Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Orbán: hétvégéig érjen véget az egyeztetés a rendvédelmisekkel

Folytatódnak a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között az egyeztetések, de Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte, azokat lehetőleg a hétvégéig zárják le - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője sajtótájékoztatón.
Az érdekképviselet tájékoztatása szerint azoknak a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozóknak, akik úgy döntenek, nem térnek vissza a szolgálatba, megadóztatják a nyugellátását, ugyanakkor a nyugdíjuk emelkedni fog.

Orbán Viktor, Pintér Sándor belügyminiszter, az érdek-képviseleti delegáltak, valamint a parancsnoki kar képviselői csütörtök délelőtt folytattak megbeszélést a Parlamentben.

Szijjártó Péter a találkozó utáni tájékoztatón azt mondta, higgadt, korrekt, nyugodt és mértéktartó volt a tárgyalás. Orbán Viktor adott egy általános tájékoztatást a hivatásos állományt képviselő szakszervezetek delegáltjainak arról, hogy az ország megújításának keretében a gazdasági rendszer és a nyugdíjrendszer átalakítása milyen módon zajlik - ismertette a szóvivő, hozzátéve: a kormányfő felhívta a szakszervezeti képviselők figyelmét arra, hogy még zajlik a szociális konzultáció, amelynek eredménye, vagyis az emberek véleményének ismerete döntően befolyásolja majd a vonatkozó parlamenti döntéseket.

A miniszterelnök arra kérte a belügyi tárca vezetőjét, hogy folytassa a megbeszéléseket, amelyeket lehetőleg a hétvégéig zárjon le, azok befejeztével pedig ismét személyesen fogadja majd az érdek-képviseleti delegáltakat.

Pintér Sándor a sajtótájékoztatón azt mondta, "közelebb jutottunk ismét egy-egy lépéssel ahhoz, hogy tudomásul vegyék a szakszervezetek azokat az elvárásokat, amelyeket mi szeretnénk érvényesíteni". Közölte: a tárgyalások folytatásával a hétvégére egy olyan anyag kerülhet a kormány elé, amely biztosítja a későbbiekben azt, hogy a szakszervezetek tudomásul tudják venni a kabinet elképzeléseit. "Mi nem húzzuk az időt, 13 órakor folytatjuk a tárgyalásokat" - tette hozzá a belügyminiszter.

A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott oldalelnöke, Powell Pál a találkozó után arról számolt be, hogy azok a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozók, akik úgy döntenek, nem térnek vissza a szolgálatba, hanem nyugdíjban maradnak, a 16 százalékos adó bevezetésével ezt megtehetik, ugyanakkor a gyermekek utáni adójóváírás megmarad a számukra, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog.

Az érdek-képviseleti vezető ugyanakkor kiemelte: a nyugdíjas rendvédelmisek előtt nyitva áll az út, hogy visszatérjenek a hivatásos szolgálatba, a fegyveres és rendvédelmi szervekhez.

A Parlament kapujánál a csütörtök reggeli tárgyalás megkezdése előtt Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára kifogásolta, hogy nem engedik be őt az épületbe.

Olvasóink írták

 • 8. Jozsoci 2011. június 04. 02:17
  „Az elmúlt 8 évben a kormány megpróbált ezen változtatni, a fideszesek véres szájjal tiltakoztak. A többi takarékossági intézkedést is mind megvétózták /lásd a vizitdíjas népszavazást/ most meg kórházbezárások következnek. Nem vitás hogy a biciklisek büntetéséhez 50 éves rendőr is megfelelő, mert azon kívül nem sok eredményt tudnak felmutatni, lásd a bűnözési helyzetet.”
 • 7. bánki 2011. június 03. 06:23
  „5. gorgó 2011.06.02. 18:31

  ,,35 év szolgálat után" A hasonló korú ,,rendvédelmis" ismerősömnek még a szakmunkás képzői is beszámolták.
  Tehát 14 éves korától szolgálat ?

  49 évesen nyugdíjba ?”
 • 6. tótkomlósi 2011. június 02. 23:33
  „Azért, mikor közölték a tömeggel, hogy a viktátor dezertálásnak minősítette a tűzcsap nyitást stb, igencsak felröhögtek!
  Dezertálás????????
  Csak nehogy valamelyik dezertőr célkeresztjébe kerüljenek néhányan!

  Annyit azért hozzátennék, hogy a naphosszat trafipaxozó "rendőr"nek miért is kellene 40 évesen nyugdíjba vonulnia? Meg az irodai aktatologatóknak?”
 • 5. gorgó 2011. június 02. 18:31
  „Lukszusz! Kedves Lukszusz. Vannak ám olyan BM-es nyugdíjasok is, akik még a bérrendezés előtt mentek el nyugdíjba, pl. 50 évesen. Ők még a kissé alacsony összeget kapták.Azért mennek el vagyonőrnek, hogy pl. az időközben munkanélkülivé vált feleségüket eltarthassák. Van sok olyan akinek a gyereke sem tud elhelyezkedni, hiába tanult, meg olyan aki pl. egyetemista, s a tandíját ki kell fizetni. Ha azt mondják, egytől egyik úszkálnak ezek az emberek a pénzben, hát tévednek. Nagyon a csak 40 évesekre van kihegyezve ez a sok gyalázkodó komment. De jó. Hogy megnyugtassak mindenkit, én 56 éves vagyok és szégyen gyalázat, nyugdíjas BM-es. Bocsánatért esedezek a néptől. Én vissza fogok menni dolgozni. Biztosan óriási szükség lesz rám. De csak azért, hogy ne köpjenek le az utcán 35 év szolgálat után. Hja, még csak annyit: mi is voltunk anno katonák, utána jöttünk öltöztünk be rendőrnek-börtönőrnek. Nagy kár volt. Miért ment oda bárki? Most köztünk járhatnának a rablók, gyilkosok. Nem is kellett volna egyenruhás. Majd a nép megoldotta volna a problémát!”
 • 4. bánki 2011. június 02. 17:52
  „43 éves rendőr !

  A fa@sz kivan !

  ,,Ha nem is a rokkantsági-, de a hazai nyugdíjrendszer anomáliáit jól mutatja, hogy egy nyugdíjas magyar rendőr nyerte meg november közepén a floridai Orlandóban a kommandós-világbajnokságot."”
 • 3. LukSzusz 2011. június 02. 17:23
  „Ha valaki nyugdíjas,miért melózik vagyonőrként,stb,bankokban itt-ott???
  Amelyiknek nem tetszik rupgják seggbe,mink sem apelláltunk a 2-3 év sorkatonaság ellen,azt ki kárpótolja kedves rendvédelmisek.?”
 • 2. gubanc 2011. június 02. 15:29
  „Orbán elmondta, hogy dezertálás. Megtartotta a kioktatást, majd kijelentette, hogy Ő bizony nem megy ki rendőrei közé, hanem kiküldi bohócügyi államtitkárát. Ezek után elrohant meccset nézni, mert ha hetente három meccset nem lát élőben, akkor elvonási tünetei vannak.
  Orbán folyamatosan harcol az ápolóival.”
 • 1. tótkomlósi 2011. június 02. 15:04
  „Mert, ha nem, mi lesz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodai alkalmazottakat bántalmaztak Borsodban

Bántalmaztak egy óvónőt, illetve egy dadust a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csenyétén és Alsóvadászon,… Tovább olvasom