Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Orbán: ha kell, erőből folytatjuk a csökkentést

Azt mondta, a kormány szeretne együttműködni a szolgáltatókkal, ennek alapja azonban a további rezsicsökkentés.
Ha nem alakul ki együttműködés a kormány és a közműszolgáltatók között, a kabinet erőből folytatja a rezsicsökkentést, hogy a díjak az európai átlagszint alá mérséklődjenek - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Azt mondta, a kormány szeretne együttműködni a szolgáltatókkal, ennek alapja azonban a további rezsicsökkentés, amelyet a miniszterelnök egész Magyarország sikerének nevezett.

Orbán Viktor élő adásban ad interjút a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, 2013. március 22-én. Fotó: MTI/Kovács Attila (galéria)

Szavai szerint a szolgáltatók összefogtak a magyar családok ellen, azok ellen, akikből egyébként élnek. A kormányfő hozzátette, a privatizáció óta eltelt években ezek a cégek sok száz milliárd forintnyi profitra tettek szert, amit ki is vittek az országból.

A rezsicsökkentés ügyében zajló, a Fidesz által kezdeményezett aláírásgyűjtésről szólva Orbán Viktor kijelentette: számára az a népszavazás erejével ér fel, mert "olyan erős barátai vannak a nagy nemzetközi szolgáltatóknak", amelyekkel szemben a magyar kabinet egymagában aligha tud a lábán megállni. "Arra van szükség, hogy az egész ország akaratát tekintve most egyesüljön (...), és együtt védjük meg azt a rezsicsökkentést, amit eddig elértünk, és együtt tudjunk továbbmenni ezen az úton" - mondta.

"Ez egy nehéz csata, van a hátam közepén ostor- és botnyom szépen, nem is akármilyen erőben lévő emberek ütöttek azzal oda, de én boldog vagyok ennek ellenére is", mert Magyarország végre elég jól teljesít ahhoz, hogy ilyen lépéseket meg merjen kockázatni - fogalmazott a rezsicsökkentésről a miniszterelnök.

Olvasóink írták

103 hozzászólás
 • 103. tucat 2013. március 23. 18:14
  „Ej, Scotty! Még mindig? Csak azért is?

  Juszt?
  Húshül´e, vére ilyen. Púznak pompára! De hánynék!
  Zeng dala s*gg*m alól kelnek, a délbe´, mi volt.

  Csókolom, drága! :D Nem erőből! ;)”
 • 102. macs 2013. március 23. 17:33
  „61. hős,
  javaslom, hogy gondold át amit írtál:
  "Áfa csökkentés esetén a vállalkozások szerinted nem építenék bele az árba?Dehogynem!"”
 • 101. scott1 2013. március 23. 17:33
  „Meg is találtam, hát persze, hogy te vagy az!!! Így már értem az egészet... :)

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kitantorgo_orvosaink_-_kulfoldi_elet_te_olcso/2294779/

  Visszaolvastam, kegyetlen durva anyag...! :) Bocs, de nem ugrott be egyből, hogy ki is vagy te valójában, amikor most rólam kezdtél ismét írogatni... :)))))) felejtsd el az egészet, vedd úgy, hogy neked mindenben igazad volt! :D”
 • 100. DMagóg 2013. március 23. 17:26
  „"Orbán: ha kell, erőből folytatjuk a csökkentést"

  Az életszínvonalét? A tekintete sok mindent elárul!”
 • 99. DMagóg 2013. március 23. 17:17
  „"Aki nincs velünk, az ellenünk van!"
  "Aki nincs ellenünk, az velünk van!"
  Aki nincs velünk, az nincs!”
 • 98. scott1 2013. március 23. 17:00
  „Hisztiroham? Velem nem lehet beszélni a konkrét témáról? :DDD
  Nem te voltál az az "osztrákos, magyarok nyilaitól ments meg..." szöveges... aki entelektüeljét csillogtatva poénkodott órákig az imarészlettel! :D
  Majd berágtál azon, hogy kimertelek igazítani, hogy ez igazából svájci? Ezután ha jól emlékszem napokig írogattál beteges gyerekes verseket nekem, de még hajnalba is novellahosszúságú zagyvaságokat írtál össze.
  Hozzá sem szóltam a témához de más nickneveknek is még engem emlegettél, majd miután a sokadig "felkérésre" reagáltam azt állítottad, hogy provokállak???? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Szerintem te voltál az!”
 • 97. DMagóg 2013. március 23. 16:51
  „29.kumisz 2013.03.22. 12:11: "Követelem a kávéfőzőgumi árának csökkentését!"

  Inkább a gumióvszer ingyenességét, a politikusainknak!”
 • 96. tucat 2013. március 23. 16:09
  „Édes Scotty!

  Nagyon élvezem a hisztirohamát! Becsszóra, fülig ér a szám a gyönyörűségtől! Belátva azonban, hogy az eredeti témában érdemi párbeszédet már nem tudunk folytatni, javaslom, ne éljen vissza a jólneveltségemmel, amely arra int, hogy a megszólításokra reagáljak. Szóval, ha az élesre fent, verbális tőrének az ő döfésére ezután nem jajdulok fel, ne higgye, hogy holt vagyok, legfeljebb rezisztens.
  Másfelől az ilyen rohamokat kísérő hiperventilláció súlyos kalciumion-vesztéssel jár, az pedig eszméletvesztéshez, súlyosabb esetben pedig akár kollapszushoz is vezethet, amely már azonnali szakorvosi beavatkozást tesz szükségessé. Nem szeretném a hétvégémet az egészségi állapota miatti aggodalmak közepette tölteni. Érezze inkább jól magát!
  Még valami: nem vagyok föníciai pénzváltó, de fél-ázsiai se, és nincs egy vasam se, amelyet, a tanácsait követve, beválthatnék. Örülök, hogy az a nyílás, amelyen most ülök, némi haspréssel halkan szelel, mert még van mitől.

  Tehát, a lényeg: kérem, ne szóljon utánam, zavarba hozva engem, hacsak nem jut eszébe számtalan, szebbnél szebb gondolat, mert bár a szekér állni látszik... És ebbe se kell belekötnie, mert tudom, nem pontos a szöveg, csak adaptált, tartalmi idézet.

  Olyanok a kecskerímek, mint, mikor a kecske rí: "mek". Egy ilyen jutott eszembe a - hadd mondjam így - állhatatosságáról:
  - Mondd, hogy "üveg"!
  - Üveg.
  - Lekváros a füled! Mond, hogy "beton"!
  - Beton.
  - Lekváros a füled!

  S mielőtt az egyiptomi fáraók birodalmát és az ókori Távol-Keletet összekötő kereskedelmi út mentén "bankárkodó", föníciai pénzváltók pajeszos leszármazottait újólag, bűnbakként, avagy követendő példaként bár, elővenné, tájékoztatom, hogy e sokféle törzsből álló nép őstörténetében bennfentesnek számítok, így olyan eseményekről is van tudomásom, amelyeket se az Ó-, se az Újszövetség nem örökített meg. Tudom például, hogy milyen nehéz volt hagyománytiszteletre, s így a pénzváltás tudományára is kinevelni az akkoriban még jobbára metéletlen sihedereket, mert engedetlen, szertelen, szeles, pimasz csibészek voltak, akár a mai kamaszok. Íme egy, eddig elhallgatott eset, amikor az öreg rabbi ráparancsol egy tejfelszájúra:

  Eredj, fiam, itt a Tóra,
  Ezt vidd le az itatóra!
  Ott delelnek Ábrahámék.
  Lódulj, siess! - Jó´ van má´, mék!

  (Mielőtt egy mai rabbi, miután kisimultak a nevetőizmai, peres útra terelné a dolgot, sietve leszögezem, hogy a sztori fiktív, és azért is képtelenség, mert Ábrahám idejében nemhogy a Tóra, de még Mózes sem létezett... ;))

  Már nem firtatom én, hogy hogy van,
  Viszlát, drága barátom, Scott one!

  Nagyon vidám, derűs, kalciumionokban gazdag délutánt! ;)”
 • 95. czindi 2013. március 23. 11:36
  „59. queenmargareth1 , azt hittem, érezhető volt, hogy az áldott emlékű Antall...idézőjelben volt...azért egy dolgot a javukra írnék: egyik akkori kormánytagból (vagy közeli rokonukból ) sem lett milliárdos?!
  Szóval nehogy sírjak már, ha egy t..ű külföldi szolgáltató innentől kezdve nem 180 milliárdot visz ki az országból, csak
  160 milliárdot? És igen, ha a rezsicsökkentést bármilyen módon megpróbálja áthárítani ( pl. létszámcsökkentés, stb.) abban a pillanatban nagymértékű különadóval is sújtanám...(l. még 57-es hozzászólás)”
 • 94. scott1 2013. március 23. 10:21
  „Mi köze az általános közérzethez annak, hogy normálisan bocsánatot sem tudsz kérni? Gondolom fogalmad sincs?!
  Menjél csak nyugodtan, először váltsd be az összes forintodat, hiszen egy éve már 400 forint az euró, majd tankolj 500 forintos üzemanyagot, amíg még lehet kapni, majd vegyél egy újságot és olvasd el az 1 éve már ideiglenesen irányító imf-s kormány legújabb intézkedéseit és pánikolj tovább kedvedre!
  Miért is lenne más egy napod, hiszen ebben élsz évek óta, ugye?!”
 • 93. tucat 2013. március 23. 09:45
  „92. scott1
  Dehogyis! Ellenkezőleg, örülök, ha jól érzi magát! Bár, hogy mitől, arról egyre kevésbé van elképzelésem.
  De most, ha megbocsájt, tényleg mennem kell. Meg tudja érteni, ugye? ;)

  Vidám napot, bármitől is!”
 • 92. scott1 2013. március 23. 09:25
  „1. Mi alapján "nagymagyarkodsz" velem kapcsolatban??? Esetleg egy utalás arra, hogy "nagymagyarkodtam"?
  Na, továbbra sincs semmi? Csak az általánosítás, minősítés, degradálás a vakvilágba bármivel és bárkivel kapcsolatba a tények helyett? És ez volna az a nívó, amihez fel kellene nőnünk? És ezt te komolyan is gondolod?
  2. Legvégül, most rosszul kellene magam érezni, mert a személyeskedéstől fröcsögő cinikus bocsánatkérésedet visszavontad velem kapcsolatban? Komolyan?”
 • 91. tucat 2013. március 23. 08:37
  „89. scott1
  Egy szóval sem állítanék olyat, hogy hibák és bűnök, kapzsi, korrupt manőverek nélkül zajlott hazánkban a gazdasági átalakulás, és ezt Velíkij Vengerszkij GERÓJ náseva vrémenyi-nek is mondom. De azt is belátom, hogy én is elkövettem egy óriási hibát, igaz jóhiszeműen, Önnel kapcsolatban, amikor elnézést kértem a tréfámért. Bocs a tévedésemért! Igyekszem tanulni a hibáimból köszönöm, hogy segített az említettet is észrevennem és kijavítanom!

  Jó napot!”
 • 90. tucat 2013. március 23. 08:25
  „88. hős
  Volt "szerencsém" látni annak idején a magyarnál is magyarabb televízióban a féligazságokat hangoztató és ügyesen-közveszélyesen csűrő-csavaró, néphülyítő remekmű premierjét, és kellőképpen el is ámultam rajta: csak nem hiszik, hogy az emberek annyira ostobák, hogy ne lássák a világ változó folyamatainak a tükrében a hazai gazdasági folyamatok változásának a megkerülhetetlen szükségét, amely csakugyan tartalmaz a számos előny mellett egy sor olyan, piaci átalakulási kényszert is, amelyek következtében a korábbi, nagyüzemi szocialista tervgazdaság fragmentálódni kénytelen, s a termelőeszközök tulajdonviszonyában is változásnak kell bekövetkeznie? Láss csodát: de, az emberekkel meg lehet etetni a legnyilvánvalóbb, szűk, de annál pontosabban meghatározható csoportérdekeket szolgáló demagógiákat is, ha ügyesen, furfangosan és kellő aljassággal hatunk az érzelmeikre, indulatokat keltve bennük, ellenségeket jelölünk ki a számukra, akiket a himnuszbeli balsorsukért üldözőbe vehetnek, s közben jókora, kerekded, hegylánccal övezett, rántott hús-forma restaurációs képzetekkel is hergelhetik magukat, miközben a világ és az idő elzúg a fejük fölött... Megbűnhődte már...? Még nem, de a kanosszajárással egybekötött, önsanyargató-önpusztító, szabadságharcos, mártír-áldozat nemzeti sport szakadatlanul és végeláthatatlanul "folyamatban van". Tudja: ...a múltat s jövendőt. ;)

  Azt mondja, a sorok között? És Ön a sorokat?

  Derűs napot! :)”
 • 89. scott1 2013. március 23. 08:10
  „tucat!
  Mire föl írtad nekem ezt a zagyvaságot? Mikor írtam én ezzel kapcsolatban bármit is? Ja, hogy soha?
  Én arról írtam, hogy amit csináltok az nagyjából sehova se vezet, állami tulajdonú cégek helyét esetlegesen átvevő állami cégekkel kapcsolatban kommunizmusról beszélni... a 2010 előtti energiaár képzés miatt sírdogálni a nép nevében... egy olyan intézkedés ellen tiltakozni, amely 6%-t hoz egy politikai oldalnak... mindezt baloldaliként a kisemberek nevében? És érvek helyett jön a gyerekes személyeskedés...
  Az energiahiányról vizionálsz miután teljesen új pályára helyezték az ország energiaellátását?
  Szerinted ezután Lengyelország nem kap majd ukrán áramot mert Magyarországon egy szolgáltató elintézi? Ugyan mennyi áramot is kaptunk az általad emlegetett belga, francia, német erőművekből???
  Vagy nem kapunk gázt se azerből, se oroszból... miután szinte az összes tranzitvezeték az országon keresztül megy majd keresztül?
  Üzemanyag??? Mi jött az "állami MOL" után, nem kapunk olajat? Nincs benzin a kutakon? Legalább azon gondolkozz el amit leírsz, vagy csak leírod amit hallasz! Mindenesetre a 400 forintos eurós, 500 forintos benzines, tavaszra államcsődös, új imf-s kormány lesz... jóslatok után szerintem mindenki tudja már, nagyjából hova is rakja a prognózisaidat! Mindenesetre örülök, hogy nem tör meg az, hogy a legtöbbször a valóság közelében se jársz!”
 • 88. hős 2013. március 23. 07:45
  „Kedves Tucat!

  így korán reggel gratulálok ehhez a szép hosszú íráshoz!Láttad e esetleg a "háború a nemzet ellen"-című tényfeltáró dokumentumfilmet (a you tube-on megtalálod)?Amennyiben nem,akkor nem igazán értheted,hogy miről szól a mai politika.Ha pedig láttad akkor szerintem nem tudsz a sorok közt olvasni.”
 • 87. tucat 2013. március 23. 07:19
  „81. scott1
  Drága Scotty, azaz, Scott1!
  Ön annyira jóhiszemű, és annyira jól nevelten, tisztelettudóan beszél, hogy elszégyelltem magam kissé, amiért tréfára vettem a figurát. Kérem, ne nehezteljen rám, de annyira magara ütötte a labdát, hogy nem tudván ellenállni a csábításnak, lecsaptam. Bocsásson meg, ha tud! :)
  Mindazonáltal engedje meg, hogy javasoljam, gondolja végig a helyzetet újra, hogy tisztábban, jobban értse azokat a gazdasági és politikai, no, meg a hatalmi játszmák összefüggéseit, amelyek a mindannyiunk életére egy re fájdalmasabban ható folyamatokat terelgetik, és amelyek törvényszerűségei odalent a mélyben legalább annyira konzekvensen érvényesülnek, mint a gravitációs állandó egy mechanikai jelenség lefolyásában.
  Nem akarom untatni, ezért csak röviden említem, hogy például az a villanyáram, amely a gépét működteti, akár a hálózatról, akár akkumulátorról, jórészt importból származik. Ugyanis a paksi atomerőmű a hazai áramszükségletnek csak kb. a bő egyharmadát képes előállítani, ha minden blokk üzemel, a fosszilis energiát használó erőműveink további, kb. tíz százalékkal járulnak hozzá a termeléshez (a vízi energiára települt erőművek termelése elhanyagolható hazánkban sajnos, az egyéb, ún. megújuló - pl. szél, nap, fény, geotermikus - energiát hasznosítóké úgyszintén), a maradék, mintegy 65 % áramot külföldi erőművekből, külföldi vezetékhálózaton keresztül kell megvásárolnunk, s ez, mondanom sem kell, magától értetődően a világpiaci áron szerezhető be, ha a király meztelen, akkor is, ha fogcsikorgatva szabadságharcol, akkor is. Ezért tehát a hazai áramszolgáltatás elemien függ a világpiaci áramáraktól, akkor is, ha a hazai bérek vásárlóereje tizede a nyugat-európaiakénak. Ha tehát erővel szorítom ki az így is minimális nyereségre kényszerített szolgáltatóból a további árcsökkentést, akkor ő ezt csak a szolgáltatás színvonalának a rovására képes megtenni, pl. úgy, hogy leépíti a technikai apparátusát, szűkíti a logisztikai rendszereit, alkalmazottakat bocsájt el, hogy kisebb legyen a bérköltsége, stb., s ez súlyosbodó, majd állandósuló üzem- és szolgáltatászabvarokhoz vezet: hol van áram, hol nincs, de egyre gyakrabban nincs, s ez nemcsak a háztartásokat, hanem az egész gazdaságot is hazavágja, nem is akárhogy, nem részletezem, el tudja képzelni, mi történik így a még hellyel-közzel vegetáló termelésben, a kórházakban, a boltokban, a villamos üzemű közlekedésben, az egyetemeken, a sulikban..., mindenütt. A következmények, természetesen, nem növelik az ország vonzerejét sem, és a még esetleg itt idétlenkedő, vagy "erővel" ideláncolt tőke is elszabadul, elmenekül innen.
  Ennél is szorítóbb a helyzet a gázszolgáltatással és az üzemanyagokkal (gázolajok, kenőanyagok és motorbenzinek), mert ezekből a hazai szükségletek alig 10 %-át nyerjük hazai forrásból (a közúti, vasúti és vízi járműveink üzemanyagaiból még ennyit se, csak kb. 3-4 %ot), a többit külföldről, jelenleg és jó ideje, meg várhatóan sokáig még főleg, ha nem is kizárólag orosz termelőktől és szállítóktól kell megvásárolnunk, mondanom sem kell, piaci, egészen pontosan: világpiaci áron. Ez lényegében ugyanolyan helyzetet eredményez, mint az árampiaci státuszunk: teljes mértékben ki vagyunk szolgáltatva a piacnak, s ha sokat ficánkolunk a hazai hatósági árképzési erősködésünkkel, egyszerűen bedőlnek a hazai szolgáltatók, és hiába a diadalmenet meg a tetszetős-hangzatos államosítás (miből is végtére az is, a manó rúgja meg!), a világpiac akkor is diktálja az árakat, s ha nem az áram és a gáz árában, akkor más módon, Scotty, de meg fogja busásan fizetni, a tragikusan-szabadságharcosan elbaltázott gazdaságpolitika egyéb, cseppet sem olcsó kártételeivel és annak egymásra rakódó, exponenciálisan halmozódó kamataival együtt. Ugye, kezdi érteni a csíziót, kedves Scotty? Világos már, hogy mennyire nem az Ön rezsicsökkentése, az élete könnyítése a cél? Világos már, hogy mire megy ki a játék az olcsó, bazári trükközéssel? Hm? Világos, hogy miért zuhan(t)unk a szakadékba? Hogy mennyibe került már eddig is a király függetlenségi háborúja a világgal és az EU-val szemben? Hogy miért nem szabad az EU-nak és az IMF-nek beleszólnia a vezér dolgaiba? Hogy miért kell az ördöggel is haverbajdzsáni barátságot kötni, csak, hogy az EU ne kérhesse számon a királyon a közhatalom és a jogrendszer diktatórikus átalakítását, az emberi jogok megnyirbálását, a 2004-ben lelkesen aláírt csatlakozási feltételek teljesítésének vállalását? Hogy miért nő a királyi udvar görcse és haragja, miért vicsorog egyre veszettebbül azokra, akik ellenzékből, pártatlan civilként, határon innen és túl, Brüsszelből, Washingtonból, az EU és a NATO szövetségi rendszeréből számon kérik rajta a csatlakozás feltételeként vállalt európai normákat, amelyek jelenlegi állapotában még a csatlakozási tárgyalások megkezdésére sem volna esélyünk? Miért megy a parasztvakító trükközés a rezsicsökkentéssel, a közmunkaprogram diadalmenetével, a határtalan magyarsággal, magyarkodással, a szomszédos országok mélységi területein, magas állami közméltóságok irányításával és közreműködésével végrehajtott diverziós-felforgató tevékenységgel, a diplomáciai, már-már hadüzenettel felérő baklövésekkel és arroganciával, a "féljük-hisszük-valljuk..." preambulumú, "rendszerváltó" alaptörvénnyel, az oktatási rendszer intézményeinek egyházasításával-államosításával...; miért kell eközben folyvást, leleményesen új, népnyúzó sarcokat, kutyacsipeket, és egyéb, mókás hangzású, pénzbehajtási ürügyek egész sorát kitalálnia a dögledező költségvetésnek...; miért nő mégis, immár nominálisan is a külső-beslő államadósság, melynek egyre nagyobb hányada ráadásul devizaalapú, miért kell az országot állampapírok (magas kamatú hitelek felvétele voltaképp a nemzetközi pénzpiacon, amelyekkel az IMF, sokkal kedvezőbb, de EU-ellenőrzéssel járó hiteleit igyekszik a király elkerülni, hogy a hatalma háborítatlanul szilárdulhasson isten irgalmából) formájában, hosszú távon, generációkra, előre eladósítani, kiárusítani a zemberek segge alól, miért fordul el a világ tőlünk, miért menekül a tőke, miért kerüli el egyre messzebb minden beruházás, befektetés Fél-Ázsiát, miért és kit kábítanak a tündérmesék és az áradó győzelmi jelentések, miért utazik hullámvasúton szegény nemzeti valutánk, a forint, miért taszigáljuk az eurozónába lépésünk és felemelkedésünk határidejét immár évtizedes léptékkel a távoli, ködös jövőbe..., s mi lesz ennek a vége, ha senki sem szól, senki sem lép közbe, ha legalább az EU nem fúj a sípjába: Állj! Ne tovább! Vissza a pályára, mielőtt a szakadékba zuhansz, a népedet is magaddal rántva, pökhendi király! Bizony, úgy fest, kedves Scotty, hogy békés úton már csak az EU beavatkozásának a segéderejével lehet a folyamatokat, a választásokig csendben, véres balhék nélkül vegetálva, visszaterelni abba a kerékvágásba, amelyben a szekér talán irányba állva felgyorsulhat, és felzárkózhat a karavánhoz ismét, de ehhez immár sok idő, kemény hajsza kell. Ha azonban tovább billegünk a szakadék felé, akkor... Hagyjuk is, hátha megáll a kordé, mielőtt lezuhannánk vele a mélybe!

  Még egyszer kérem őszinte tisztelettel, ha megsértettem az otromba tréfámmal, ne haragudjék nagyon! De újragondolni se legyen rest a dolgokat, a dolgainkat, lehetőleg egy hatalmas, összefüggő struktúra elemeiként vizsgálva a szóban forgó "rezsicsökkentés" részleteit, és a hatásmechanizmusának érvényesülését is a gigantikus, hazai és a vele összefüggő nemzetközi társadalmi-gazdasági-politikai rendszerben! Bízom a szorgalmában és a kitartásában, tudom, hogy sikerrel jár! Hajrá, Scotty! ;)”
 • 86. hős 2013. március 23. 07:05
  „Ti tényleg hozzá akartok szólni ehhez a cikkhez,vagy primitív egymásra mutogatásban lelitek örömötöket?”
 • 85. OkosKata 2013. március 23. 06:46
  „Ennyire hülyének nézni az embereket, ez borzasztó. Egyelőre sokan beveszik a cumit.”
 • 84. spiler 2013. március 23. 06:11
  „erőszak nem vezet jóra........
  én nem hallgatom a müsorát ..ÉN ELSZENVEDEM..”
103 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: nem lehet megoldani április végéig az önkényuralmi jelképek tiltását

Emberiesség kérdése, hogy egy ilyen történelmű országban az áldozatokra való tekintettel nem… Tovább olvasom