Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Orbán: Molnár Oszkár kijelentése kínos nekem

Orbán Viktor számára is kínos Molnár Oszkárnak, Edelény fideszes polgármesterének nagy visszhangot kiváltó, sokak által kirekesztőnek ítélt kijelentése.
A Fidesz elnöke szerdán, a tv2 Mokka című műsorában ennek kapcsán azt hangsúlyozta, minden képviselőtől elvárható, hogy megfontolja, milyen szavakat használ.

Orbán Viktor közölte: azt várja Molnár Oszkártól, hogy tegye egyértelművé a gondolatait, és a nyilvánosság előtt tett állításait, ha védhetőek, akkor úgy mondja el, ahogyan kell, "ha pedig erre nem képes, akkor vonja le a következtetéseket". Arra a felvetésre, hogy Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője - aki egyeztetett az ügyben Molnár Oszkárral - a fasiszták és a kirekesztők oldalára állt, Orbán Viktor úgy reagált: "Molnár Oszkár képviselőtársam kijelentései is kínosak, de még kínosabb lenne, ha Nyakó Istvánnal lennék egy pártban, és ilyen mondatokat kellene megmagyaráznom".

Arra a kérdésre, hogy miért nem zárják ki Molnár Oszkárt, a pártelnök azt mondta, ha lenne rá okuk, ezt tennék, de a Fidesznek van egy pártalkotmánya, amely felsorolja, mely okok esetén lehet valakit kizárni. Megismételte azt a korábbi kijelentését, miszerint, amíg az edelényi és környékbeli fideszesek nem foglalnak állást Molnár Oszkár képviselő-jelöltsége ügyében, addig ezt ő sem teszi meg.

A múlt héten kapott országos nyilvánosságot az edelényi televízió egy korábbi felvétele, amelyen a település polgármestere többek között azt mondta: "szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".

Szintén kérdésre a Jobbikkal kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: újonnan alakult pártok, amelyek még nem bizonyítottak, a Fidesz számára nem jelentenek fenyegetést.

A pártelnök ismét szorgalmazta a legfeljebb 200 tagú parlamentet, mert a magyar Országgyűlés szerinte az indokoltnál jóval nagyobb méretű. "Ha az emberek támogatnak ebben bennünket, és adnak elegendő bizalmat, és a parlamentben lesz elegendő erőnk, akkor ezt végre fogjuk hajtani" - szögezte le.

A kereskedelmi televíziónak adott interjújában a kétharmados győzelem eshetőségét a politikai csodák kategóriájába sorolta, de - mint megjegyezte - "vigyázat, mert csodák vannak". Hozzáfűzte, ő nem ígéreteket tesz, hanem vállalásokat.

Úgy vélekedett, ma Magyarországon kétfajta szélsőség van: az egyik a kormány, amely rendszeresen törvények fölé helyezi magát, a másik szélsőség pedig olyan választ akar adni az ország létező gondjaira, amelyek túl vannak a törvények határain. Hozzátette, ő ilyen szélsőségekkel nem tud együttműködni, mert a törvényes rend jegyében szeretné irányítani a következő kormányzat munkáját.

A fővárosi MSZP-SZDSZ-es koalíciós válsággal összefüggésben azt mondta: "a főváros időnként istálló benyomását kelti, amelyet ki kell egyszerűen takarítani". Orbán Viktor azt várja Tarlós Istvántól, a Fidesz budapesti frakcióvezetőjétől, hogy a választások után, ha megkapja a bizalmat, tegyen rendet a fővárosban.

A 17-20 százalék közötti adókulccsal kapcsolatban - amelyről vasárnap is beszélt a pártelnök a tv2 Napló című műsorában - kifejtette: a magyar gazdasággal foglalkozó szervezetek már régen kialakították azt az álláspontjukat, hogy a mai magyar adórendszer ésszerűtlen, azokat bünteti, akiket támogatni kellene, például akik vállalkozókként munkát adnak, vagy családapaként, családanyaként nevelik a gyermeküket. Megjegyezte, valahol a 17-20 százalék körül van az az adóteher, amelyet az emberek elfogadnak, szívesen fizetnek be, vállalnak.

Arra a kérdésre, hogy ennek megvalósítását mikortól tervezik, közölte: a kérdés az, hogy meddig bírja ki a mostani adórendszer és a költségvetés.

Mint mondta, úgy számol, hogy amikor a következő kormány megalakul, akkor Magyarországon gazdasági vészhelyzet lesz, a költségvetés romokban fog heverni, ezért a következő kormánynak meg kell alkotnia egy új büdzsét, amelynek megalkotása megköveteli, hogy hozzányúljanak majd az adórendszerhez is. "Úgy látom, hogy a mostani, szakmailag is elhibázott költségvetés összeomlása miatt minél hamarabb, a választásokat követően új költségvetést és egy korrigált adórendszert kell létrehozunk" - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy a következő parlament - ha abban a Fidesznek többsége lesz - az ingatlanadót is hatályon kívül fogja helyezni.

Olvasóink írták

 • 11. sőndör 2009. október 15. 10:47
  „nekik már ők maguk is kínosak, csak még nem mondták ki.”
 • 10. Örvájn 2009. október 15. 09:13
  „Leginkább a kormányunk ,,eredményei" töltheti el aggodalommal a világ - kis országok felé érdeklődő- részét. Afrikai banán köztársaságokhoz hasonló dolgokkal szembesülhetek (nagy államférfink igazságbeszédétől kezdve, az azt követő elementáris események Bp. utcáin, Zuslag, Máv, Hunvald, ügyeken át egészen a Bkv-ig, stb irhatnám öreg estig) Remélem a kormánypártunk a választók akaratából kénytelen lesz megtanulni kicsinek lenni. Sajnos az országgal sikerült ,,megtanítani" (sajnos csak ezt az egy igéretüket teljesítették).”
 • 9. floridaimagyar 2009. október 14. 22:44
  „Kulfoldon is sajna visszhangzik neha Orban egy-ket megszolalasa.”
 • 8. Írástudatlan-Tdi. 2009. október 14. 17:18
  „Érdekes! Nekem az egész FIDESZ.kínos!”
 • 7. rozator 2009. október 14. 13:12
  „A TV2 előre nyal? Mostanában tele van Orbánnal! Az enyém is!”
 • 6. 751510 2009. október 14. 12:57
  „aranka2

  Dodo szerintem erre most nem olyan büszke...”
 • 5. aranka2 2009. október 14. 12:33
  „3. Dodó, ritka eset, de ebben egyetértek.
  Orbán: "amíg az edelényi és környékbeli fideszesek nem foglalnak állást Molnár Oszkár képviselő-jelöltsége ügyében, addig ezt ő sem teszi meg."
  Orbán Lázárról: Ő a legjobb jelöltem.
  Most akkor beleszólhat, hogy ki a jelölt, vagy nem? Egyik esetben viszont mindenképpen hazudik.”
 • 4. wg62 2009. október 14. 11:40
  „Unalmas már ez a sok zsidózás.
  Van aki beveszi ezt a demagóg szöveget?
  Jó is lenne, ha minden bajt ráfoghatnánk a zsidókra. Meg is oldódna minden bajunk.”
 • 3. dodó 2009. október 14. 11:30
  „Sajnálatos, hogy Első Orbán Viktor, MO örökös szájkarate bajnoka nem pontosította melyik kijelentés kínos a számára! A cigányokra vagy a zsidókra vonatkozó?”
 • 2. IVY 2009. október 14. 10:51
  „1et értek az előttem szólóval.”
 • 1. 751510 2009. október 14. 09:53
  „Viktornak kínos, ha egy párttársa a magyar érdekeket az izraeli elé helyezi? Szerintem inkább Viktor gondolatmenete a kínos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb jut gyógyfürdőre

Jövőre az idei 6,1 milliárd forintos előirányzatnál 1,5 milliárddal kevesebb jut az… Tovább olvasom