Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Orbán: nem a szélsőjobb veszélyes

Orbán Viktor tegnap Brüsszelben megismételte azt a két héttel ezelőtti felszólítását, hogy az EU ne nyújtson segítő kezet a kommunizmus erkölcsi örökségével nem szakító kormányoknak. Az MSZP szerint a Fidesz elnöke ismét saját hazája ellen szólalt fel.
Csütörtökön Brüsszelben a Konrad Adenauer Alapítványnak az 1956-os magyar forradalom örökségéről rendezett tanácskozásán Orbán Viktor megismételte azt a gondolatmenetét, amelyet két héttel ezelőtt Strasbourgban, az Európai Néppárt frakcióülésén mondott a kommunizmus örökségéről. Vagyis azt, hogy ez intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a politikai hazugságokat. Megismételte azt a felszólítását is, hogy az EU ne nyújtson segítő kezet a kommunizmus erkölcsi örökségével nem szakító kormányoknak.
A Fidesz elnöke külön is kiemelte, hogy szerinte Közép-Európában nem a szélsőjobboldali eszmék jelentik az igazi veszélyt. Úgy vélte, a demokráciára nézve az igazi kihívás a régi kommunista hatalomgyakorlási módszerek újjászületése, mert a szélsőbaloldali tradíciók évtizedekre megfertőzték a társadalmat.
A Fidesz elnöke a hatalom megszerzése érdekében azt sem tartja nagy árnak, hogy újra Magyarország elleni embargóra szólítsa fel az EU-t. Ezt Nyakó István, az MSZP szóvivője mondta reagálásában. „Ma már látszik, hogy Orbán Viktor sokkal jobban szereti saját politikai karrierjét, mint a hazáját. A visszavágóért Gyurcsány Ferencnek ugyanis még azt sem tartja túl nagy árnak, hogy Magyarország elleni embargóra szólítsa fel Európát. Ráadásul most már az is biztos, hogy az nem egyszeri nyelv- vagy gondolatbotlás volt” – fogalmazott Nyakó István. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosak az Audi szempontjai?

Tovább olvasom