Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Orbán is tudott a stadionbeléptetők körüli anomáliákról

Orbán Viktor miniszterelnökként értesült a stadionbeléptető rendszer körüli anomáliákról. A stop.hu közöl egy fakszimilét is, melyet a volt kormányfő Demján Sándornak írt, aki az előző ciklusban a Magyar Labdarúgó Liga elnöke is volt.
A vállalkozó először Deutsch Tamás akkori sportminiszternek fejtette ki aggályait a stadionrekonstrukciókhoz kapcsolódó beléptető rendszer közbeszerzési eljárásainak tisztaságával kapcsolatban, majd a levél másolatát megküldte Orbánnak is. A kormányfő akkor ígéretet tett arra, kivizsgálják az ügyet. A 4,5 milliárd forintos stadionbeléptető kapcsán a rendőrség is nyomozni akart, a közbeszerzés nyertese ugyanis 38 százalékos hasznot tudhatott magának, az ügyészség azonban érzéketlen volt a "luxusprofitra".

Gyurcsány Ferenc sportminiszterként az ügyben pótmagánvádat nyújtott be, miszerint Deutsch Tamás minisztersége idején egymilliárd forintos kára keletkezett az államnak a stadionbeléptetőkből. Érdekes, hogy e célra eredetileg 1,7 milliárd forintot szántak, ezt az összeget azonban megemelték 3,2 milliárd forintra. Végül kiírták a pályázatot: a Siemens ajánlata 2,98, a Dataware Kft.-é 4,76 milliárd forint volt, és a tárca a drágábbat választotta.

Deutsch Tamás nem érti, miért került elő most mindez leleplező szenzációként, hiszen minisztersége alatt minden, így a stadionrekonstrukciós program lépései is nyomon követhetők voltak azok számára, akiket érdekelt az ügy. A politikus a 2002-es kormányváltással magyarázta, hogy a beléptetőrendszer végül nem tudta megmutatni magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesség az oktatásban

„ A diákok nem visszaélnek jogaikkal, hanem addig a határig élnek velük, amíg a pedagógus… Tovább olvasom