Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Orbán nem akar kampányt március 15. előtt

A pártelnök szerint a listaállítással kapcsolatban sincs ok a kapkodásra.
Cáfolta a Fidesz elnöke azt a csütörtöki sajtóértesülést, amely szerint a párt január 4-én kezdené hivatalos választási kampányát. Orbán Viktor szerint március 15. előtt nem indokolt a kampány megindítása.

"Semmilyen kampányt nem szeretnék január 4-én kezdeni" - jelentette ki az MTI-nek az Európai Néppárt (EPP) tisztújító kongresszusán Bonnban tartózkodó Orbán Viktor, emlékeztetve: az európai parlamenti választások azt bizonyították, hogy a rövid és intenzív kampány a megfelelő. "így értünk el óriási sikert az európai parlamenti választásokon" - emlékeztetett, utalva a több mint 56 százalékos támogatottságra.

"Most is egyértelmű felhatalmazást szeretnénk kapni" - jelentette ki Orbán Viktor, utalva arra, hogy a szavazatok kétharmadának megszerzését ugyanakkor nem tartja reálisnak. - Erre az egyértelmű felhatalmazásra azért van szükség, hogy rossz kompromisszumok nélkül hajthassuk végre programunkat és emelhessük fel az országot - tette hozzá.

"A bizalom kiérdemléséhez, illetve megszerzéséhez szerintem egy rövid és intenzív kampány kell" - fogalmazott a Fidesz elnöke. "Ugyan még hivatalos döntés nem született, a magam részéről március 15. előtt nem tartom indokoltnak a kampány megindítását" - hangsúlyozta.

A jelöltállítással, illetve a listák összeállításával kapcsolatban a pártelnök elmondta, hogy azt még a kampány kezdete előtt végre kell hajtani. "Az igazi kampány előtt jelölteket kell állítani, össze kell állítani a listákat, be kell gyűjteni a kopogtatócédulákat és még egy toborzót is kell tartani az aktivisták, illetve a pénzügyi támogatás összegyűjtésére" - jelentette ki Orbán Viktor, megjegyezve, hogy ezek a munkák januártól kezdődnek.

A pártelnök szerint a listaállítással kapcsolatban sincs ok a kapkodásra. "Az igazán nehéz kérdést nem a listák összeállítása, hanem a közbizalomra érdemes helyi jelöltek megtalálása jelentette számunkra" - fűzte hozzá a pártelnök, emlékeztetve arra, hogy valamennyi jelölttel legalább egy órát beszélt személyesen. "Nem tudom, volt-e már példa arra a magyar politikában, hogy egy parlamenti párt elnöke az összes leendő egyéni képviselő-jelöltjével ilyen konzultációt tartson" - fogalmazott a Fidesz elnöke, jelezve, hogy 176 ilyen jelöltről van szó.

"Biztonságban érzem magam, és Magyarországot is nagyobb biztonságban érzem, mint a beszélgetések előtt, mert úgy érzem, hogy kiváló embereket tudunk majd jelöltként állítani" - fogalmazott a pártelnök, hangoztatva, hogy tekintélyes, világos és egyenes beszédű emberekről van szó, akik képesek vállalni a kormányzással járó felelősséget. Orbán Viktor szerint az egyéni jelöltek állításához képest a listaállítás már sokkal egyszerűbb.

Olvasóink írták

 • 4. tuskóhopkins 2009. december 11. 13:08
  „vitya és a srácok 2002 óta kampányolnak...
  tavasztól meg majd mutogatnak hátrafelé, úgy 2012-ig...
  közben összeszedik magukat, ahogy a boldog emlékezetű kormányzásuk alatt is...
  de sebaj, a maszop úgy elrúgta a pöttyöst, hogy a jövő szövetsége bármit csináljon is, plusz egy ciklus bennük van már mostan, borítékolva...
  hacsak nem köp bele a narancshéjba a Civilmozgalom, meg a Seres Mariska...”
 • 3. tótkomlósi 2009. december 10. 22:41
  „viktor, viktor, már megint hazudsz!

  Mi ez, ha nem kampány?

  Már kb egy éve tart!

  Mikor a szóvivőd megszólal az mszp ellen, az már maga a kampány!”
 • 2. Mizujs 2009. december 10. 19:00
  „"...Orbán Viktor pártelnök a fideszes választókerületi elnökök vasárnapi, zárt összejövetelén mondta. "Mindenki nyugodtan karácsonyozzon, szilveszterezzen. De januárban már senki se utazzon el síelni" - mondta a Fidesz elnöke..."

  Holnap valószínűleg bejelenti, hogy kár indulnia a választáson, mert már azt úgyis megnyerte, ezért el se kezdi a kampányt, mert ő, aki sose hazudik, szeretné megkímélni a sok kiadástól a pártot támogató milliárdosokat!”
 • 1. unknown 2009. december 10. 16:48
  „A fenébe is... Mi volt az a körlevél história?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lopás után öt órával bíróság elé került egy bolti tolvaj

Az egyik szolnoki áruházból mintegy 22 ezer forint értékben különféle kozmetikumokat tulajdonított… Tovább olvasom