte Orbán Viktor 14. évértékelő beszédét kedden Budapesten, a Millenárison.

A miniszterelnök közölte: köszönetet mond azoknak, akik a Magyarországra "zúduló méltánytalan pergőtűz" közepette is kiálltak az ország mellett. Megjegyezte ugyanakkor, tudja, hogy a közérdek porondja nem a balett-táncosok világa.

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelője előtt a budapesti Millenárison. Fotó: MTI (galéria)

Balog: új kezdeteket várunk

Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökének beszédével kezdődött kedden délután a szervezet budapesti rendezvénye, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mondja el hagyományos évértékelő beszédét.

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár arról beszélt, nem várják, hogy új életünk legyen 2012-től, de új kezdeteket mindenképpen várnak, hogy Magyarországon jobb legyen az élet.

Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tizennegyedik alkalommal tart országértékelést. A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit.

A budai Millenáris Park Teátrumában felállított szónoki pulpituson a Magyarország megújul szlogen olvasható, ugyanúgy, mint tavaly. Ugyanez a felirat látható a szónoki emelvény mögött is, ahová nemzeti lobogókat állítottak fel. A teremben a drapériára reflektorokkal a magyar zászló színeit vetítették ki.

Olvasóink írták

134 hozzászólás
 • 134. vadfarkatlan 2012. február 10. 19:20
  „133. macs 2012.02.09. 16:53

  122. vadfarkatlan,
  nem értettél meg! Én mindössze azt mondtam, hogy a jelen állapotban pártoktól független összefogás a csoda ketegóriája, amire várni kell.
  Én nagyon szeretem ez a város, bár bevándorló vagyok és sok esetben legszívesebben sírnék kínomban a közgyűlést nézve, ahol a képviselők egy részének minden fontosabb a város érdekénél.

  Melyik részének?”
 • 133. macs 2012. február 09. 16:53
  „122. vadfarkatlan,
  nem értettél meg! Én mindössze azt mondtam, hogy a jelen állapotban pártoktól független összefogás a csoda ketegóriája, amire várni kell.
  Én nagyon szeretem ez a város, bár bevándorló vagyok és sok esetben legszívesebben sírnék kínomban a közgyűlést nézve, ahol a képviselők egy részének minden fontosabb a város érdekénél.”
 • 132. mivaan? 2012. február 09. 14:54
  „131 Q.margareth! Egyetértek veled ebben - valóban: Antall volt, aki visszautasította, hogy elengedjék MO. államadósságát a "rendszerváltás" után. Pedig mennyivel jobb helyzetből tudtunk volna "indulni"!
  az egyetlen, nem populista politikus pedig, aki helyre próbálta tenni az országot: Bokros volt.. és mennyien utálják őt most is, mert a ´90-es években "kiszúrt" a családokkal - holott megállította a lejtőn MO.-ot. de sokaknak ez még mindíg nem esik le. szomorú”
 • 131. Queenmargareth 2012. február 09. 13:50
  „Aki elkezdte potom pénzért az országot eladni ANTALL volt. Ezt miért felejti el mindenki?
  Horn a Bokros csomaggal , már régen véghez vihette volna és nem süllyedünk tovább.
  DE ki törölte a csomagot:A Fidesz!

  És most hasonlót végez OV, csak embertelenül”
 • 130. mivaan? 2012. február 09. 13:16
  „Mignon! Te foglalkozzál Merkel asszonnyal. nem itt élsz, fogalmad sincs mi zajlik itt valójában,
  mit jelent a posztkommunizmus, az elmúlt 22év Mo.-on. pl. kárpótlási jegyek újra-és újraeladása, mezőgazdaság tönkretétele, cégek privatizálása, majd bezárása, a legtöbb víz/gáz/áramszolgáltató külföldi kézben stb., rengetegen nyomorba taszítva, míg mások baromira megszedték magukat BŰNTETTLENÜL-egyelőre- adósságlavinába hajszolva az országot - erre csak 1példa a MALÉV és BP Airport szerződései..
  Majd, ha a sűrű köd feloszlik a szemed elől, akkor látni fogod te is.”
 • 129. alfa258 2012. február 09. 13:16
  „107. mazsolaszolo 2012.02.08. 17:15 Köszönöm, egyetértek Veled!!!! Jó, hogy ilyen emberek is vannak, akik nem pártállástól függően "tisztelnek" embert!!!!!”
 • 128. alfa258 2012. február 09. 13:13
  „Nem nézem meg véletlenül sem mit mondott ez a dakota vezér! A hsz-ekből több infót tudhat meg bárki az ország helyzetéről!!!! Amit mond az utolsó szóig hazugság!!!!! Igéretekből magyarázatból van elég, tele a hócipő!!! Jöhetnek a fizetett szimpátia tüntetők, nyilatkozat a bandzsi oroszlán, hogy 47 e. ből meg lehet élni, (havonta, nem naponta ám!!)
  Nem kell ez elmúlt 8 évet emlegetni, mert ez már unalmas. Nevetséges, szánalmas!! Remélem egyszer megkapják, amit a sorstól megérdemelnek!!!!
  122. vadfarkatlan : Próbálj meg úgy úszni, hogy a fejed folyamatosan a víz alá nyomják! Egy ideig csak bírod, de ha végleg elfogy a levegő megfulladsz!!!!!!!!!!!!”
 • 127. Queenmargareth 2012. február 09. 13:02
  „Elvett tőlem mindent, gyógyszereket sem tudok kiváltani. Így mi értelme?”
 • 126. Együgyű 2012. február 09. 11:27
  „Vélelmezem: Mindenért Horn Gyula, Meggyesi Péter, Gyurcsány és Bajnai kormány a felelős. Ja és ne, felejtsem el az elmúlt nyolc évet. De lehet húsz is. Csak Jani bátyó most senkinek az eszébe ne villanjon fel. A Fidesz-KDMP atyai pártszövetsége pedig győzelmet győzelemre halmozott. A II. Világháború óta ilyen győzelmet még párt nem aratott két év alatt a földjén és a világban!
  Életteret nyertünk az egész világban! Vivát! Vivát! Majd egyöntetű taps a kihelyezett Ideiglenes Nemzetgyűlésen. A kinti 5o fős tömeg távozóban tómból örömében. Most jön a jól megérdemelt fizetés és várhatóan a hideg sem lesz már béklyó! Holnap mi lesz kit érrdekel. Hallatszik suttogón a tömegből.
  Majdnem elfelejtettem a szegedi társaim kedvéért Botkáznom kell! Olyan pechesek a szegedi várat még nem tudták bevenni.
  Pedig ez csak vízió!!!
  Remélem, még a szólásszabadságba belefér?
  OFF”
 • 125. kukuruntyu 2012. február 09. 07:18
  „sziasztok!van egy kis boltom!most kaptam meg a járulékos költségeimet!96000 forint!gratulálok!2éve nyitottam meg és akkor 42ezer forintal kezdtem tavaly felment 60ezer forintra most meg 96ezer forint!36ezer forintal nött meg idénre!nem akarok én csak megélni!nem akrok én kacsalábon forgo villát meg luxusautot!csak élni megélni!mi közöm hozzá hogy a mszp mennyit lopott bagy hogy a lázár milyen luxus autot vegyen vagy hogy csődbe ment a malév vagy hogy veszteséges a bkv!semmi!nem én tettem tönkre nem én loptam el a pénzt nem én akarok luxus autot!nem fogok és nem is akarok ezért fizetni tetemes összegeket!gratulálok fidesz!egy boltal kevesebb!nem fogok egy ilyen trehány embereknek a pénzem adni!nem akartam de muszály lesz kimenni szerencsét probálni!feri annak idején megmondta nem tetszil el lehet menni!hát nem tetszik és el is megyel külföldre dolgozni!muszály sajnos”
 • 124. kukuruntyu 2012. február 09. 07:07
  „sziasztok!van egy kisboltom!most kaptam meg mennyi járulékot kell fizetnem magam után!96ezer forintot!36ezer forintal nött meg a költség!elmehet a fenébe viktorka!oldjam meg áremeléssel mi!és azt ki fogja megfizetni ha még többet vett el az emberektől??mikor elkezdtem 2 éve ezt a kis boltot akkor csak 42ezer forint volt a járulék!tavaly ilyenkor felemelte 60ezer forintra!most meg 96ezer!gratulálok fityesz!mi közöm van hozzá hogy az mszp ellopta a pénzt vagy a lázárka milyen luxus autot vegyen mi közöm hogy tönkrement a malév!semmi!én nem akarom az ő adosságait kifizetni!én csak annyit akarok hogy MEG TUDJAK ÉLNI!nem meggazdagodni csak ÉLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nem akarok nyaralni nem akarok kacsalábon forgo villát luxus autot HANEM CSAK MEGÉLNI!LEGYEN MIT ENNEM MEG A REZSIT KIFIZETNI!SEMMI EXTRÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 123. vadfarkatlan 2012. február 08. 21:39
  „Ja, és még valami. Létre kell hozni egy egyesületet vagy pártot, ami csak Szegeden és csak Szegedért működik, széles bázisra épül és a közgyűlésben is csak ők ülnének, már ha beszavazzák oda őket. Az országos konfliktusok a pártokkal együtt a város határán kívül maradnának. Teljes külön utas politika, ha úgy tetszik. Persze széles külső, országos, uniós, és világszintű kapcsolatokkal.”
 • 122. vadfarkatlan 2012. február 08. 21:33
  „121. macs 2012.02.08. 21:16

  Lehet, hogy várni kell, de ha sikert akarunk elérni, akkor tenni kell érte, nem nyavalyogni. A siker lehetősége számomra inspirálóbb, mint beérni kevesebbel, ha van mód többet is elérni. Sokan büszkék Szegedre és szeretik a várost. Ha ez megvalósul, akkor alapja is lesz a büszkeségnek. Értem ez alatt nem elsősorban az összefogást, hanem az egész programot, annak minden eredményével.”
 • 121. macs 2012. február 08. 21:16
  „119. vadfarkatlan,
  amiről Te beszélsz az szubszidiaritás elvén alapuló politika lenne, de ezt sokan nem szeretik, illetve össze kéne fogni mindenkinek pártállástól függetlenül. Mindez szerintem a csoda katagóriája, amire mint tudjuk egy kicsit várni kell. :-D”
 • 120. havranek 2012. február 08. 21:09
  „Miniszterelnökünk érdekes beszédet mondott .
  Lehet ,hogy csak nekem nem világos de van amit nem értek . Arra ,hogy sokan aggódunk mi lesz "ha az ország megújítása nem lesz sikeres," nos erre a következőket mondja "félni csak a félelemtől kell ,ha legyőztük a saját félelmünket ,szabad az út" . Nem félek de nem látom a "szabad "utat ?
  A másik állítás . "-Ha most akkora lenne hazánk adósságállománya, mint 2002-ben akkor "mi adnánk kölcsönt a Nemzetközi Valutaalapnak" ,és ha úgy állna az ország mint tíz évvel ezelőtt ,"nem lenne más dolgunk ,mint azon vitatkozni, hány légitársaságot hozzunk létre ,hány új kórházat építsünk "". Ha így álltunk miért nem ezt tettük akkor mert ezekkel a tettekkel biztosan lehetett volna nyerni a választást ! Vagy szándékosan bukni akartak ? Netán ilyen amatőrök ? Vagy ez a kijelentés "barokkos" túlzás ?
  És egy sokatmondó félmondat "...és kísérletet tesz a középosztály és a leszakadók érdekeinek egyeztetésére." Amit eddig tett az a" leszakadók" kárára támogatott középosztály favorizálása . Lényeges ,hogy nem ígér semmit a "leszakadóknak" csak egy "kísérletet " a középosztály nem kísérletet kapott hanem jelentős adókedvezményt !
  Kinek mi jár ?”
 • 119. vadfarkatlan 2012. február 08. 20:47
  „Na jó, és akkor mi legyen, húzzuk le a rolót? Így nem lehet hozzáállni. Létre kell hozni a városnak egy hosszútávú fejlesztési tervet, aminek megalkotásában a politika, a vállalatok, a tudományos élet szereplői, a civilek, illetve a környező települések is részt vesznek. Utána pedig aszerint haladva ciklusokon át fejleszteni a várost. Nem máshonnan kell várni a segítséget, hanem a helyieknek kell mindent megtenni. Mintha csak egy kis állam lenne a város. Mindenre kiterjedő, konszenzusos, reális fejlesztési koncepció kell, rövid, közép és hosszú távú tervekkel, melyek harmonikusan illeszkednek. Én ezt javasolnám. Nem csak a gazdaságra, hanem mindenre kiterjedő, koherens program kell.”
 • 118. bkozma 2012. február 08. 19:37
  „111. Ugyan már hogyan akarsz Szegeden ipart teremteni? Tudjuk, húszezerszer elmondtuk, hogy leépült a könnyűipar, mer kiprivatizálták, ellopták, meg olcsóbb a kínai. Van az élelmiszeripar; ismerjük a történetét (meg kell kérdezni a Pick dolgozókat). Vannak itt források, van szellemi potenciál? Miért jönne ide beruházó? Az Audi nem véletlenül ment Győrbe, mert logisztikailag jó helyen van, képzett szakemberek tömkelege található, az oktatási infrastruktúra rendelkezésre áll.”
 • 117. vadfarkatlan 2012. február 08. 19:27
  „Szóval, hogy mindenre reagálni tudjak. Egyfelől én szegedi vagyok, tehát elsősorban ez város érdekel. Itt nem arról van szó, hogy Botka MSZP-s és ezért szapulnám. Kár ebbe belevinni a pártpolitikát.
  Ami a finanszírozást illeti. Arra céloztam, hogy csupán infrastrukturális és egyéb beruházások történtek, de nem sikerült a várost olyan vonzó célponttá tenni, aminek következtében a tőke csak úgy áramlana ide. De még csak nem is csordogál. Az infrastruktúra fejlesztésére ad pénzt az unió, csak egy jó pályázat kell és némi önrész.”
 • 116. macs 2012. február 08. 19:06
  „105. Mignon,
  miért, miért? Mert akkor elmondhatja, hogy aki nem ért velem egyet, az nem szereti a hazáját, az nem magyar, annak nincsenek értékei.
  108. Mignon,
  felétek az emberek programokra szavaznak, mifelénk logókra. Ez a különbség Európa boldogabb fele és kicsiny hazánk között. Nagy különbség! :-)
  111. vadfarkatlan,
  szerinted miből lehetne beruházásokat csinálni? Azért nem rossz megoldás, hogy minden 20 Ft-hoz 80-t hozzá tesz az Unió.”
 • 115. bkozma 2012. február 08. 18:29
  „111. Miről beszélsz? Az önkormányzatok márpedig állami , meg uniós forrásból finanszírozzák a beruházásaikat. Mert szerinted miből? Ez az adófizetők pénze. Fogalmad sincs miről beszélsz.”
134 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertek a magyar államadósság csökkentéséért

Győrben és Budapesten lesz koncert, a bevétel az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára… Tovább olvasom