Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Orbán nagy csatáról beszélt Kötcsén

Orbán Viktor Kötcsén a polgári pikniken nem titkolta: "nagy csata, nagy harcok lesznek" a 2011 költségvetés körül, akár a Fidesz-frakción belül is, és lehetnek "dezertőrök", azaz kiszavazók - a Népszabadság szerint hallgatósága így interpretálta a miniszterelnök beszédét.
A Népszabadság cikke szerint Orbán Viktor közölte: 2011-ben a legfontosabb a gazdasági növekedés beindítása, ennek kell mindent alárendelni. Ennek érdekében a megfelelő megállapodásokat meg kell kötni. Azt a miniszterelnök nem mondta, hogy akivel megállapodást köt a kormány, az az IMF lenne - írta a napilap.

A Magyar Nemzetben megjelent cikk szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy még az idén meg kell tenni minden olyan lépést, amely a gazdaság 2011-es beindításához szükséges, mivel erre egy évvel később már nem lesz lehetőségük. Ezt csak olyan harcban lehet megvívni, amely hatással lehet a kormánypártokra, és azok parlamenti frakcióira is - fogalmazott.

Közölte, hogy az új alkotmány elfogadásához szintén kétharmados parlamenti többségre lesz szükségük, ezért a "megtépázott költségvetési vita után" tavaszig erre is sort kell keríteni, mivel ezt követően "olyan konfliktusok lesznek, amelyek az elfogadtatás képességét is folyamatosan gyengíteni fogják".

Orbán Viktor nagy csatáról beszélt Kötcsén.
Orbán Viktor nagy csatáról beszélt Kötcsén.

A Magyar Hírlap cikke szerint a miniszterelnök azt is mondta, hogy az új politika kétharmados többsége mögött a polgári középosztály és az alacsonyabb státusú tömegek szövetsége áll. Ezt a szövetséget fent kell tartani, miközben át kell építeni az egész gazdasági rendszert, s ezermilliárdokat kell kivonni a gazdaságból, hogy az adósságokat törleszteni tudják - közölte.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem egykulcsos adót, hanem minden idők legalacsonyabb adókulcsát vezetik be. Mint kifejtette, ezzel senki nem jár majd rosszabbul: az alacsonyabb keresetűek fizetésükből sokkal kevesebbet adóznak majd, mint a gazdagabbak.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy a nemzeti bank, a mostani vezetőjével az élen kampányt folytatott a devizában történő eladósodás mellett, és nyomás alá helyezték azokat a bankokat, amelyek nem akartak ebben részt venni. Szerinte a nemzeti bank vezetését és elnökét a legsúlyosabb szociális, politikai felelősség terheli a mostani helyzetért.

Közölte: meghosszabbítják az áprilisig tartó kilakoltatási moratóriumot, lehetővé teszik az előtörlesztést, és pénzügyi konstrukciókat ajánlanak fel a hitelezőknek és a hiteleseknek is - olvasható a Magyar Hírlapban.

Olvasóink írták

101 hozzászólás
 • 101. Drakón 2010. szeptember 07. 21:23
  „Elég volt vodkából! Jöjjön a Fidesz!”
 • 100. Damokles 2010. szeptember 07. 21:22
  „Botkának Szegeden befelezget!”
 • 99. koszone 2010. szeptember 07. 11:52
  „szsmith !

  Ez ha jó, ha nem, sajnos mindannyiunk érdeke !
  Árral szembe nem túl jó úszni??!!”
 • 98. szsmith 2010. szeptember 07. 08:34
  „Szeged csak akkor tud fejlődni, ha kormánypárti polgármestere lesz.”
 • 97. monster82 2010. szeptember 07. 08:01
  „Botkának kicsengettek. Már megmutatta, hogy alkalmatlan arra, hogy polgármester legyen...”
 • 96. tuzaiisti 2010. szeptember 07. 07:53
  „Szegény Viktor!

  Foci-nyelven fogalmazzak:
  a második félidő végén beállították, hogy a már vesztésre álló csapatot vigye győzelemre. És akit leküldtek miatta, az meg Orbánt hibáztatja, hogy miért kaptunk ki, ez mind Orbán miatt van, mert a cserepadról nem engedte, hogy az MSZP gólt lőjjön a pályán.
  kb ez van, na meg az, hogy ha
  az elmúlt években valami rossz volt, azért mind a Fidesz a felelős, ha jó, akkor meg a komcsik.
  Botka, elindult a végjáték :P”
 • 95. Nagyapo 2010. szeptember 07. 07:45
  „A kerdes csak annyi: ki rugja a tizenegyest?”
 • 94. smalltown 2010. szeptember 07. 06:02
  „forradalom, csata, harcok.... a´jjjjj........”
 • 93. tarkan 2010. szeptember 06. 21:14
  „Ez egy egyéni meglátás volt::)))Ha a multikat kiszórod,akkor már csak a bankok maradnak tesó,jelenleg "ők"a gazdaság::))A gazdasági krachot is ők idézték...világjelenség(..??..)Most akkor milyen mutatókra vársz,csak nem arra amit az elemzők szórnak szét Európaszerte::))Dzsentri világ vagyon ma az országban egy haza lakossága szeretne többnek látszani,mint ami,elég csak a lízinges kocsikra meg a beszakadt hitelekre utalnom,most akkor mi van??..Békaróka vagy rókabéka,helló!!!”
 • 92. 1éniség 2010. szeptember 06. 20:39
  „Az MSZP-nek amíg kormányon volt eszébe sem jutott fejleszteni a gazdaságot.
  Mindig csak azon problémáztak, hogy kevés a költségvetés főösszege, ha innen veszem el, innen fog hiányozni... Csak azon a síkon tudtak gondolkodni, hogy "melyik ujjamat harapjam le", eszükbe se jutott nagyobb tortát sütni.
  A másik gond, hogy teljesen csak a külföldi befektetőkre, a multikra akartak alapozni, cserben hagyva a hazaiakat. Özönlött kifelé a profit, itt csak az éhbér maradt, vagy az se.
  Bízok benne, hogy a Fidesz kormánynak sikerül kimásznia az elődei által ásott gödörből és sikerül növekvő pályára állítni a gazdaságot, a hazai vállalkozások részvételével is!”
 • 91. Nagyapo 2010. szeptember 06. 20:33
  „Ahogy nezem a dolgok allasat Magyarorszagon egyre jobban kezd sotetedni.”
 • 90. klj_54 2010. szeptember 06. 20:24
  „88. hozzászólás achilleus 2010.09.06. 19:04
  Igazad van!
  Azt a csürhét, aki magáról azt állítja, hogy mszp, szélnek ereszteni!
  Alulról szerveződő új párt kell ide, amely valóban bal oldali.”
 • 89. Logaritmus 2010. szeptember 06. 19:33
  „achilleus, téged a napfelkelte és a hóvirág lengedezése a szélben is ugyanarról győz meg, annyira agymosott vagy...hát tényleg nem veszed észre, hogy az elmúlt negyedévben a kormány szinte semmit nem csinált, aminek pozitív jelentősége lenne a gazdaságban? Hogy fogunk így megélni? Miért gyengítik le az országot?”
 • 88. achilleus 2010. szeptember 06. 19:04
  „84. hozzászólás Logaritmus 2010.09.06. 17:20
  Logaritmus, .... ez a hozzászólásod arról győz meg, hogy az MSZP-t, legalábbis azt, ami az elmúlt 8 évben ezt a pártot jelentette, azt fel kell számolni. És tudod miért, mert veszélyes, - ön- és közveszélyes.”
 • 87. történész 2010. szeptember 06. 18:44
  „Nem kell itt semmit tenni enni kell azt a sz@... egész népnek,nem csak a kétharmadnak azt amit kieszeltek.-.
  Nincs mit szólni annyi munkahely meg jutalom pénz nincs,hogy minden 2/3 milliomos legyen..lesz köztük is felkopott állú..de talán okosabb lesz majd..eső után... ígéretek földjén.”
 • 86. klj_54 2010. szeptember 06. 18:41
  „85. hozzászólás Kazikázmér 2010.09.06. 18:14
  Ez természetes, hisz itt megvitatjuk a dolgokat.
  Anyázni meg a kocsmában szokás:)”
 • 85. Kazikázmér 2010. szeptember 06. 18:14
  „82. hozzászólás klj_54 2010.09.06. 17:02
  Így korrekt köszönöm szépen!”
 • 84. Logaritmus 2010. szeptember 06. 17:20
  „81. hozzászólás achilleus: ". De a megvalósult tények sosem zavarták a szocialistákat, ha a jövőre kell ígérgetni.."

  Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Bajnai Gordon őszintén elmondta, hogy kemény lépéseknek kell jönni, és az fájni fog. Az emberek pedig elfogadták, mert felnőttek és belátták hogy ez az ország érdeke. A Fidesz ígért hatalmas és azonnali adócsökkentést - hol van?! A fideszes Bohács Zsolt ígért nagyobb tortát - hol van?! A Fidesz ígért könnyebb terheket a devizahiteleseknek - csak rosszabb lett a helyzetük!!! Kedves Achilleus, 100 nap alatt nem lehet csodát tenni, csak a hülye hiszi, hogy két hét alatt jó közbiztonságot lehet csinálni Magyarországon. De ha a Fidesz ezzel a "programmal" lendült át az 1/2-en sőt a 2/3-on, akkor nem jogos a követelés: hol vannak az első hetekre (!!!) ígért eredmények?! És amit az előző kormány már kínkeservesen elért, például az EU-ban példamutatóan alacsony költségvetési hiányt, azt most a Fidesz miért akarja lerombolni és eltékozolni?! Miért kellett a Forintot buta fideszes politikai nyilatkozatokkal a padlóra küldeni? Kérlek szépen nem gyurcsányozni kellene, ő írogatja a blogját oszt´ jó napot, majd elszámoltatjátok ha akarjátok, de elsősorban végre kormányozni kellene!!!! Tisztességesen és HATÉKONYAN. Legalább a jót NE ROMBOLJÁTOK le és ne akarjatok Szeged nyakába sózni egy olyan polgármester-jelöltet akit SENKI nem ismert, aki EDDIg NEM ISMERTE a politikát és az államigazgatást belülről, akinek a saját bevallása szerint jelenleg 50 millió Ft ADÓSSÁGA van. Legalább annyira lehetne a Fidesz profi, hogy egy jó pénzügyminisztert nevez ki Matolcsy helyett, és nem egy ismeretlen embert akar Szegedre polgármesternek! Ennél több jár a NEMZETNEK!”
 • 83. Én2 2010. szeptember 06. 17:16
  „Nagyon nincs Orbánnak mit értékelni hiszen végigüdülte a nyarat, meg külfödi meccsekre jár.
  Nem dicsekedhet semmivel.”
 • 82. klj_54 2010. szeptember 06. 17:02
  „69. hozzászólás Kazikázmér 2010.09.06. 15:45
  Tiszteletben tartom a hitedet!
  Eszemben sincs, hogy meg győzzelek, én csak az én vélt igazságom mellett próbálok meg kiállni.
  Mert ugye az köztudott, hogy abszolut igazság nem létezik!”
101 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy hatemeletes épület teteje

Kigyulladt egy hatemeletes épület teteje Budapest XII. kerületében a Kék Golyó utcában hétfőn kora reggel. A tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt. Tovább olvasom