Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Orbán gyors intézkedést ígért Barrosónak

Orbán gyors intézkedést ígért Barrosónak

A kormányfő kifejtette azt is, hogy az adatvédelmi hivatallal és a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban felmerült vitás kérdések többsége sikeresen lezárult.

mti - 2012.04.24. 14:20
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A magyar kormány gyorsan meg fogja hozni az eddig megküldött megoldási javaslatoknak megfelelő intézkedéseket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyében, és az adatvédelmi hivatallal, valamint a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban is már csak két jogvita maradt fenn - erről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét kedden Brüsszelben.

Az informális találkozóról - amelyen áttekintették a Magyarország és a bizottság közötti tárgyalások ügyét, Orbán Viktor pedig tájékoztatást adott José Manuel Barrosónak az ezekben képviselt kormányzati szándékokról - Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője juttatott el közleményt az MTI-hez.

Ebben azt írta, hogy az MNB ügyében "a kormány gyorsan és egészében meghozza az eddig megküldött megoldási javaslatoknak megfelelő intézkedéseket, mint ahogyan azt a már megkezdett parlamenti vita is bizonyítja". Emellett a kabinet tovább folytatja a korábban megkezdett és "biztató előrehaladást mutató" konzultációt az Európai Központi Bankkal az általa felvetett, de az Európai Bizottsággal fennálló jogvitákban nem szereplő kérdésekről - idézte Orbán Viktor szavait szóvivője.

José Manuel BARROSO, az Európai Bizottság elnöke (j) üdvözli ORBÁN Viktor magyar miniszterelnököt az EU brüsszeli székházában. Fotó: MTI/AP/Yves Logghe
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke (j) üdvözli Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az EU brüsszeli székházában. Fotó: MTI/AP/Yves Logghe

A kormányfő kifejtette azt is, hogy az adatvédelmi hivatallal és a bírák nyugdíjazásával kapcsolatban felmerült vitás kérdések többsége sikeresen lezárult, már csak két jogvita maradt fenn, amelyekkel kapcsolatban a kormány tudomásul veszi, ha azok lezárása az Európai Bíróság eljárásában történik meg. Az ott megszülető döntéseket pedig a kormány gyorsan és egészében végrehajtja - szögezte le.

A miniszterelnök ismét biztosította José Manuel Barrosót, hogy a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét semmi sem veszélyezteti: a kabinet szándéka éppen a bíróságok függetlenségének, hatékonyságának és polgárbarát működésének megerősítése; "mindazonáltal gyorsan és egészében végrehajtjuk a Velencei Bizottság által javasolt azon lépéseket, amelyeket a kormány elfogadott". Ezt a kormányzati szándékot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is megerősítette az Európa Tanács főtitkárának írt levelében. "A fennmaradó nyitott kérdésekben tovább folytatjuk a konzultációt az Európa Tanács intézményeivel" - tudatta a két politikus találkozójáról kiadott közleményében Szijjártó Péter.

A bizottsági elnökkel folytatott megbeszélés után Orbán Viktor Brüsszelben újságíróknak egyebek mellett azt mondta, lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó hivatalos tárgyalások megkezdése elől.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 31 hozzászólás
Moderálásra küldöm 31. lu.tommie 2012.04.27. 00:44

10 paprika56: Inkabb remenykedjel hogy az eu-t hulyere lehet venni, mert lesz is ra szukseg mert ki meg senki sem lepett csak be, es ha majd arra kerul a sor akkor nem fogjak annyiban hagyni az tuti h valaki kimaradjon a kis penzugyi rendszerukbol,ugy a nagy terv kevesbe sikerulhetne (tobbek kozott) magyaro. ellen. (nezz utana ha nem vagod)
"Mást mond kint--mást mond idehaza"
Ennek is inkabb orulhetnel, mert az eu igy nem eri el a kis celjait oly hamar, de megis megnyugtatja oket,h. minden fasza lesz. Ez azt jelzi,h. Orban felismerte a dolgokat es ugyesen lavirozik keresi a megoldasokat a kifogasaikra ami nyilvan nem az amit ok akarnak diktalni es semmi kozuk hozza. Eddig minden szavukra engedelmeskedtunk mint a kiskutya, es most itt tartunk. Az egy nagyon is jo dolog hogy fenntartja a latszatot es kozben kicsit mast csinal mert kozvetlenul ellentmondani nagy meggondolatlansag lenne. Szo szerint ugyeskedni kell hogy olyan konnyen elerhessek kis celjaikat. Ezeket akkor erted… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 30. OkosKata 2012.04.25. 12:27

Jó lenne, ha végre az ország és az emberek érdekét néznék!

Moderálásra küldöm 29. theseus 2012.04.25. 10:07

"17. studyfy 2012.04.24. 18:21
Kazikázmér, "Ellenben ennek a Barossónak tényleg nagyon szoci feje van!" Ez nem jött be :-) ! Barroso az Európai Néppárt alelnöke. Kazikázmér, részedről ez már a teljes politikai vakság!"

Nézz utána jobban a kérdésnek, mert ez így csak félinformáció, félműveltség.

Moderálásra küldöm 28. theseus 2012.04.25. 09:46

Már intézkedtek is: Széll Kálmán révén. Ő a nyerő ember az EU-ban, még akkor is, ha itthon nem cseng olyan jól ez a név.

Moderálásra küldöm 27. azigazitrebitsch 2012.04.25. 09:32

Ezzel,hipp-hopp véget is ért a fene nagy szabadságharc,majd valaki ,aki ráér számolja ki mibe került ez az országnak.
De semmi baj,csak tovább előre az orbáni úton és a haza fényre derül.
Feltéve,ha az utolsó nem kapcsolja le a villanyt.

Moderálásra küldöm 26. szandokán 2012.04.25. 09:19

Szerintem a wc-ben le is pippantotta az öreg Barossót.

Moderálásra küldöm 25. mivan? 2012.04.25. 08:46

Shakespeare már megírta egyszer: Sok hűhó semmiért...

Moderálásra küldöm 24. X_Y 2012.04.25. 06:38

Fél éve is már "lényegében" elhárultak az akadályok...aztán jöttek újabbak...
Szívni fogtok magyarisztániak, de ti akartátok fülkeforradalmárok :)
Azért annyi a javatokra írható hogy biztosítjátok a folyamatos szórakoztatást a világ "hanyatló" részén élőknek :)

Moderálásra küldöm 23. sajtkukac 2012.04.25. 05:33

Írni kellene minden embernek egy levelet ennek a Manuelnek, hiiiiiijjjj, mint egy szappanopera hős neve :D
Megírni neki, hogy na mi van öcsém, tudod-e, hogy nyomorgunk itt ezáltal a szépembör és bandája által? Oszt velünk fogjál kezet, ne ezzel a lepukkadt, szétcsúszott nagyvezírrel, a néppel, akit már oly régen tép ez a rendszer!

Moderálásra küldöm 22. gewinner62 2012.04.24. 21:01

Na indul a parasztvakítás! Ezt bizony ti sz@vjátok meg honfitársak!
Közben meg államcsőd van!!


31 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...