Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 2°C

Orbán: minden devizahiteles család jobban jár

A miniszterelnök szerint a kormány és a bankok között született megállapodás eredményeként minden devizahiteles család jobban jár.
Orbán Viktor a Facebookon kedden közzétett videoüzenetében felidézte: a nemzeti konzultáción a válaszadók kétharmada úgy foglalt állást, hogy a kormány nyújtson segítséget annak az egymillió családnak, amely a "lakás-devizahitelek árnyékában" él. Hangsúlyozta, hárommillió ember otthonáról van szó.

A kormányfő szerint a jó hír az, hogy "hosszú, éles és elhúzódó küzdelmek" után a kormánynak a napokban sikerült megegyeznie a bankokkal, a megállapodás eredményeképpen pedig minden devizahiteles család jobban jár. Azok is, akik már fizetésképtelenek, azok is, akik hónapról hónapra élnek és a középosztályhoz tartozók is - sorolta.

Üzenetében a miniszterelnök egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztésnek jogvesztő a határideje, azaz december 30-ig jelezni kell a bankoknál, ha valaki élni akar e lehetőséggel. Orbán Viktor javasolta továbbá az érintetteknek: mivel a kormány megteremtette a munkaadók segítségnyújtási lehetőségét is a végtörlesztéshez, ne csak a bankoknál, hanem a munkáltatójuknál is jelentkezzenek.

Olvasóink írták

 • 15. balihoho 2011. december 21. 13:35
  „14 / egy szegedivel egyet értek, de hozzá teszem, nem szép dolog, hogy a nyugdíjasok szédítése után a deviza hiteleseket is szédíteni! Megint a gazdagok járnak jól!”
 • 14. egyszegedi 2011. december 21. 11:43
  „Az állam átveszi a hitelesek tartozásainak egy részét. Ez azt jelenti, hogy fizethetjük kollektívan, a megemelt adónkból ezt is. Megjelent a kollektív bűntető adózási rendszer, egy mindenkiért, mindenki egyért.”
 • 13. hős 2011. december 21. 11:18
  „országzászló 936!

  Ne lógjon bilibe a kezed,legyen ez a "kormányprogram"!”
 • 12. Carlo 2011. december 21. 10:53
  „hiszem is meg nem is
  mert van aki jobban jár, és ha én is, akkor elhiszem”
 • 11. Egyolvasó 2011. december 21. 08:47
  „http://index.hu/video/2011/12/19/jezuskanal_jobban_csak_lazarnak_hisznek_a_kepviselok/

  http://index.hu/video/2011/12/20/boldog_karacsonyt_magyar_demokracia/”
 • 10. orszagzaszlo936 2011. december 21. 08:04
  „Ezekből az ügyletekből csak a bankok járnak jól. Mindegy az, hogy forint vagy deviza alapú a hitel. Átverés az egész, lehúzzák a népről az utolsó bőrt is, s mindehhez támogatást is kapnak a bankok a politikai vezetéstől az elmúlt években jobbról balról egyaránt. Ha az állam tényleg minket képviselne, már nem lennének ilyen anomáliák. Régen sem volt ennyi bank, de volt mezőgazdaság, ipar és kereskedelem, ami akkor a magyar föld gyümölcseit, terményeit értékesítette ( HANGYA), ma meg a hulladékot küldik ide Európából. Beleértve a bankokat is. A devizahitel egy nagy átverés show, amibe sokan belesétáltunk, ez a modern kori rabszolgatartás alapja. A forint hitel sem más. Rabszolgák hada él a kevesek jólétéért. 1,5 millió az átlag éves bruttó jövedelem az állampolgárnak, ezek havonta többet visznek haza. Nem kellenek ezek a bankok, sem EU, sem Nato. Termelés kell itthon, magyar élelmiszer magyar szabvány szerint, magyar könnyűipar, magyar cukor, hús, tej. A többire 500% vám. Rendes magyar hadsereg a határok védelmére, nem ez a gittegylet. Felül kell vizsgálni a vagyonosodás szép történetét. Az uzsorakamattal dolgozó bankokat meg kívül tenni, a vezetőiket meg megfelelően jutalmazni, uzsorázás miatt. Ja. Simor bankját ne a külföld, hanem a magyar kormány irányítsa. Ó, milyen jó álmodozni. Közben bilibe lóg a kezem! :(”
 • 9. Lakos 2011. december 21. 07:00
  „A forinthitelesek sokkal többet fizettek eddig, és mostantól a jogállamitól eltérő (unortodox) intézkedéssel még többet fognak. A bankadó, és a kamatemelkedés mind a forinthitelesekre van áthárítva. Majd mi kifizetjük a devizahitelek helyett.
  Köszönjük Emese! De nem felejtünk!!”
 • 8. joy 2011. december 21. 06:47
  „"Jobban jár"!
  A pöcegödörben arrébb húzódhatnak, hogy helyt adjanak a belehulló HuF-hiteleseknek.
  :o(((

  Ja a munkáltató segítsége:
  "Örülj, hogy melózhatsz minimálbérért!"”
 • 7. Egyolvasó 2011. december 21. 05:58
  „Orbán: minden devizahiteles család jobban jár,
  és, hogy a mondat kerek egész legyen: a forint hitelesek pedig rosszabbul.”
 • 6. W666W 2011. december 21. 05:00
  „ÉN még mindig ott tartok, hogy ugyan miért nem azt vizsgálják, hogy a frank árfolyam emelkedésével MENNYIVEL is fizettek már TÖBBET VISSZA !! a hitelesek ??? Mert ha már most a futamidö lejárata elött a számolások után az jönne ki hogy gyakorlatilag visszafizette a kölcsönt egy "ésszerü" kamattal számolva akkor szépen kötelezni kéne a bankokat arra hogy tekintsenek el a szerzödéstöl

  Egy példa
  ha valaki 20 évre felvett 10 millát és most van Neki még 5 éve de már a mostani emelkedett kamatok miatt már gyakorlatilag visszafizette a kölcsönét akkor ENGEDJÉK el a további 5 évet..

  mert van nagyon sok olyan ismim gondolom nem csak Nekem akinek úgy néz ki mintha el sem kezdte volna törleszteni a hitelét holott már Évek óta csak azt fizeti...

  Pl van egy ismim felvett 1 milliót 7 évre és még most még mindig van Neki 180.000 ft tartozása...pedig a futamidöböl alig van hátra 5 hónap... Tehát 79 hónap alatt csak a kamatokat fizette meg plusz 820.000 forintot ?? ez ugye vicc ??”
 • 5. X_Y 2011. december 21. 03:02
  „3. Larsson

  Tetszettek volna annak idején devizahitelt felvenni, mint a fülkeforradalmi kormány tagjai...”
 • 4. kilo 2011. december 20. 23:16
  „Ugy varom mar, hogy irjon egy levelet...”
 • 3. Larsson 2011. december 20. 22:18
  „Miközben 3 millió forinthiteles embert tesznek tönkre... Hurrrrráááá, ugyan meddig hagyja még a birka magyar ember szó nélkül ezeket a hazugságokat???”
 • 2. Qllancs 2011. december 20. 22:12
  „Megint egy porhintés a nép felé !
  Senki se higgye el,hogy ez a jó ember a kisemberek szolgálja !!!
  Miért mondják fojtom a 2 /3 ot ???? hiszen ez sem igaz !!!!!!
  A választók 48 % -a ment el szavazni --és ebből kaptak 2 /3 ot ! VAGY IS az össz szavazók : 1 / 6 --a, jó indulattal !!!!!
  EZEK SZÁMOLNI se tudnak !!!!!!
  ITT csak a bankok járnak jól --hiszen minden költséget áthárítanak !!!!
  az elmúlt 9 hónapban pl: csa az OTP.nek --a gazdasági válság ellenére . 1,4 milliárd NYERESÉGE volt !!!!!!”
 • 1. mattil 2011. december 20. 22:11
  „"mivel a kormány megteremtette a munkaadók segítségnyújtási lehetőségét is a végtörlesztéshez, ne csak a bankoknál, hanem a munkáltatójuknál is jelentkezzenek."

  Nagy állami cégnél dolgozom. A hónap elején volt egy felmérés, amikor kiderült, hogy milyen sokan vagyunk devizaalapú hitelesek. Akkor még reménykedtünk abban, hogy valami történik, főleg, hogy az elmúlt napok kommunikációjában éppen erre a felmérésre épített a kormány hangsúlyozva milyen jó lesz, ha a munkáltató adhat erre nekünk munkáltatói kölcsönt(főleg a szakemberek itthon tartása miatt), ami egyébként kb. 2004-2005-ig élő és létező dolog volt, tehát még új dolgot se kellett volna létrehozni. Aztán ma már nem reménykedünk, hanem jópáran nézegetjük a külföldi munkalehetőségeket. Pedig akár húsz évet is aláírtunk volna sokan, de úgy látszik nem cél a szakemberek itthon tartása.
  Egyáltalán tud valaki olyan munkáltatóról, ahol az elmúlt két és fél hétben legalább elindult valami, még akkor is ha csak egy-két fejes devizahitelének kifizetését jelenti? Mert azt viszont naponta többször is kommunkikákják, hogy ezzel a munkáltató csak dec. 30-ig élhet!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ keddi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a december 20-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom