Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Orbán: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló brüsszeli vitát

A miniszterelnök szerint így a kormány többek között béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre.
A miniszterelnök szerint Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát, így a kormány a nyugdíjakat a jövőben is meg tudja védeni, béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre. Orbán Viktor ezt a Facebook-oldalán pénteken közzétett videoüzenetében mondta, amelyben egyúttal ismét kérte az embereket, küldjék vissza a nemzeti konzultáció kitöltött kérdőívét.

Lezárult egy nagyon fontos vita, amely Magyarország és az Európai Unió között zajlott - jelentette ki a parlamenti dolgozószobájában rögzített, az elmúlt két évről és a gazdasági konzultációról szóló üzenetében a miniszterelnök, aki felidézte: az eurózóna komoly válsággal küzd, minden ország keresi a válságkezelés megfelelő módját, sok helyen nyugdíjat és béreket csökkentenek, megszorításokat hajtanak végre.

Magyarország azonban más utat jár - folytatta -, "mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük, és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot".

Brüsszel azonban hosszú ideig kifogásolta ezt, "nem tetszett neki a bankadó, nem tetszett, hogy a nemzetközi cégeket is bevontuk a méltányos közteherviselés rendszerébe, nem örültek annak, hogy a devizahiteleseket rendhagyó intézkedésekkel megpróbáltuk kimenteni a bajból, és végül úgy gondolták, hogy a középosztályt adócsökkentésekkel erősíteni válság idején nem ésszerű dolog" - sorolta Orbán Viktor, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy bár hosszú volt a vita, de végül mindegyik kérdésben sikerült megvédeni a magyar álláspontot, és "Brüsszel minden, Magyarország számára kirótt büntetést, fenyegetést, megtorlási kísérletet, lebeszélést abbahagyott, visszavont, felhagyott ezzel".

A kormányfő ennek alapján kijelentette: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló másfél éves, brüsszeli vitát.

"Örülök annak, hogy így történt, és jó esélyt kaptunk arra, hogy a nyugdíjakat a jövőben is megvédjük, a béreket ne csökkentsük, hanem emeljük, a minimálbért is emelni tudjuk, sőt szociális adócsökkentéseket és munkahelyvédelmi akcióterveket hajthatunk végre" - mondta.

A videoüzenetben Orbán Viktor szólt az új nemzeti konzultációról is, és arra kérte az embereket, töltsék ki és küldjék vissza a kérdőíveket, mert azzal sokat segítenek az országnak, a kormánynak és személy szerint neki is. Könnyebb ugyanis meghozni és megvédeni a döntéseket, ha az ember tudja, hogy azok mögött ott áll a többség - tette hozzá.

Az állampolgárok augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó új nemzeti konzultáció kérdőíveit.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. DMagóg 2012. július 14. 19:44
  „Csak az egyszerűség és a tisztánlátás kedvéért:
  A kenyér árában (is) benne van az összes közreműködő -termelő, feldolgozó, forgalmazó- által befizetett bármilyen néven felmerülő adó és közteher, megfejelve még az áfával. Egy dolog, hogy ki fizeti be, s más dolog, hogy ki fizeti meg! Aki megveszi a kenyeret, az fizeti meg az összeset! Tehát, a fogyasztók, azaz emberek fizetik meg! Minden más, csupa szemfényvesztés.

  Versenyképesség: Miért magasabbak a hazai termelés költségei? Technológiai (na, s tőke-) hatékonyság és a közben befizetett adóterhek miatt. Nem olyan bonyolult ez. Ki fizeti a révészt?”
 • 37. margot 2012. július 14. 15:41
  „Nem gyógyult ki a betegségéből ez az ember.”
 • 36. macs 2012. július 14. 13:35
  „"a kormány a nyugdíjakat a jövőben is meg tudja védeni, béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre."
  Nos én a nyugdíjasok helyében most kezdenék aggódni, de nagyon. Korábban is elhangzott hasonló kijelentést, sőt, ha jól emlékszem, SP által aláírt levélben nyugtatták az érintetteket. Majd közel 280 ezer ember nyugdíjas státusza szűnt meg, ők most korhatár alatti ellátottak.
  A kormány nem tud béreket emelni, csupán olyan helyzetet tud teremteni, amiben a vállalkozók, ha tudnak bért emelnek, ha nem elbocsájtanak.
  Szociális adócsökkentés, hurrá, feltalálták a Start és Start + kártyákat.
  Kérdés, a kieső bevételeket honnan fogják pótolni? A korábban ütött 500 milliárdos lyukat se igazán sikerült betömni.
  És megnyertük a vitát, de milyen áron? A költségvetéssel kapcsolatosan csak 100 milliárdot vallottak be, abból a pénzből, amit elbuktunk a harc hevében. :-(
  25. balihoho,
  ne aggódj, azt se vette észre némelyikük, hogy 1-2 millával több pénzt utaltak a kártyájára, miért éppen ez tűnne fel?
  33. lukrecia,
  honnan veszed, hogy a nyugdíjasok jól élnek? Fogalmazhatnál pontosabban is, a nyugdíjasok még élnek. :-(
  Egyébként”
 • 35. DMagóg 2012. július 14. 12:07
  „33.lukrecia 2012.07.14. 09:13: "... mindenki az ő adójából akar megélni."

  A cég csak befizeti az adókat, ám az összeset érvényesíti (felszámítja) az áraiban, azaz a vevők a fogyasztók fizetik! Benne van az árban! Ellenkező esetben veszteségesek és abbahagyják.
  Aki vásárol (fogyaszt) az fizet meg minden adót, a többi érintett csak befizeti azt amit megfizettet a vevőivel. Persze fogyasztóként fizet a dolgozó ember is.
  Csak egy olyan, dolgozóhoz köthető adót mondj, amely nem épül be az árakba. Még az szja is, mert a bruttó béred épül be az árba! Ezt még a nyugdíjas éppúgy megfizeti, mint bárki más.”
 • 34. X_Y 2012. július 14. 11:21
  „" Nem mégy te sehová sem, de a családod sem."

  Főleg ha majd Orbanescu lezáratja a határokat hogy a diplomások nehogy ki tudjanak vándorolni... Majd a TEK megáll a határátkelőkön a szép új BTR80--asokkal és a gépágyú csöve befelé áll majd...

  http://deres.tv/index.php?page=hir_showone&id=5671&aktiv_fomenu_id=3&aktiv_almenu_id=2”
 • 33. lukrecia 2012. július 14. 09:13
  „spiler. Nem mégy te sehová sem, de a családod sem. A"tervezi" az egy elképzelést jelent csak nálunk. De nem cselekvést. A nyugdíjasok valóban általában jól élnek. Ebben az országban továbbra is csak a dolgozó emberrel van kitolva. Mindenki az ő pénzére ácsingózik, mindenki az ő adójából akar megélni. A Fidesz is az időt húzza ugyanúgy mint gyurcsi bohóc. Mert közben az adó Ft-k áramolnak befelé. Ez a lényeg. Ugyanaz a kör szedi meg magát mint 20-30 évvel korábban is. Nagykoalaíció van két tagozatra bontva.”
 • 32. DMagóg 2012. július 14. 08:38
  „Hogyan lehetne ezekkel szemben műhibapert indítani?”
 • 31. bambinaXX 2012. július 14. 08:33
  „"Milliárdokat kell visszafizetni Magyarországnak" - ehhez a cikkhez miért nem lehet hozzászólni?? És miért MO-nak kell visszafizetni? Dobja össze Gyurcsány-Bajnai! Ők nem felelnek SEMMIÉRT??
  Miért van az, hogy a plitikusokat nem vonják felelősségre??”
 • 30. alfa258 2012. július 14. 08:24
  „Ezek nyertek, és akik elvesztették a munkájukat, akinek van az csak tengődik, a gyerekeink külföldre menekülnek, jön a nyugdíjak süketelésével. Gondolom az a sok ostoba nyugdíjas aki rájuk szavazott most megint ikszelhet, meg a barnák, más úgysem marad ebben a gödörben! Dakota mondás: a döglött lónak nem kell zab!!! hAJRÁ mo!!! Köszönet a rájuk x-előknek, akik a mesékben hisznek, pedig egyszer már megmutatták mit tudnak!!!!”
 • 29. Admin07 2012. július 14. 08:07
  „Orbán részben igazat mond. Az országban kb. 1,5 millió ember életkörülményei javultak, a többi ember reáljövedelme, életszínvonala viszont drasztikusan csökkent. Már Fouche is megmondta, hogy csak azokat és annyi embert kell megfizetni, akik megnyerhetik számára a választást.”
 • 28. tzs_szeged 2012. július 14. 08:01
  „"25. balihoho 2012.07.14. 07:38
  Kíváncsi leszek, hogy a pénzügyi műveleteknél kapott, bizonylatokon, fel lesz e tüntetve a műveletet, átutalást, terhelő adó, és annak összege?"

  Nem, mert nem Te vagy az adó alanya. A banknak kell befizetnie minden esetben. A banknak nem kötelező áthárítania. De át fogja. Adót nem szedhet, de emelheti a díjait.”
 • 27. tzs_szeged 2012. július 14. 07:57
  „A hülyékre előbb-utóbb én is ráhagyom. Meg magára is hagyom őket. Erre az eshetőségre nem gondolt vezérlő nagy urunk?”
 • 26. spiler 2012. július 14. 07:47
  „lehet,hogy ő nyert de én piszok sokat vesztettem----nem vagyok nyugdijas
  család dolg tagjai elvesztették a magánnyp. befizetéseket
  cafetériákat
  minden drágult
  infláció
  hit,remány elveszett
  a család a kivándorlást tervezi”
 • 25. balihoho 2012. július 14. 07:38
  „Kíváncsi leszek, hogy a pénzügyi műveleteknél kapott, bizonylatokon, fel lesz e tüntetve a műveletet, átutalást, terhelő adó, és annak összege? ugyanis megszavazták a Fideszes parlamenti honatyák ezt az adót is! És kíváncsi leszek arra is, hogyan reagálnak erre azok, akik bank automatából veszik ki a pénzüket, kártyával fizetnek az üzletekben, és minden műveletük adózni fog.”
 • 24. balihoho 2012. július 14. 07:32
  „Ez az egész szabadság harc, és EU ellenesség, vele való szemben állás, egy eléggé abszurdum dolog. Ez valahogy olyan mint az egyszeri vőlegény esete: Na, ne mán! Nekem nem kell ez a menyasszony! Nem tetszik! De a szép hozományát, és a vele járó pénzt, azt tessék nekem adni! ( Na valahogy így néz ki, a nagy magyar gazdaságpolitika. )”
 • 23. Egyolvasó 2012. július 14. 06:42
  „Paraszt bácsi megy haza, vállán ásó kapa stb. Jön egy A8-as Audi mint az állat, tetején kék lámpa villog, kanyar, kicsúszás, nagy tölgyfa, csattanás, csend.
  Az utasok kiesnek az autóból.
  Bácsika látja nem mozognak, ásó elő, négy sír készül, sírhant felpúpozva, gallyakból kis keresztek készülnek, bácsika a jól végzett munka után leül és rágyújt.
  Rendőrautó mint mérgezett egér fel-alá rohan, majd bácsinál megáll és érdeklődik, hogy hova lettek a roncsból a politikusok.
  Bácsi int, hogy itt eltemettem.
  Rendőr kérdezi nem lehet-e hogy valamelyik még élt.
  Bácsi válasza: " egyik másik mondta hogy ő még él, DE ÉN EZEKNEK MÁR NEM HISZEK"”
 • 22. Egyolvasó 2012. július 14. 06:42
  „Orbán és Matolcsy sétál a határban, amikor is látják, hogy egy magyar gazda épp vet

  . - Hé paraszt, mit vetsz? - rikkant oda Matolcsy.
  Az öreg hátranéz, látja, hogy kik azok, köp egyet, majd folytatja munkáját.

  - Hagyd már - szól oda Orbán-, bármit vet az öreg, úgyis a miénk lesz!

  No, erre már megfordul az öreg:
  - Hát biz´ kendert vetek, s kötél lesz belőle!”
 • 21. dmonlájn 2012. július 13. 23:02
  „Miért van az, ha adócsökkentésről beszél egy a "hatalmas vezér" a kisembernek kevesebb a nagy embernek több marad a pénztárcájában?!”
 • 20. újratöltve 2012. július 13. 21:51
  „Majd megtudjátok, ha jön az új nagy NEMZETI AKÁRMILYEN AKCIÓTERV!!!!!!!”
 • 19. kumisz 2012. július 13. 21:46
  „Hogy egy "celebet " idézzek , ez egy hulye kocsog a bandájával együtt!!!!!!!!!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek Juhász Ferenc ellen

A volt honvédelmi minisztert jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják. Tovább olvasom